Audiolka pisze:Pozwalacie maluchom na spędzanie czasu przy komputerze?

Przy komputerze bawi się jedynie w pisanie - szuka literki, oznajmia głośno że tu jest np. S jak Stelcia i potem na ekranie pokazuje mi że ją napisał 
Nie dopuszczam jej zbytnio. Czasem nabroi jak wciska wszystkie klawisze i mam misz masz.... jedyne co jej mogę dać to mój telefon-wtedy maluje sobie w nim paluszkiem
Myślę, że ma jeszcze czas na to.. albo sie mylę 

)-narcyz mały
. Generalnie nie pozwalamy jej dotykać się do komputerów, ale jak tata ma coś pilnego do zrobienia, a dziecko się nudzi, to Mała idzie do niego, domaga się wzięcia na kolana i włączenia piosenki. Obejrzy, potańczy i pójdzie dalej się bawić

Kiedyś nawet próbował palcem przewinąć reklamy na telewizorze. mietka pisze:już w wieku 2 lat potrafiła już obsługiwać mojego iphona, zadzwonić do babci, do taty. No i mają też swoje aplikacje, które są zbawieniem, gdy trzeba gdzieś poczekać (u lekarza np.), albo gdy nudzą się w samochodzie, a ja nie chcę, żeby zasnęli. Franio potrafi sobie włączyć mojego laptopa, odpalić jakieś bajki, oglądać zdjęcia
Audiolka pisze:Jest temat o dzieciach oglądających telewizję, tym razem będzie o dzieciach przed komputerem. Jak to u Was wygląda? Pozwalacie maluchom na spędzanie czasu przy komputerze?
Ja coraz częściej się zastanawiam, czy większość dzieci będzie skakało przez płot...za pomocą spacji, bo zapomną jak się to robi naprawdę.
bo zaraz na Ciebie nakrzyczą 
Nikt krzyczeć nie będzie 
wolałam koleżankę uprzedzić, zanim się zorientujecie... a i tak się nie przywitałamalaJu pisze:Patrycja11, oj tam oj tamNikt krzyczeć nie będzie

monia25 pisze:Czy pozwalacie swoim dzieciom grać na tabletach? Jeżeli tak to w jakie gry?
od czasu do czasu.monia25 pisze:Czy pozwalacie swoim dzieciom grać na tabletach? Jeżeli tak to w jakie gry?

Co o tym sądzicie?
dzieci się wyszalały i już pytają kiedy następnym razem idziemy poskakać...kari pisze:Patrycja11, no właśnie czekałam, w ilu jeszcze postach zareklamuje to miejsce
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Blue pisze:net to zagrożenie,ale też źrodło wiedzy i inspiracji.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013gohnia pisze:Też myślę, że raz w tygodniu max godzinę. Tak, o minecraft mi mówił. Jak oceniacie tę grę?
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości