Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Mama mnie zawoziła do obecnego YMCA na Moniuszki, gdzie chodziłam na plastykę i balet, tylko ze z pewnością była zmęczona bo po pracy zawoziła.Blue pisze:Czy ktoś wie czy ponosi się jakieś opłaty w przypadku rezygnacji z przedszkola państwowego ? czy np. jakieś rady rodziców, komitety itp będę musiała za wrzesień opłacić czy nie, bo inne dziecko wskoczy na moje miejsce i ono zapłaci?
A na serio, liczyłam się z tym, tylko ciężko to liczyć razy dwa...
to różnie panie zgłaszają ze się coś kończy

19anioleczek92 pisze:we wtorek zebranie więc pewnie jeszcze coś dojdzie...

chyba wszystkie przedszkola prywatne w Konstantynowie maja takie czesneKurczak pisze:U nas 350 zł czesne

400 zl wpisowe, 50 zł ubezpieczenie, jak skończy 2,5 roku bedzie lżej - 850 zł - to i tak mało, w bardziej prestiżowych dzielnicach 1500 zł to minimum. I żey nie było - nie miałam wyboru - tańsza placówka państwowa czy droższa prywatna. Moje dziecko jest jedynakiem, ma dwoje rodziców w związku małżeńskim, mąż mnie nie tłucze, nie mamy kuratora ani niebieskiej karty - czytaj bark szans na państwową placówkę. Co z tego, że płacimy wysokie podatki, nie należy się i koniec.malaJu pisze: My sobie poradzimy, ale zaraz pomyślałam o moim kumplu, który ma 4 dzieci.
A 2013 

A 2013 
Placówki publiczne, zajęcia dodatkowe prywatne
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

+risonia pisze:komitek 60 zł
a ja psioczyłam, że płaciliśmy 30 zł.risonia pisze:przedstawienia co miesiąc 12 zł
i to mnie zawsze zastanawia...zwłaszcza w grupie trzylatków i czterolatków.martula_87 pisze:obowiązkowy będzie podręcznik
kasieńka 85 pisze:i to mnie zawsze zastanawia...zwłaszcza w grupie trzylatków i czterolatków.

Wróć do Nauczyciel wychowania przedszkolnego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości