malaJu pisze:Marta, no wlasnie na trzydniówkę to wygląda...

znów to mój upór spowodował, że znaleźliśmy problem. Malwina pisze:Trochę musiał z tym biegać
taki gęsty i niecieknący. Dokucza głównie w pozycji leżącej, a więc ze spaniem krucho. Katar był już wczoraj w nocy, a w dzień zniknął, myślałam, że to tzw. gile mleczne. Po południu byliśmy na szczepieniu, osłuchowo ok, gardło czyste, dziecko zaszczepione. Wieczorem katar wrócił. Raczej niemożliwe, że śluzówka tak zareagowała na pobyt na mrozie!?

właśnie zamierzamy zmieniać przychodnię, bo to była nowa Pani dr od stycznia - na szczepienia zawsze pewnie będzie ta sama, bo wcześniej zawsze był taki jeden doktor, ale już nie pracuje. Nawet nie wiem jak ona się nazywa. To bym mogła opinii poszukać.ppola pisze:weź ty lepiej juz do niej nie chodz bo ona chyba do końca kompetentna to nie jest
ppola pisze:a teraz że ma krzywicę po kształcie czoła - weź ty lepiej juz do niej nie chodz bo ona chyba do końca kompetentna to nie jest

Noc spokojna. Rano dostała trochę letniej wody i utrzymała.
Teraz dostała już mniejsze porcje i diphergan. Na liczniku 37,4.
Mleko podrażniło??

niesia2708 pisze:Zastanawia mnie tylko czemu wczoraj cały dzień było ok a od wieczora znowu

Misiak pisze:niesia2708, dawaj po troszku, co 5 minut po 2-3 łyżeczki wody. To taka naturalna kroplówka.

kasieńka 85 pisze:to był jednodniowy spadek formy
Chyba jednak nie, po 6,5 h od podania Nurofenu temperatura 39,1szaraczarownica pisze: u nas właśnie tak jest przy piątkach. Albo wyrzut wysokiej temperatury, który po jednej dawce mija
24 stycznia idziemy do lekarki do której mam większe zaufanie, bo tą widziałam dopiero pierwszy raz, to popytamy co i jak. Bo tamta lekarka stwierdziła że wygląda jakby miała już krzywicę... no ale dowiemy się co i jak. A witaminę mamy właśnie od tej mojej lekarki zaufanej - devikap, codziennie stosuję. No ale pójdę to się dowiem co i jakniesia2708 pisze:ola, a jak u Hani jest z ciemiączkiem?? Wolno zrastające się ciemiączko może oznaczać niedobory wit.D3 która odpowiada z krzywicę.
Ale jeśli miałabyś się niepokoić to wróć do tej lekarki i poproś o skierowania na badania: wapń, Fosfataza alkaliczna i D3. Wtedy będziesz wiedziała czy jest wszystko w porządku.
U Karoli np długo zrastało się ciemiączko i długo nie było zębów. Wapń i fosfataza alkaliczna wyszły poza normami. Wit.D3 w dolnych granicach. Zwiększenie dawki wit.d3 pomogło.

a może tylko będą krostki i przejdzie łagodnie 
No to dobrze, że zdążyło go wcześniej wysypać, a nie np. jutro. A szczepienie nie zając, nie ucieknie19anioleczek92 pisze:dziś miało być szczepienie

kasieńka 85 pisze:W Karolciowym przedszkolu też wiatrówka panuje. W sumie mogłaby złapać, byłoby z głowy.
a szczepienie przekładamy od sierpnia 
martula_87 pisze:19anioleczek92, To skoro dzieciaki nie były izolowane to mogłaś być tego pewna ze jednak zarazi się wiatrówka.
AniDeco-Ania pisze:U nas - a dokładnie u

kasieńka 85 pisze:martula_87, może źle się wyraziłam. Jak Karolcia złapie wiatrówkę to trudno. Jak nie to na pewno ospaparty jej nie wyślę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość