u nas na początku tylko dzięki biszkoptowi zjadł trochę owoców teraz już nic nie ruszy.kakonka pisze:ale z biszkoptem nie zje nic
kakonka, dzięki za radę może właśnie to jest pomysł kupię to cudo i zobaczymy czy się uda z owocami.
u nas na początku tylko dzięki biszkoptowi zjadł trochę owoców teraz już nic nie ruszy.kakonka pisze:ale z biszkoptem nie zje nic
szaraczarownica pisze:Sinlac
szaraczarownica pisze:mam pytanie: zaczyna się od warzyw lub owoców, a jak z kleikiem ryżowym lub kukurydzianym
W międzyczasie zmieniamy mleko na Bebilon 2, no i dziś pierwszy raz dodaliśmy gluten do posiłku - ciekawe jaka będzie reakcja.Bian pisze:Np. moje dziecko nigdy tego nie jadło i szczerze mówiąc wystarczą jej zwykłe kaszki ryżowe lub inne bezmleczne.
szaraczarownica pisze:po cichu liczę na to, że Sinlac, który jest doyć kaloryczny, zapcha nam Stanisława na noc
szaraczarownica pisze:ja te kleiki to traktuję właśnie jako zagęszczacz wieczornego mleka
szaraczarownica pisze:pytanie miało brzmieć dokładnie: czy najpierw wprowadzić jakiś "obiadek", a dopiero kilka dni później zagęścić mleko, czy mogę to zrobić jednocześnie. Ale odpowiedź w sumie dostałam

Bian pisze:u nas właśnie kaszki owocowe jakoś łagodzą smak Nutramignu, więc używam tylko takowych.
A mój dynie uwielbia ale ja ma swoją dynie i jak sama zrobię zupkę to jest tak słodka jak deserek (taka słodziutka dynia się trafiła i bardzo żaluje że nie wzięłam z 3 tych dyń bo miałam za darmo a stwierdziłam że jedna wystarczy a tu jedna poszła raz dwa trzy) aż mnie dziwi skoro owoców nie je.Frezja pisze:z warzyw na początek poszła dynia która była porażką
martula_87 pisze:nie wiem kiedy zacząc dawac rybę jeszcze poczekac czy już można?
co będę jej żalować kilku okruszków
evelinka pisze:Podsumowując, nie cykajcie się tak dziewczyny, bo nie ma sensu. Ja uważam, że papki powinno podawać się tylko na samym początku i to krótko, a potem szybko przejść do jedzenia z "grudkami". No i jeśli dziecko nie reaguje źle na jakieś produkty, to od razu wprowadzam coś nowego.

oj było pomarańczowo
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013lmyszka pisze: przciez jeden dzień w ta czy w ta różnicy nie zrobi

Malwina pisze:co 2 godziny jeść wołał

malaJu pisze:do ziemniaka dolej nieco przegotowanej wody, będzie rzadszy.

malaJu pisze:I ziemniak to bardzo dobry pomysł, bo nie słyszałam, żeby ktoś miał uczulenie

traktuje jedzenie (prócz mojego mleka) jak deserek, tzn trochę zjem ale najlepiej to "wyciągnij cycka". Oczywiście mu nie daje, żeby nauczył się, że tym co dostaje ma się najeść. Ale też nie przynosi to skutku... Czy to nie za mało? dodam, że przybiera super ale jak tak dalej pójdzie to karmić go będę do 5 roku życia 

tysiaak pisze:A u mnie dziś był szpinak z ziemniakiem
mój mąż nie i był zaskoczony, ze nasz mały jak Go pochłania
i synek przekonał ojca do jedzenia "zielonej papki" 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości