Wiadomo, że dobra niania jest na wagę złota
Przy czym z uwagi na ustawę o ochronie danych osobowych wszelkie dane personalne jak i numery telefonów prosimy przekazywać zainteresowanym osobom w formie wiadomości prywatnej.Zmieniłam temat Emi
Wiadomo, że dobra niania jest na wagę złota
Przy czym z uwagi na ustawę o ochronie danych osobowych wszelkie dane personalne jak i numery telefonów prosimy przekazywać zainteresowanym osobom w formie wiadomości prywatnej.

kasia_m85 pisze:Na kilka kilkanaście godzin w tygodniu i "w razie czego".

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Fajnie by było mieć taką opcje
Już się cieszę na samą myśl jak by były rozsądne koszty, choć zdaje sobie sprawe, że taka opcja godzinowa pewnie jest bardzo droga
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Hosiole pisze:Poszukuję sprawdzonej niani
kasia_m85 pisze:Na kilka kilkanaście godzin w tygodniu i "w razie czego".
czyli jak np dziecko choruje i nie może iść do żłobka/przedszkola...
gorzatka pisze:a zastanawiałyście się żeby zorganizować opiekę wśród nas, ja mówię tutaj np o opieką nad dziećmi kilka godzin dziennie w sytuacjach awaryjnych gdy np musimy wyjść a nie mamy z kim zostawić dziecka, lub gdy np chcemy spędzić romantyczny wieczór z drugą połówka
Ja tak czasem robię z moją przyjaciółką, pomagamy sobie w tego typu sytuacjach, jedyny minus to taki, że muszę wozić Emilkę z Dąbrowy na Retkinię.a przecież można znaleść opiekę bliżej i dzieci by miały wiecej kolegów i koleżanekgrafitowa pisze:jedyny minus to taki, że muszę wozić Emilkę z Dąbrowy na Retkinię.
Myski pisze:sama mogła jej udzielić
izgadzam się, jest to ogromna odpowiedzialność. Tyle że wychodzę zalozenia, że o swoje dziecko dbam najlepiej jak umiem a o czyjeś jeszcze bardziej. Dla mnie umowa to tylko papier.szaraczarownica pisze:Myski pisze:sama mogła jej udzielić
A w życiu. Nie wzięłabym ot tak odpowiedzialności za czyjeś dziecko. Jak kogoś zatrudniam, to zakładam, że jakąś umowę podpisuję, więc i przenoszę część odpowiedzialności na taką osobę. Ale żeby się od czasu do czasu zająć dzieckiem znajomej? Tylko i wyłącznie w sytuacji podbramkowej i sama też tylko i wyłącznie w takiej sytuacji bym komuś zostawiła dziecko.

Mam pytanie szukając niani dla swojego dziecka i natknełam się na agencję niań REKLAMA. Czy któraś z was korzystała z jej usług albo słyszała coś na jej temat?
prawda jest taka, że żadna niania nie zapewni takiego rozwoju jak przedszkole. I dlatego Karolcia też rusza do przedszkola.grafitowa pisze:kasieńka 85, docelowo wolałabym jednak, żeby Emi wróciła do przedszkola, skoro tak dobrze się tam odnalazła...
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

lmyszka pisze:grafitowa, to może warto znaleźć taką "awaryjną" ciocię?? Ja też zaczynam o tym myśleć jak wrócę do pracy aby mieć kogoś w razie chorób dziecka.
W rodzinie mam taką jedną ciocię,ale ona ma "zobowiązania" wobec swoich córek które mają małe dzieci. Niestety mieszkam na zadupiu. Dawaliśmy ogłoszenie w sklepie, ale nikt się nie odezwał 
nawet wczoraj teoretyzowaliśmy z mężem co zrobić po macierzyńskim z Mati. Także będę monitorować sytuację 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość