Czy ja dobrze zrozumiałam, że od 4 miesiąca można wprowadzać warzywa/owoce i jednocześnie kaszki ryżowe/kukurydziane? Czy na początku próbować tylko z warzywami a później wprowadzać kaszki?
), ale z perspektywy czasu muszę przyznać, że od czego zaczniesz, to "wsio ryba"

dzięki
szaraczarownica pisze:Staś nigdy nie miał w buzi żadnej kaszki mlecznej
sistermonn pisze:Staś nigdy nie miał w buzi żadnej kaszki mlecznej. Moim zdaniem tylko i wyłącznie bezmleczne. Przynajmniej wiesz, co do niej dosypujesz.
cóż, Karolcia też głównie kaszkami mlecznymi karmiona.niesia2708 pisze:sistermonn pisze:Staś nigdy nie miał w buzi żadnej kaszki mlecznej. Moim zdaniem tylko i wyłącznie bezmleczne. Przynajmniej wiesz, co do niej dosypujesz.
Niby tak, ale np Karola była na piersi i nijak mi się nie kalkulowało kupowanie osobno kaszki i mm. Od początku dostawała mleczne i nic się nie działo.
cóż, Karolcia też głównie kaszkami mlecznymi karmiona.

Powodzenia
szaraczarownica pisze: i dodać odrobinę owoców ze słoiczka??

elinka3 pisze:kupiłabym kaszkę ryżową bananową (bezmleczną), zrobiłabym normalnie mleko Hipp a następnie dodała kaszkę tzn proszek aż uzyskasz konsystencję taką jaką sobie życzy Twoje dziecko
wieczorem była niespokojna - tylko u nas ciężko to stwierdzić bo codziennie mamy wieczorne marudzenie i noszenia na rączkach. Tylko dzisiaj już rączki nie pomagały, więc nie wiem czy brzuszek coś bolał - albo efekt zapachu pora, bo dla siebie robiliśmy surówkę z pora i por szczypał w oczy, więc może to ją rozdrażniło.

bo to, żeby wprowadzić nową rzecz rano to już wiem (późno podana dynia dała mi nauczkę 

Zwłaszcza, że miał chwilową nietolerancję jabłka (po której po miesiącu nie było śladu).
. Ja niestety wśród znajomych nie mam mam, które mogę podpytać, bo dietę rozszerzały po pół roku karmienia piersią, ale najpierw przechodziły na mleko modyfikowane.Teoretycznie (wg schematu) to od 5 m-ca.sistermonn pisze:1. od kiedy dziecku zastępować jeden posiłek (butelkę) słoiczkiem?
)Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości