Strona 2 z 2

Re: Na czym smażycie?

Post: 24 lis 2019, 14:15
autor: malpamalpka
temat kuchni :) a ja zacznę temat wyposazenia kuchni i projektowania REKLAMA

Edit lmyszka

Ps. faktycznie mocno związany ze smażeniem =)))) =)))) =))))

Re: Na czym smażycie?

Post: 21 maja 2021, 15:05
autor: Gretaa
Ja staram się zastępować olej oliwą

Re: Na czym smażycie?

Post: 24 maja 2021, 12:03
autor: Kiczka
Najczęściej na maśle klarowanym, które oczywiście robię sobie sama :)

Re: Na czym smażycie?

Post: 19 lis 2021, 11:21
autor: krys_k
Kupiłam patelnię żeliwną, umyłam, wytarłam ręcznikiem papierowym i nasmarowałam tłuszczem a ona nadal ma na sobie taki czarny osad. Jak pozbyć się go i jak prawidłowo dbać o nią?

Re: Na czym smażycie?

Post: 22 lis 2021, 6:57
autor: marlina
Moja mama pierwszy raz ,,przepalała,, patelnię. Ma wiele patelni żeliwnych, ale niedawno kupowała sobie taką małą ( na jedno jajko) i również ją przygotowywała.
Trochę więcej tłuszczu dawała i podgrzewała tak na pusto. Później tylko wycierała papierem albo ścierką. Patelnie są na długie lata, dobrze jest jednak wiedzieć jak się o nie dba. Na pewno nie powinno się polewać bardzo gorącej patelni wodą bo to znacznie obnizy jej długowieczność.
Dobrze jest też kupić sobie takie szpatułki do patelni REKLAMA Uzywanie ich jest bezpieczniejsze.

Re: Na czym smażycie?

Post: 22 lis 2021, 8:50
autor: lmyszka
Normalnie tęskniłam za wami =)))) =)))) =))))