4. Zwrot w programie nauczania
W związku z obniżeniem wieku szkolnego obniżono również wymagania. Przygotowano nowy podręcznik, który otrzymali wszyscy pierwszoklasiści. Wraz z wycofaniem się z reformy program nauki po raz kolejny musiałby się zmienić, a podręcznik trafiłby do kosza. Choć jest oczywiście wariant alternatywny: nauczanie w szkole zostaje w obecnym kształcie, dostosowane do młodszych dzieci.
malaJu pisze:nikt nie chce 6latkow znów w przedszkolu
Blue pisze:W mojej opinii,granica wiekowa powinna być ustalona tak jak kiedyś-rocznikowo tylko 6 czy też 7 latki do szkół.A przez to,że daje się rodzicom wybór,jest sajgon.
caixa pisze:Każdy rodzic walczy o rocznik swojego dziecka a nie zastanawia się nad konsekwencjami dla pozostałych roczników.
caixa pisze: Państwo nie ma na co wydawać pieniędzy tylko na durne referendum , które jak pokazuje przykład Grecji , może niewiele wnieść.
malaJu pisze:Po pierwsze, nikt nie chce 6latkow znów w przedszkolu.
Blue pisze:.Nie wierzę,że tylko ja miałam wątpliwości,czy puścić do szkoły czy nie i że tylko ja rozważałam 2 scenariusze.
kochecka pisze:Czy u Was jest to jakoś lepiej zorganizowane?
kasieńka 85 pisze:robienie wszystko na szybko
lmyszka pisze:kochecka, a utworzy się ta klasa? Bo w Łodzi chyba minimum musi być 11 dzieci i to takie maksymalne minimum.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość