w podstawówkach??? o matko... to teraz tak wcześnie się to zaczynało? ja nie pamiętam takich rzeczy z podstawówki za swoich czasów. ani nikt nie palił, ani nie demolował. takie rzeczy zaczynały się w liceum jak już. i dlatego martwią mnie gimnazja, bo to jakby liceum o 2 lata za wcześnie.malaJu pisze:demolowanie budynków, łobuzowanie, palenie po toaletach etc.
szaraczarownica pisze:może to jest dobre rozwiązanie?
mogę się tylko pod tym podpisać.Bian pisze:Mimo wszelkich minusów obecnego systemu edukacji zgadzam się z Ju, że małe dzieciaki z podstawówki skorzystały na wydzieleniu gimnazjów. Pamiętam, że jak ja poszłam do gimnazjum (pierwszy rocznik), to jednostki pijące/palące/demolujące można było policzyć na palcach jednej ręki. Jak poszłam do liceum i odwiedziłam mamę w szkole (akurat pracowała wtedy w gim.), to się przeraziłam co najmniej połowy uczniów. Niestety świat się zmienia, nasze dzieciaki dorastają dużo wcześniej (niestety zwykle w ten negatywny sposób) i warto chronić maluszki.
mietka pisze:w podstawówkach??? o matko... to teraz tak wcześnie się to zaczynało?
malaJu pisze:Znam takie, gdzie dealuje się antykoncepcją
malaJu pisze:tabsy, kochana, tabsy
malaJu pisze:Skończyło się demolowanie budynków, łobuzowanie, palenie po toaletach etc. Dzięki temu jest spokojniej, maluszki są bezpieczniejsze.
martula_87 pisze:A gimnazjum cóż ja je wspominam miło. Była drugim rocznikiem
agnieszka19 pisze:Może dlatego, że korytarz gdzie były klasy 1-3 był oddzielony od reszty szkoły drzwiami,które na przerwie były zamykane.
agnieszka19 pisze:korytarz gdzie były klasy 1-3 był oddzielony od reszty szkoły drzwiami,które na przerwie były zamykane.
klarysa pisze:Zły. Jak widać wyżej, bałam się na początku gimnazjów. Ale z czasem okazało się, że to był całkiem dobry pomysł. Zmieniać można podstawy programowe, ale nie strukturę szkół. Wk... mnie niesamowicie to, że ta reforma jest robiona w takim pośpiechu, wszędzie kompletny chaos, nauczyciele nie wiedzą, co będzie, dyrektorzy też, samorządowcy, którzy przecież za to zapłacą, rodzice podobnie . O dzieciach w ogóle nikt nie myśli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości