lmyszka pisze:Dobrze, że Wiktor zapytany o szkołę mówi że ją lubi i bardzo chce chodzić.
MamaŻaby pisze: Szkoła miała być kameralna a w ostatnich 2 latach uruchomili chyba z 10 nowych klas pierwszych (w latach ubiegłych było po 2 lub 3 klasy pierwsze) więc dzieci zaczynają także ok 11:00 lekcje i mają je dłużej.
malaJu pisze:Grają fair - w następnym roku pojawi się dwuzmianowosc, bo nie da się inaczej. Brakuje pracowni na trzeciej godzinie lekcyjnej.
kasieńka 85 pisze:zazwyczaj "oblegane" szkoły, w których jest duży nabór to szkoły "dobre".
malaJu pisze:wychodzi na to, że dobre szkoły są zakładnikami własnego sukcesu, bo mają coraz więcej uczniów, a ilość nie idzie w parze z jakością.
malaJu pisze:MamaŻaby, mnie w Waszej szkole rozczarowała wizyta w łazience
Jak czytam takie komentarze, to zła jestem aż boli. Oczywiście, macie rację, że są ludzie, którzy powinni, nie wiem, ziemniaki kopać, a nie w szkole pracować i dawać upust swoim frustracjom. Jednak ma moje oko 70-80% nauczycieli to ludzie niewymagający leczenia psychiatrycznego i z nimi można się dogadać. I nie, oni nie mają w rękach życia Waszych/naszych dzieci, a jedynie ich edukację. Jako rodzic kompletnie nie mam zamiaru bać się rozmowy z pedagogiem. Wszystko jest kwestią formy. A pozostałe 20%... hmmm, i dlatego jestem za zniesieniem Karty Nauczyciela. Wkurza mnie ta niezwalnialność.gohnia pisze:Tutaj nauczyciele mają wpływ na nasze dzieci, mogą na złość nam utrudnić im życie w szkole. To też ludzie jak wszędzie.
"moi" rodzice też partycypują w takich kosztach. Jednak wstyd jest mi ich prosić o zapłacenie za tusz do drukarki, folię do laminowania czy packi na muchy (których nie wykorzystuję do muchobójstwa;), etc.wikusia pisze:Wszystko co potrzebne dla klasy kupujemy ze składek klasowych np. papier ksero, chusteczki do klasy, czy materiały plastyczne do jakiś prac ( nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby nauczyciel płacił za materiały, z których korzystają nasze dzieci).
malaJu pisze: I nie, oni nie mają w rękach życia Waszych/naszych dzieci, a jedynie ich edukację.
to się da?????????AgaGrusiecka pisze:Życia prywatnego mają mniej niż w naszym przedszkolu
MamaŻaby pisze:Ostatnio Pani Dyrektor z wdzięcznością odpisała że przekaże nauczycielom i jak ktoś będzie chętny to sobie pojedzie. No ręce i majtki opadły.
wikusia pisze:le Żaba ma dodatkowych zajęć, za które nie płacisz?
AgaGrusiecka pisze:Wydaje mi się, że Żaba ma dużo zajęć. Bo domyślam się, że jeszcze chodzi na płatne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość