Widoczne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
2017
2021
Justinaa pisze:samodzielność 7 letniej Hani będzie raczej atutem w ogarnieciu młodszej:)

2017
2021
2017
2021
2017
2021

2017
2021

zdecydowanie tak.niesia2708 pisze:U Was też tak jest,że te kolejne dzieci jakoś tak łatwiej się "obsługuje" i szybciej ogarniają niektóre rzeczy?
Później też załapał nocnikowanie. Dużo dłużej pił mleko na noc i budził się w nocy. Szybciej pozbył się smoczka, ale to się w sumie nie liczy, bo u obu chłopców pożegnanie ze smokiem następowało w wyniku naszej decyzji, a nie ich
Może z mową w pewnym sensie poszło lepiej, bo szybciej budował zdania. Natomiast jakość tej mowy była dużo lepsza u Wojtka, mimo że zasób słów był wyraźnie mniejszy w tym samym wieku.
Wczoraj był pierwszy raz w kinie, podczas gdy kiedyś nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby zabrać tam 3,5 letniego Wojtka.

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
nie lubi bawić się lalkami- jak jej koleżanki z przedszkola. Jedynie Barbie jest ok. Kolor różowy może nie istnieć. Wręcz nie lubi różowego.
ale pewnie szybko zmieni zdanie 

super, że starsze dziecko jest juz naprawde samodzielne i wręcz pomocne, i mimo różnicy wieku moje (obecnie prawie 10 i 3) często pięknie sie ze sobą bawią, z mojej perspektywy największe wyzwanie jest takie, że młodsza jest teraz w takim swoim najsłodszym okresie, a starsza zaczyna myśleć, ze jest nastolatką, ma fochy, wykłóca się etc, więc częściej działa mi na nerwy 

A ja mam nadzieję, że libido nie spadnie na łeb na szyję i chociaż w jakimś stopniu ze mną zostanie 
szaraczarownica pisze:Wiem, że wiele z Was mnie wyśmieje

A mężowi jak powiedziałam o swoich podejrzeniach, to pierwsze co, to stwierdził, że super, będzie można chodzić na basen kiedy nam się podoba 

A 2013 
kari pisze:Ukryty tekst: Włączony
Widoczne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
A 2013 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości