. Dziś rozmawiałam z mamą chłopca, który od 12 lat leczy się na alergie i astmę i jest w końcówce odczulania. Efekty są rewelacyjne. Przynajmniej nie choruje.
Taka jest prawda. Ale co się odwlecze... jak widać. Kaja nie choruje... poza tym, że ma zapalenia oskrzeli/ płuc. caixa pisze:Kaja nie choruje... poza tym, że ma zapalenia oskrzeli/ płuc.Ale to jest takie... typowe. Jedno kaszlnięcie, skurcz oskrzeli
Na dzisiejszej wizycie kontrolnej lekarka stwierdziła początki astmy.
Wtedy też się pojawiły problemy z obturacją i dusznościami caixa pisze:a nie choruje... poza tym, że ma zapalenia oskrzeli/ płuc. Ale to jest takie... typowe. Jedno kaszlnięcie, skurcz oskrzeli, na 3 dobę gorączka i diagnoza.
W sobotę miała lekki stan podgorączkowy, zaczęła pokasływać, ale sporadycznie. W niedzielę jeszcze osłuchowo ok... Ponieważ nie podobały mi się duszności pojechałam z nią dzisiaj do pulmonologa. Mamy cały zestaw leków, kontrola w piątek, jeśli nie pomogą to szpital

kasieńka 85 pisze:jak "wygląda" ten skurcz oskrzeli?
malaJu pisze:To juz wiesz, dlaczego przy początkach infekcji u Uli i Leo wkraczamy z inhalacjami.
ola pisze:Dziewczyny czu astmę diagnozuje się jakimiś testami? Badaniami?

Teraz testujemy wiśnie i wygląda, że wszystko ok. Radość w domu ogromna! Leo postanowił tez jeść wszystko, choć akurat Jemu krostki na buzi wyskakują. No ale po pół kilo truskawek każdemu wyskoczą... ciekawa jestem ile zaplacilabym za te panel pediatryczny, który zrobili Karolci.szaraczarownica pisze:kasieńka 85, w Luxmedzie jeden panel to koszt 220-250 zł z tego co widziałam.
Finansowo zawsze Ci się bardziej opłaci pobyt w szpitalu.
kasieńka 85 pisze:ciekawa jestem ile zaplacilabym za te panel pediatryczny
Bian pisze:Więc wolę już zasady CZMP, że jeden panel przy każdej wizycie, co oznacza okres czekania trzech miesięcy pomiędzy wizytami.
Zyrtec odpadł, bo powoduje wilczy apetyt. O dziwo Hitaxa też go zwiększa (chociaż nie powinna), a Contrahist jest mało skuteczny w zwalczaniu objawów.szaraczarownica pisze:wikusia,z punktu widzenia matki jest świetny, to Clemastinum, ale nie można go brać długofalowo,
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013szaraczarownica pisze:Zastanawiam się, czy nie iść do niej jako alergologa.
Sama mi to dzisiaj powiedziała 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość