Hosiole pisze:Ja w tym roku po raz pierwszy w życiu się wzięłam za weki i tak oto mamy 20 kg pomidorów przerobionych na przecier pomidorowy i 5 kg suszonych pomidorów.
kasieńka 85 pisze:Fuente, czy ja wspominałam ze chętnie Cię adoptuje? Lepiej, Ty adoptuj mnie
kakonka pisze:ogórki(...) po meksykańsku
gorzatka pisze:ja robię sok z malin(...) w sokowniku więc mam czysty soczek
Hosiole pisze:5 kg suszonych pomidorów.
kochecka pisze: dżemy truskawkowe, poziomowe
moja mama kiedys mi patent przekazała dla dzemów i konfitur - szkło myję i wsadzam do mikrofali na minutkę, pokrywki myję i zalewam wrzatkiem. Gorący dzem wkładam w gorący słoik zakręcam goraca zakretką, stawiam do góry dnem i już. Nigdy mi się nic nie zepsułoMamaŻaby pisze:nienawidzę przygotowywać szkła i potem wekować.
bo nie umiem. Jedyną rzeczą jaką zrobiliśmy to ogórki w słoiczki na zupę ogórkową. Nic więcej nie robię, bo nie mam tego gdzie trzymać.ava pisze:Wow Dziewczyy, jestem pod wrażeniem! Ja oczywiście nic nie robię
Fuente pisze:nutelle śliwkową
ppola pisze:moja mama kiedys mi patent przekazała dla dzemów i konfitur - szkło myję i wsadzam do mikrofali na minutkę, pokrywki myję i zalewam wrzatkiem. Gorący dzem wkładam w gorący słoik zakręcam goraca zakretką, stawiam do góry dnem i już. Nigdy mi się nic nie zepsułoMamaŻaby pisze:nienawidzę przygotowywać szkła i potem wekować.
MamaŻaby pisze:niesia2708, ale rozumiem że po przecieraniu już nie podgotowujesz, jak Fuente?
MamaŻaby pisze:ppola, tuż za Fuente, jesteście moimi bohaterkami
Fuente pisze:mam sporo swoich warzyw i owoców
Fuente pisze:Macie jakieś pomysly co mogę zrobić z brzoskwiń, poza konfiturą?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości