Kuchnia Lidla

wszystko co związane z tematami kulinarnymi

Kuchnia Lidla

Postautor: evelinka » 17 gru 2012, 13:11

Korzystałyście już z przepisów Pascala i Okrasy? Macie jakieś doświadczenia z tymi przepisami? Co polecacie/odradzacie?

Ja robiłam schab z mozarellą i pomidorami suszonymi. Podawałam z ziemniakami. Nawet mi smakowały.
Podobno świetne są te greckie pulpeciki i faszerowana papryka, więc są na mojej liście do zrobienia.
Awatar użytkownika
evelinka
SuperMama
 
Posty: 792
Rejestracja: 28 paź 2012, 11:05
Has thanked: 13 times
Been thanked: 21 times

Re: Kuchnia Lidla

Postautor: Fuente » 17 gru 2012, 13:14

Ja jeszcze nie robiłam, ale miałam juz kilka podejść... ogólnie muszę wypróbować bo wiekszośc z nich brzmi bardzo zachęcająco :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fuente
Moderator
 
Posty: 6317
Rejestracja: 27 paź 2012, 22:20
Has thanked: 42 times
Been thanked: 91 times

Re: Kuchnia Lidla

Postautor: Deco-Ania » 17 gru 2012, 13:22

jakiś czas temu robiłam Pieczony Camembert z warzywami i kurczakiem wg przepisu Okrasy.
Pyyyyyycha było! Ale zmieniłabym jedno - kupiła nie te lidlowe serki z przepisu, tylko zwykłe - mniejsze. Te są dość duże i nie była w stanie zjeść całego. (przygotowałam po jednym serku dla każdego)

schab z mozzarellą i suszonymi pomidorami tez zrobiłam - ale nie do końca zgodnie z przepisem. I chyba główną różnica było to, że go grillowałam :-)
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama
 
Posty: 10551
Rejestracja: 31 paź 2012, 11:07
Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Re: Kuchnia Lidla

Postautor: Emi » 17 gru 2012, 20:13

Ja robiłam pizzę z sosem z cukinii. Pyszna była :-)
ObrazekObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Emi
Administrator
 
Posty: 3344
Rejestracja: 28 paź 2012, 9:18
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 19 times
Been thanked: 41 times

Re: Kuchnia Lidla

Postautor: Justinaa » 17 gru 2012, 20:35

ja robiłam tartę z francuskiego ciasta z łososiem wg przepisu Pascala, OK, ALE dużo jajek, w Tesco bywają przepisy Makłowicza i też była tarta z ciasta francuskiego z łososiem i jest lepsza

robiłam też wg Okrasy pulpeciki z sosem pomidorowym, ale no cóż, nic nadzwyczajnego i czerwoną kapustę na ciepło z miodem (w przepisie do kaczki, ja zrobiłam do polędwiczek wieprzowych) i jest pyszna

na mojej to do list są eskalopki ze schabu z suszoną śliwką
Awatar użytkownika
Justinaa
SuperMama
 
Posty: 1485
Rejestracja: 21 paź 2012, 21:08
Has thanked: 51 times
Been thanked: 16 times

Re: Kuchnia Lidla

Postautor: Emi » 19 gru 2012, 7:51

Justinaa pisze:eskalopki ze schabu z suszoną śliwką

Zapomniałam, moja mama też je zrobiła i były super :-) No ale ja ciasto francuskie uwielbiam pod każdą postacią.
ObrazekObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Emi
Administrator
 
Posty: 3344
Rejestracja: 28 paź 2012, 9:18
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 19 times
Been thanked: 41 times

Re: Kuchnia Lidla

Postautor: Justinaa » 19 gru 2012, 8:32

Emi pisze:No ale ja ciasto francuskie uwielbiam pod każdą postacią
ja tez :D
Awatar użytkownika
Justinaa
SuperMama
 
Posty: 1485
Rejestracja: 21 paź 2012, 21:08
Has thanked: 51 times
Been thanked: 16 times


Wróć do Kuchnia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości