kasieńka 85 pisze:gohnia, słyszałam o szkole w ktorej papieru toaletowego brakowało
19anioleczek92 pisze: Z MEN bynajmniej tak mówiła nasza Pani dyrektor jest 10 zł na dziecko
I tak w przypadku:
dziecka sześcioletniego w przedszkolu szacuje się, że średnia kwota subwencji wyniesie ok. 4135 zł;
dziecka sześcioletniego w oddziale przedszkolnym w szkole podstawowej lub korzystającego z innej formy wychowania przedszkolnego (np. punkty przedszkolne) szacuje się, że średnia kwota subwencji wyniesie ok. 3660 zł.
Wow, rzeczywiście bardzo fajna pani.malulu pisze:Pani powiedziała, że nie wykorzystał dobrze poprzedniego podręcznika i nie ma sensu kupować w tym roku. I to mi się podoba. Indywidualne podejście do przedszkolaka.
kasieńka 85 pisze: I jestem przekonana, że znajdą się osoby, które wiedząc, że jest to wpłata dobrowolna, nie wpłacą. Natomiast dzieci tych osób będą korzystać z materiałów. Idąc dalej, ponownie będę sponsorować rodziców, którzy nie mają obowiązków i powinności
malulu pisze:Pani powiedziała, że nie wykorzystał dobrze poprzedniego podręcznika i nie ma sensu kupować w tym roku.
tulipan87 pisze:Co do podręczników, to ja nie do końca jestem ich zwolenniczką, ale też rozumiem nauczycielkę. W zeszłym roku w naszej grupie były trzy roczniki dzieci 4, 5 i 6 latki. W tym roku są "tylko" dwa, co nie zmienia faktu, że robią co innego. No i cena mnie razi - myślałam, że poprzedni podręcznik mieliśmy drogi, a tu kolejny 50 zł droższy pomijam fakt, że w czerwcu odebrałam książkę w połowie pustą, bo przecież Mateusz co chwilę chorował.
szaraczarownica pisze:I nikt tego nie narobił w wolnej chwili? U nas panie siadają do tego że Stasiem na przykład po podwieczorek, albo dostajemy książkę na weekend do domu
Paulina S. pisze:U nas:
wpisowe: 350 zł
wyprawka: 120 zł
artykuły papiernicze dla grupy: 59 zł
ubezpieczenie: 26 zł
Rada Rodziców: jeszcze nie wiem
U nas w tamtym roku była tego typu składka "klasowa" po 30 zł. Teraz póki co nie takiej składki nie ma.martonia pisze:Jeszcze trójka grupowa zbiera 50 zł na rok na prezenty np. na Dzień Nauczyciela
a już myślałam, że tylko ja mam takie odczuciaava pisze:martonia, kosztowne to Wasze przedszkole.
martonia pisze:Podręcznik Planeta dzieci.Trzylatek 81 zł
martonia pisze:Dodatkowe godziny przed 8 i po 13 po 1 zł, zastanawiam się jak wyjdzie, bo jesteśmy tak 7:50-15:10, czy to będzie liczone jako 2,3 czy jednak 4 godziny.
AgaGrusiecka, dlaczego? mam nadzieję, że nawet jeśli nie jest to edukacyjny cud, to "nie szkodzi" ?AgaGrusiecka pisze:martonia pisze:Podręcznik Planeta dzieci.Trzylatek 81 zł
Wróć do Nauczyciel wychowania przedszkolnego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość