Strona 1 z 10

Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 14:51
autor: malaJu
Mamy temat o gotowaniu, więc przydałby się jeszcze taki wypiekowy.

Ja uwielbiam tarty i babeczki.
Moje przepisy znajdziecie tu:
http://www.malinowa-kuchnia.blogspot.com

Nie że się chwalę, tylko kopiować mi się nie chce. 8-)

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 15:43
autor: Bian
malaJu pisze:uwielbiam tarty i babeczki

Ja również, chociaż tarty zaczęłam robić własnoręcznie dopiero w tym roku. Kilka raz zaskoczyłam gości tartą z serkiem mascarpone i owocami - borówkami, winogronami, kiwi, brzoskwiniami. Raz zrobiła tartę z borówkami i wiśniami na jakąś imprezę u rodziców i usłyszałam, że to fantastyczny zamiennik tortu.

Ostatnio popełniłam babeczki cytrynowe i czekoladowo-wiśniowe, a to u mnie oznaka, że zima nadchodzi :P

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 15:46
autor: Pepsi
Mnie ostatnio coś wzięło na pieczenie i robienie słodkości, więc....
W zeszłą niedzielę była Pychotka zwana Panią Walwską
Obrazek

W tygodniu robiłyśmy ze Stelką cake popsy
Obrazek

Obrazek

A dziś mamy tartę creme brulee :D

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 15:53
autor: evelinka
Myślałam, że chcecie zareklamować blog kulinarny http://www.mojewypieki.com :p

A tak serio, to moją miłością są muffinki, a już te bananowe z bloga Ju robią w naszej rodzinie furorę :D Bardzo lubię też robić torty. W tym tygodniu robię dwa: tort mleczna kanapka w kształcie Spongeboba i bezowy tort orzechowy boisko.

Tak w sumie, to nie ważne co, byle upiec i zjeść :p

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 15:53
autor: malaJu
Pepsi, na panią walewską to proszę przepis ;)

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 16:03
autor: Sybel
Ja piekę ciasta z Kwestii Smaku. Zrobiłam jak na razie:

Brownie - ale mi nie smakowało, potwornie męczące
http://www.kwestiasmaku.com/desery/cias ... zepis.html
Rzymskie bułeczki - zamiast pinii wzięłam siekane migdały, dobre było
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wlo ... zepis.html
Z owocami lata - myślę, że można zrobić z bakaliami i suszonymi owocami lub owocami z kompotu czy dżemem
http://www.kwestiasmaku.com/desery/cias ... zepis.html
Czekoladowe z jabłkami w rumie - fajne, ale pamiętam, ze za dużo tych jabłek wyszło, nie zmieściły się wszystkie, ale coś mogłam pokręcić
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_sro ... zepis.html
Ciasto ze śliwkami - zrobiłam bez kremu, z mąki razowej, bardzo pyszne wyszło
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_sro ... zepis.html

Generalnie robię zwykle z cukru brązowego, staram się robić z mąki razowej, jeśli przepis pozwoli. Poza tym mam fajny przepis na ciasteczka "wyśmienitki" - okrągłe małe talarki z bezą na czubku, mogę wrzucić, jak chcecie.

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 16:06
autor: Pepsi
Uwielbiam Kwestię smaku i Moje wypieki :)

malaJu pisze:Pepsi, na panią walewską to proszę przepis ;)


SKŁADNIKI:

Kruche ciasto (na formę o wymiarach 23 x 36 cm)
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 torebka cukru waniliowego
½ szklanki cukru pudru
200g masła roślinnego
4 żółtka

Masa bezowa:
białka z 4 jaj
2 szklanki cukru pudru
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

Masa kremowa:
½ litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 torebka cukru waniliowego
2 żółtka
250 g masła roślinnego lub masła

Dodatkowo:
1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
Opakowanie płatków migdałowych
Papier do pieczenia

Kruche ciasto
• Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier waniliowy, cukier puder oraz masło, które siekamy nożem na małe kawałeczki. Składniki dokładnie mieszamy i dodajemy żółtka.
• Ciasto zagniatamy i dzielimy na 2 części, które następnie rozwałkowujemy na prostokątne placki. Placki najlepiej rozwałkować od razu na papierze do pieczenia.
• Jedną część ciasto układamy na blachę do pieczenia, smarujemy ½ słoiczka dżemu, wylewamy ½ masy bezowej i posypujemy ½ opakowania płatków migdałowych. Pieczemy 40 minut w temperaturze 175 stopni. Studzimy. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta.


Masa bezowa
• Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dosypujemy cukier puder wciąż ubijając, a na końcu mąkę ziemniaczaną.

Masa budyniowa
• ½ szklanki mleka wymieszać z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Resztę mleka zagotować i dolać połączone składniki masy budyniowej. Mieszając zagotować. Zestawić z ognia. Ostudzić, przykrywając folią aluminiową.
• Masło roślinne zmiksować i dodawać po 1 łyżce ostudzonej masy budyniowej. Całą masę wyłożyć na 1 placku (na warstwie bezy) i przykryć drugim.
• Ciasto schłodzić w lodówce. Najlepsze jest po kilku godzinach od przygotowania lub następnego dnia.

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 16:08
autor: Frezja
malaJu pisze:Pepsi, na panią walewską to proszę przepis

ja też poproszę :roll:

Re: Moje Wypieki

Post: 11 lis 2012, 16:10
autor: Pepsi
Mam jeszcze w planach tort Marcinek :D Robiła któraś z Was?

Re: Moje Wypieki

Post: 12 lis 2012, 7:32
autor: yuna
kochecka cudeńka. Jak mi się ślub kościelny będzie szykował to chyba pomyślę o Tobie... A transport dla tortu by się wymysliło :P

CO do wypieków, to jestem fanką muffinek czekoladowych wszelkiej maści, także z przepisów korzystam przeróżnych. Na gorzkiej czekoladzie, mlecznej, białej.
Robiłam też muffinki kawowe z chałwą - interesujące.
Ostatnio próbowałam zrobic na odwrót... Nałożyć ciasto na spód foremki od muffinek, po upieczeniu foremkę wyjąć i powstałe ciastko wypełnić galaretką. Mało pokazowe wyszło, bo ciasto miało nieco nie taką konsystencję. Ale połączenie ciasta czekoladowego z truskawkową galaretką, rodzynkami, granatem i bitą śmietaną jest cudowne :)

No i za moment (niech tylko oddam pracę mgr do dziekanatu) biorę się za robienie pierniczków :) W zeszłym roku podejścia były chyba ze 4 bo takie było zapotrzebowanie na ilość. Obrazek

Z rzeczy innych. Próbowałam kiedyś zrobić biscotti - nawet ciekawe wyszły i pewnie powtórzę.
Brownie - jak dobrze wyjdzie to cudo. Ale nie da się go dużo na raz zjeść.
Ciasto czekoladowe podlewane sosem na nalewce midowej - :mrgreen:

Re: Moje Wypieki

Post: 12 lis 2012, 10:25
autor: Justinaa
kochecka, absolutnie boskie :)

ja jestem beznadziejna w te klocki :)

wychodzi mi ciasto marchewkowe z Kwestii Smaku i tarta cytrynowa z przepisu Ju :D
no i muffinki z chochelek

Re: Moje Wypieki

Post: 12 lis 2012, 12:17
autor: Bian
Póki co małymi kroczkami zbliżają się święta, więc zapewne znów pojawi się coś pachnącego przyprawami korzennymi, piernikiem, pomarańczami :)

W zeszłym roku robiłam ciasteczka korzenne
Obrazek

i muffiny piernikowe :)
Obrazek

A tak bez okazji polecam szarlotkę z cynamonem
Obrazek

I jabłka w cieście francuskim w towarzystwie bitej śmietany :)
Obrazek

Re: Moje Wypieki

Post: 13 lis 2012, 9:53
autor: Deco-Ania
kochecka cuda!!
Powiem za Ju - gdyby nie ta odległość, to ja bym zmieniła swojego dostawcę tortów :-)

A w kwestii pieczenia: nie umiem, mam totalnie dwie lewe rączki i już.

Re: Moje Wypieki

Post: 13 lis 2012, 18:05
autor: Meerkat
Wow, jesteście boskie! Ja piekę rzadko niestety... Super jest ciasto: Chlebek bananowy z http://www.brulionzprzepisami.blox.pl i w ogóle fajne ta mają przepisy :)

Re: Moje Wypieki

Post: 13 lis 2012, 18:30
autor: Sybel
A ja upiekłam sernik cytrynowy z sosem cytrynowym i spodem z ciastek żytnich sklejonych koglem moglem. Pyyycha :) Planuję zrobić za jakiś czas w wersji pomarańczowej.

Re: Moje Wypieki

Post: 13 lis 2012, 19:28
autor: kochecka
Sybel pisze:upiekłam sernik cytrynowy z sosem cytrynowym i spodem z ciastek żytnich sklejonych koglem moglem. Pyyycha

to wklejaj od razu przepis bo mi apetytu narobiłaś :mrgreen:

Re: Moje Wypieki

Post: 13 lis 2012, 21:33
autor: Sybel
Delikatny sernik z wyraźnie wyczuwalną cytrynową nutą. Najlepszy z twarogu zmielonego samodzielnie, wiaderkowy w tym przepisie się nie sprawdzi. Wierzch to krem cytrynowy, który znany jest bardziej pod nazwą lemon curd. Lekki, owocowy i troszkę kwaśny, ale wart wypróbowania. Lemon curd można kupić gotowy lub przygotować samemu, jest prosty do zrobienia i o wiele lepszy od kupnego. Ilość użytego w nim cukru jest kwestią indywidualną i proponuję dodać go według własnego gustu, gorąco polecam.

Masa twarogowa:

1 kg twarogu półtłustego, trzykrotnie zmielonego
4 białka
200 g cukru pudru
80 g skrobi ziemniaczanej lub 2 budynie waniliowe w proszku, bez cukru
2 szklanki śmietanki kremówki 30%
1 szklanka mleka 3.2%
sok z 1 cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
1 łyżka ekstraktu waniliowego

Wszystkie składniki wymieszać krótko miksując w malakserze. Piekarnik nagrzać do 170°C, grzanie dolną i górną grzałką, tortownicę o Ø 25 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić masłem i wyłożyć masę twarogową, piec 50 minut, całkowicie wystudzić.

Krem cytrynowy (lemon curd):

150 ml soku cytrynowego, z 3-4 sztuk cytryn
skórka otarta z 1 cytryny
150-200 g cukru
3 jajka
1 łyżka skrobi kukurydzianej, z górką
100 g masła

Wszystkie składniki umieścić w garnku o grubym dnie, ciągle mieszając podgrzewać do zgęstnienia, zdjąć z ognia lekko przestudzić i wyłożyć na sernik, wstawić na noc do lodówki.

Na spód dałam 2 paczki pogniecionych ciastek zbożowych od Sante wymieszanych z koglem moglem i łyżką masła. Wszystko ładnie się upiekło, ale myślę, że lepszy sernik by wyszedł, gdyby krem był pomarańczowy. Cytrynowy jest aż za rześki. No i nie dodałam do masy szklanki mleka (zapomniałam), ale wyszedł i tak bardzo fajny.

Re: Moje Wypieki

Post: 18 lis 2012, 20:35
autor: Pepsi
klara76 pisze:chyba zmierzę sią z tym tematem przed świętami

klara76 to możemy się wspólnie dopingować, bo też mam taki pan :D

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 9:16
autor: Deco-Ania
Kolejny temat, który będzie mnie wpędzał w kompleksy. Jestem kompletnym beztalenciem cukierniczym.

Co jakiś czas jednak próbuję. Tak jak w sobotę.
Ambitnie chciałam upiec ciasto na niedzielny obiad. Chyba jedno z najłatwiejszych ciast na świecie - jogurtowe, które podobno zawsze wychodzi. I wyszedł taki mega-wielki zakalec, że całe wylądowało w koszu.

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 10:29
autor: szaraczarownica
Deco-Ania, ja 3 razy robiłam podejście do ciasta o wdzięcznej nazwie "ciasto, które się zawsze udaje" i nie zgadniesz - ani razu mi nie wyszło :lol:

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 10:39
autor: Sybel
Dobra, mi nie wychodzi za to regularnie budyń i kąpiel dla Wita w mące ziemniaczanej. Za to super mi wychodzą niektóre ciasta z Kwestii Smaku - nigdy nie miałam zakalca, ani nic. Tam są chyba dobre przepisy, bo jest wszystko rozpisane krok po kroku w logicznej kolejności. W sumie najważniejsze to kilka razy przeczytać przepis, naszykować wcześniej wszystkie składniki wymagające roztopienia i schłodzenia. Potem na spokojnie - włączasz muzykę i na luzie, krok po kroku odhaczasz, co masz zrobione.

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 10:43
autor: kari
rzadko mi się zdarza piec, zazwyczaj proste ciasto ucerane czy ze śliwkami, ostatnio upiekłam ciasto z jabłkami ogólnie było ok tylko mi się trochę przypiekło, a ostatni murzynek to był totalny niewypał, zakalec jak ta lala.
W ciąży często mi zakalce wychodziły
za torty się nie biorę, bo ogólnie za nimi nie przepadam, na zimno też jakoś nie robię i jakiś bardziej skomplikowanych też nie, ale może zacznę...

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 11:29
autor: Pepsi
dobra! pora upiec muffiny, tylko pomysłu brak. Dajcie jakiś sprawdzony przepis :D

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 11:42
autor: Sybel
Nie mam prze[isu, jak byś miała, to podrzuć. W kwestii smaku są za to pyszne rzymskie bułeczki drożdżowe, jak byś miała ochotę.

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 11:50
autor: Deco-Ania
Pepsi pisze:Dajcie jakiś sprawdzony przepis
Ju chyba jest w tym temacie specjalistką :-)

Muffinki - też potrafiłam popsuć.

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 12:41
autor: Bian
Pepsi mi zawsze wychodzą muffiny z przepisów wg dwóch chochelek, np. cytrynowe lub czekoladowo-wiśniowe.

http://www.dwiechochelki.pl/2010/08/muf ... ynowe.html
http://www.dwiechochelki.pl/2010/02/cze ... niami.html

A w zeszłym roku na święta robiłam te i bardzo szybko zniknęły z talerza :P (zdjęcie wstawiałam na pierwszej stronie)
http://www.dwiechochelki.pl/2009/11/muf ... ikowe.html

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 13:08
autor: evelinka
Pepsi pisze:dobra! pora upiec muffiny, tylko pomysłu brak. Dajcie jakiś sprawdzony przepis

Ze strony Ju -> http://malinowa-kuchnia.blogspot.com/2012/02/bananowe-muffinki-z-konfitura.html
Uwielbia je cała moja rodzina. Zwykle robię je bez konfitury.

A przepisy na torty są tutaj:
- Mleczna kanapka http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-mleczna-kanapka
- bezowy http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-bezowy-z-orzechami-laskowymi-i-czekolada Do tego mała uwaga. Ja zawsze daję mniej cukru, bo inaczej wychodzi za słodkie. No i na taką standardową prostokątną blachę robię z 3 porcji. Tyle, że wtedy krem robię z 1l kremówki i 0,5kg mascarpone.

A tak w ogóle, to chciałam polecić dobrą kremowkę. Ja kupowalam w Selgrosie z Mlekowity, takie żółte opakowanie z napisem "Horeca Line". Rewelacyjnie się ubija, wystarczy dosłownie chwila i śmietana jest bardzo gęsto ubita.

Domek z piernika też od Doroty :) Dodam, że na prawdę prosty przepis, ciasto robi się dość szybko. No i najlepiej przygotować sobie szablon z kartonu wcześniej, to łatwiej będzie wycinać. http://www.mojewypieki.com/przepis/domek-z-piernika

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 20:47
autor: Pepsi
No i były :) Wreszcie :lol: Były, bo oczywiście już ich nie ma :roll:
A twór powstał całkiem smaczny Muffiny z czekoladą i kremem Patissiere :D
Obrazek

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 20:49
autor: Emi
Pepsi, wygląda bajecznie :-)

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 20:55
autor: kari
Pepsi, super a co to ten krem?

Re: Moje Wypieki

Post: 19 lis 2012, 21:09
autor: Pepsi
kari pisze:Pepsi, super a co to ten krem?

taki trochę budyniowaty :) ja go bardzo lubię robić do drożdżówek :)

Re: Moje Wypieki

Post: 21 lis 2012, 14:44
autor: Marcka
kochecka, już wiem komu będę zlecac tortów robienie ;)
a muffiny Pepsi wyglądają bosssko :D

Re: Moje Wypieki

Post: 22 lis 2012, 10:03
autor: ppola
To jak się wszyscy chwalą to i ja zapraszam, ładne może nie są ale zazwyczaj smaczne ;) www.kuchennaktywizacja.pl - muffinów kilka rodzajów też jest ;)

Re: Moje Wypieki

Post: 22 lis 2012, 14:21
autor: Frezja
to i ja wrzucę przepis na bardzo proste i szybkie muffinki :D ostatnio goszczą u mnie co drugi dzień :lol:
http://kotlet.tv/muffiny-najlepsze

Re: Moje Wypieki

Post: 24 lis 2012, 20:28
autor: Sybel
A ja sobie dziś kupiłam TO http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80133039/
I planuję w przyszłym tygodniu coś zorganizować :) Jakieś ciacha, czy coś. Macie dobre przepisy na pierniczki?

Re: Moje Wypieki

Post: 25 lis 2012, 20:27
autor: Pepsi
Mój dzisiejszy niedzielny twór - domowe bounty :D
Obrazek

Re: Moje Wypieki

Post: 25 lis 2012, 20:31
autor: Pepsi
Sybel pisze:Macie dobre przepisy na pierniczki?

Ja w zeszłym roku robiłam z tego przepis http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/12/pierniczki.html

Re: Moje Wypieki

Post: 25 lis 2012, 20:31
autor: malaJu
a u mnie dziś ciasto marchewkowe na oleju, co by Ulcia mogła skubnąć. Jutro dam znać, czy dobre ;)

Re: Moje Wypieki

Post: 25 lis 2012, 20:32
autor: kari
Pepsi, narobiłaś mi smaku :( nie lubię Cię :lol:

Re: Moje Wypieki

Post: 25 lis 2012, 21:19
autor: yuna
Sybel ja mam sporo. Jak ogarnę gdzie mam zeszyt z przepisami to wypiszę ci te sprawdzone i niezawodne :)
Zazwyczaj robię na dobrym miodzie.
W zeszłym roku robiłam czekoladowe i pomarańczowe. Generalnie w jednych i drugich było za mało bazowego składnika smakowego, ale czekoladowe wyszły ślicznie brązowiutkie :)

Re: Moje Wypieki

Post: 28 lis 2012, 18:05
autor: Fuente
Ja dziś po raz pierwszy piekłam ciasteczka czekoladowe i wyszły PRZEPYSZNE!!!

Przepis:
Składniki:

1 jajko
125 g masła
100 g cukru
200 g czekolady (2x100g)
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki

Wykonanie:

Jajka utrzeć z rozpuszczonym masłem (ja rozpuściłam w mikrofali) i cukrem. Połowę czekolady rozpuścić a pozostałą cześć pokroić na drobne kawałki. Do wcześniej zmiksowanej masy dodać rozpuszczoną czekoladę, kakao, proszek do pieczenia, mąkę, a na koniec kawałki czekoladowe i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut (minimum

Po wyjęciu uformować z ciasta kulki i położyć na blaszce wyłożonej pergaminem i spłaszczyć. Piec 12 minut w 190 stopniach. UWAGA! Ciasto mocno się klei więc warto przy formowaniu ciasteczek naszykować sobie miseczkę z zimną wodą i maczać ręce, wtedy łatwiej uformować kuleczki :) Ciasteczka też sporo rosną, więc lepiej robić je mniejsze i układać w większej odległości od siebie, żeby się nie posklejały :)

Ciasteczka wychodzą znakomite, kruchutkie... Mmmm, połowa już zniknęła :D

Re: Moje Wypieki

Post: 28 lis 2012, 19:08
autor: Pepsi
Fuente Ty tu lepeij fotkę pokaż ;)

Re: Moje Wypieki

Post: 28 lis 2012, 19:13
autor: Fuente
Pepsi pisze:Fuente Ty tu lepeij fotkę pokaż ;)


Jutro może wstawię, bo dzisiejsze zniknęły... szwagier przyszedł a on ciasteczkowy potwór jest, ale jutro będe prawdopodobnie znowu je piec, bo sa superowe i zrobię je na wieczór czekolady w piątek :) Na stronie wyglądały tak: Obrazek moje wyszly trochę wieksze bo się nie spodziewałam, że az tak skubańce wyrosną :D

Re: Moje Wypieki

Post: 02 gru 2012, 10:24
autor: Emi
Moje ostatnie odkrycie to Jabłecznik włoski :D Szybkie i bardzo proste ciasto, no i z jabłkami :D

Składniki:
- 6 jabłek
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2-3 łyżeczki cynamonu
- 1 szklanka pokrojonych bakalii

Wykonanie:
Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Przełożyć je do miski, zasypać cukrem i dodać bakalie. Odstawić wszystko na godzinę w chłodne miejsce. Po godzinie do jabłek wbić jajka, dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną oraz cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Gotowe ciasto wyłożyć do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut w średnio rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Świetnie smakuje na ciepło, podane np. z lodami.

Zdjęcie zapożyczone z http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/2009/11/Jablecznik-wloski.html
Obrazek

Re: Moje Wypieki

Post: 02 gru 2012, 22:29
autor: kakonka
Edi wzywam Cię do odpowiedzi... pochwal się swoimi ciastami :D uwielbiam to ze słonecznikiem :D

Re: Moje Wypieki

Post: 03 gru 2012, 12:56
autor: klarysa
Emi, super ten jabłecznik. Takie coś to może nawet mnie się uda upiec na urodziny córki. :)

Re: Moje Wypieki

Post: 03 gru 2012, 14:42
autor: kochecka
Emi moja teściowa często robi ten włoski jabłecznik :) pycha :)
a ja w tym tygodniu muszę zabrać się za produkcję pierniczków i zacząć gromadzić składniki na makowce :)
jakie macie przepisy na pierniczki?

Re: Moje Wypieki

Post: 03 gru 2012, 15:20
autor: Bian
kochecka pisze:jakie macie przepisy na pierniczki?

kochecka ja w tym roku będę robić z tego przepisu: http://www.dwiechochelki.pl/2010/12/pie ... rs_19.html Poza jajkami mam już wszystkie składniki :) Jeszcze tylko dzisiaj, korzystając z DDD, zamówię nowe foremki :D

Re: Moje Wypieki

Post: 03 gru 2012, 15:56
autor: evelinka
Za mną ostatnio chodzi chęć na ciasto, to wyprubuję dzisiaj ten jabłecznik :) Lecę, więc po jabłka...

Re: Moje Wypieki

Post: 03 gru 2012, 19:04
autor: Emi
evelinka pisze:wyprubuję dzisiaj ten jabłecznik

polecam, nie może nie wyjść i jest super smaczny :)