Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Zgierzu

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Zgierzu

Postautor: sardynka » 14 kwie 2015, 20:05

Zaliczyłam zarówno oddział patologii noworodka jak i pediatryczny i generalnie uważam, że na prawdę jest to szpital który ze wszystkich sił stara się być przyjazny rodzicom, jedyny minus to warunki - zresztą chyba ogólnie powszechne dla tego szpitala (jedna łazienka na korytarzu, komary o każdej praktycznie porze roku itp.)
Natomiast jak dla mnie cała reszta super
Na patologii noworodka:
- możliwość całodobowego pobytu mamy z dzieckiem. Mama jest przyjmowana jako pacjentka, zatem dostaje normalne łóżko i wyżywienie ale nie może opuszczać oddziału.
- przestronne sale jedno- dwu osobowe
-bardzo miła kadra lekarska i położnicza. Położne mają strasznie dużo serca do dzieci. Podczas obchodu to one rozbierają dzieci, myją im pupy pod kranem a po obchodzie ubierają (nawet w iczmp na noworodkach tego nie było heh), podobnie z kąpielą itp. Jeśli w sali panował spokój to i tak wchodziły kilkukrotnie w ciągu dnia zapytać czy czegoś nie potrzebujemy itp. (W iczmp nawet jak dziecko ryczało to nie zawsze można było ew. Pomocy się doczekać)
Na pediatrii
- możliwość pobytu z dzieckiem (dostaje się normalne szpitalne łóżko)- opłata za łóżko 10 zł/ dobę ale można napisać pismo do dyrekcji z odwołaniem się od tej opłaty czy jakoś tak
- sale 2-4 osobowe ale starają się nie mieszać dzieci, a maluchy przyjmowane z rota leżą raczej pojedynczo w salach
- bardzo sympatyczne lekarki. Jeśli np. Dziecko śpi w czasie obchodu to przychodzą go zbadać później itd.
- bardzo sympatyczne pielęgniarki. Żadnych problemów odnośnie pobytu rodziców (w tym miliona toreb na podłodze, w dwóch salach dziewczyny mialy ze sobą nawet wózki ;) . Ja przez cały pobyt spałam z Gajką w moim łóżku i nie usłyszałam ani jednego złego słowa, do tego w nocy przy podawaniu leku do wenflonu pielęgniarki jakimś cudem nurkowały przeze mnie aby dostać się do Gai (którą w tym czasie przystawiałam do piersi aby się nie rozbudziła), praktycznie mnie przy tym nie budząc i nigdy żadna nie zająknęła się słowem że jej niewygodnie czy coś ;). Dodatkowo z powodu panujàcego na oddziale rota wnikliwie oglàdały każdą kupkę Gajki, bo z powodu żywienia jedynie moim mlekiem wyglśdały tak jak wyglądały i niedaleko im było do biegunkowych...

Ja już wiem, że jeśli jeszcze kiedykolwiek (odpukać) przyjdzie nam chorować w szpitaku to tylko Zgierz (oczywiście jest tam oddział jedynie ogólno pediatryczny więc na specjapistyczne leczenie i zabiegi trzeba wybierać inne placówki)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sardynka
SuperMama

Has thanked: 56 times
Been thanked: 34 times

Re: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Zgierzu

Postautor: Misiak » 14 kwie 2015, 21:42

Ja już trochę pisałam tu: viewtopic.php?f=92&t=3036
5.12.2012 Polunia <3
7.07.2023 Rodzina <3