właśnie tego mi brakowało 
właśnie tego mi brakowało 
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013milencja83 pisze:Powoli zaczynam się nastawiać psychicznie
. Jak na razie (tfu tfu) wszystko nam smakuje i alergia żadna nie wyskoczyła. Mały uwielbia do tej pory z warzyw: dynię, kalafiora i brokuły. Nie za bardzo toleruje marchewkę tzn. zje ale później mamy problem z kupką. Rozmawiałam w szpitalu z pielęgniarką i kazała spróbować podawać świeżo wyciśnięty soczek z marchewki. Podpytam jeszcze pediatrę. Z owoców wcina: jabłko, gruszkę, brzoskwinię, morelę, banana, jagody.z jabłkiem jest tak samo.szaraczarownica pisze:marchewka gotowana działa zapierająco (i to jest powszechnie wiadome), ale surowa działa przeczyszczająco, co mnie zdziwiło

Karola5 pisze:Ja się zastanawiam czy wcześniakom rozszerza się dietę wg wieku korygowanego?

Powiedziałabym, że nawet teraz woli jeść łyżeczką niż z butli.

dokładnie, dasz małej łyżeczkę marchwi i potem karmisz cycem, trochę się zejdzie czasu. U mnie ok.miesiąca przy pierwszym dziecku, bo drugi głodomór szybko zaczął wcinać cały słoiczek a cyc tylko na popitkę.Bian pisze: Dość długo nowe smaki nie były nawet jednym posiłkiem, także o karmienie piersią nie masz się co martwić

To w ogóle było pierwsze ciasteczko jakie dostała. Moim zdaniem Basia jest trochę za mała na żeby jej podawać takie ciasteczko... no w każdym razie ja bym nie podała 
Karola5 pisze:Raczej nie podejrzewam pani w poradni przyszpitalnej dla wcześniaków o chęci zysku... chociaż nigdy nie wiadomo...

. Podejrzewam po prostu, że skoro ciasteczka są dopuszczone dla małych dzieci to ich skład jest lepszy niż byle jaki herbatnik.pytanie nie blondynki: masz na myśli tą kaszkę z manną?Bian pisze:kasieńka 85 ja zaczęłam od manny Bobovity,
no właśnie pamiętam jak opowiadałaś i delikatnie mówiąc nie chce mi się tak bawićDeco-Ania pisze:kasieńka 85, ja się bawiłam ze zwykłą manną. Ale to z lekka "utrudnia" życie.
podaje się codziennie i czeka na efekt jaki będzie? Czy np. Podaje się jednego dnia i czeka 2 dni na efekt i dopiero po 2 dniach dopiero dalej marchewke?Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości