gorzatka pisze:Jak to jest z przewożeniem dzieci z przodu w foteliku do 13 kg?
gorzatka pisze:A czy jest obowiązek siedzenia z tyłu z dzieckiem jeśli jedzie ono tyłem do kierunku jazdy?

jpuasz pisze:Mam pytanko odnośnie pierwszego fotelika. W którym momencie powinno się przełożyć pasy wyżej? Jak będą wychodziły poniżej ramion? A może wcześniej lub później?

Czyli chyba już niedługo będzie najwyższy czas 

Jeżeli macie auto większe niż przeciętna miejska Corsa czy Fiesta to warto pomyśleć nad takimi producentami jak Axkid czy BeSafe.
kwalifikuje się?
fotela nie kupujemy tylko na teraz, trzeba przyjąć że za 3 lata dziecię nadal będzie w nim jeździć
z tym Yarisem zapraszam na przymiarkę, jeśli będzie chęć 
Jakub_Paluch pisze:fotele 9-25 montowane tyłem
Jakub_Paluch, możesz napisać w jakim przedziale cenowym są takie foteliki?
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Jakub_Paluch pisze:to koszt od 1200zł w górę

Jakub_Paluch pisze:Przekladasz jak beda ponizej ramion

Będzie widać, że pozycja jest nienaturalna. Klin wylatuje koło 3 m-ca zazwyczaj
!

Właśnie już w międzyczasie znalazłam. Ale mam do Ciebie inne pytanie jako do ekseprta
Słyszałaś coś o foteliku protector fix casual play?

Myślałam, że może natknęłaś się na ten jak wybierałaś z przedziału 15-36. Casualplay protector zaintersował mnie, bo podobno ma wygodne pokrętło, którym można regulowac oparcie (przydatne jak dziecko zaśnie, co u nas jest nagminne). Byłoby fajnie, gdyby ekspert coś więcej o nim powiedział, bo cena też całkiem fajna.
(aczkolwiek tam to też raczej symbolicznie)
). Ja sama nie jestem w stanie zapiąć Marcinka tak, żeby fotelik nie sygnalizował mi że jest zbyt słaby naciąg pasów. Jeszcze ani raz nie udało mi się zrobić tego poprawnie- a naprawdę staram się... śmiesznie muszę wyglądać na ulicy jak mocuję się z tymi pasami, żeby je prawidłowo dociągnąć... Jedynie Krzysiek albo teść są w stanie zrobić to poprawnie... 

Wróć do Ekspert ds. bezpieczeństwa w samochodzie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości