"stara" i dobra metodaMalwina pisze:I smarowanie Vickiem plecków, klatki piersiowej i stópek.
2017
2021

gorączki niby od wczoraj nie ma, ostatni ibum dałam o 14 jak miał ciągle 37,4 i był ewidentnie już tym stanem oslabiony. Noc była lepsza ale mimo wszystko kaszlal kilka razy.rano jednak kaszel znowu miał taki paskudny jak traktor jakiś tak mu dudnilo. Zrobiłam inhalacje, nie wiele go wyciszyly. Teraz myślę że levopront zadziałał bo kaszle tylko od kataru a raczej odkasluje. Poddalam sie- siedzę z mim już tydzień na zwolnieniu a kaszel cały czas jest, zwlekam z tym antybiotykiem, biorę do ręki i odkładam i tak jeszcze tydzień może by to trwalo te moje dywagacje a jak się pracuje nie ma na takie coś poprostu czasu: ( gdybym miała pewną opiekę albo siedziała w domu to pewnie bym walczyła jeszcze i tydzień a tak to tydzień mija kaszel trwa i nie mam żadnej pewności czy zniknie. Nie mam też pewności czy antybiotyk pomoże ale u mojego syna z reguły dopiero antybiotyk pomagał wytepić kaszel w pełni bo tak to nawet po inhalacjach zawsze mu jakieś poranne pokaslywanie zostawalo. Jest mi z tym wszystkim strasznie zle - analizuje te wszystkie choroby tak że już mnie głową od tego boli i martwię się jak zorganizować mu opiekę na kolejne tygodnie min 3. Bardzo ciężko pracować i mieć chorujace dziecko, ciągle się kogoś prosić o pomoc. No i jeszcze też taki argument ze ja i mąż antybiotyk wzięliśmy a na nim eksperymentujemy. Boję się powikłań- bo jednak grypa grypą ale jednak skutki bywają różne. Nie wiem czy to jest ok że kaszel lbez zmian słuchowych eczy się antybiotykiem ale poprostu nie ma,czasu na to by leczyć go ze 3 tyg syropem z cebuli czy innymi specyfikami. Teraz to nie wiem kiedy go puszczę do tego przedszkola ale ta zima mnie tak wymeczyla przez te infekcje ze mam poprostu dość : (szaraczarownica pisze:sardynka, a mnie pediatra mówiła, że tylko żelaza. Więc witaminy C i D są jak najbardziej wskazane. Ale zero preparatów multiwitaminowych
Poprzednia lekarka Łukasza zawsze przy antybiotyku wypisywała nystatynę, nigdy probiotyków, bo mówiła, żeby je brać po. I kazała brać witaminę C. A wit. D brał codziennie niezależnie od chorób i pokarmów chyba do 2 roku życia. Gosi pediatra (teraz już obojga) zawsze wypisuje probiotyk i twierdzi, że wit. C przy antybiotyku się nie podaje. O wit. D nie pytałam 
MadMar pisze:
Jutro rano mieliśmy jechac w góry.
Ale boje sie jechac- bo nie wiadomo co z tego będzie, z drugiej strony juz nieraz tak bylo ze temp mijala po 2-3,dniach.
Apetyt ma, humor tez dopisuje.
Może górskie powietrze i spacery pomogą? Albo nie-i będzie gorzej:(
Poradźcie!
Muszę zapytać o nią naszą pediatrę. Ale najpierw fajnie by było zaszczepić Laurę przeciwko wiatrówce (druga dawka).malinka1984 pisze:szczepionką do nosa jak Polyvaccinum mite?
. I tak ładnie. W porównaniu do poprzedniego roku.skoro tak szybko rozkłada.misiao1983 pisze:świństwo
caixa pisze:tulipan87, biedny. Żeby do Wojtusia się nie zbliżał bo anginę się zjada.

hmm , Adaś już tylko kaszel mokry, ale żeby nie było za pięknie w nocy bolało go ucho ... Dziś na kontroli dostał Dicortineff do ucha, bo zaczerwienione, choć nie boli I jeszcze 2 dni Sumamed forte bo oskrzela nie do końca czyste. A Sebi źle w sb 40 stopni które ibum zbił tylko do 39.5., w nd 39 , dziś kaszel jeszcze gorszy , więc dziś zmiana antybiotyku z Zinnatu na fromilid ( to samo co klacid) , na płucach nic lekarka nie wysłuchała, ale młody też apetyt zerowy i właśnie mu zbijam 39.6 , nowy antybiotyk już podany oby podziałał jak najszybciej.ava pisze:misiao1983, a jak Twoi chłopcy, lepiej?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości