Proszę podzielić się przepisami
Do chleba jakoś nie mogę się zebrać, ale robiłam ostatnio buły z czosnkiem i pietruszką. Pycha

http://smaker.pl/przepisy/sniadania/buleczki-z-czosnkiem-i-pietruszka,43292

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Pepsi pisze:lmyszka a drożdże instant?
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013lmyszka pisze:Ja nie tykam ( nie robie ) niczego co ma w składzie drożdże
No nie wyrasta i koniec.
Pepsi pisze:a drożdże instant?
szaraczarownica pisze:Pepsi pisze:a drożdże instant?
Próbowałam, efekt ten sam co ze zwykłymi.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
szaraczarownica pisze: lmyszka pisze:Ja nie tykam ( nie robie ) niczego co ma w składzie drożdże
No nie wyrasta i koniec.
Ja też.
caixa pisze:Ja piekę chleb otrębowy.

Fionka pisze:Wreszcie się ktoś nade mną zlitował i założył wątek![]()

, to nie piekę chleba, ani bułek, ale bardzo chętnie zrobiłabym takie co wstawiła Pepsi uwielbiam wszystko co czosnkowe 
Patrycja11 pisze:mam w domu swojego własnego prywatnego piekarza

malaJu pisze:Na swoim tajniackim forum modów napisałysmy, że to temat do założenia z dedykacją dla Fiony i biednej Bian, ktora czeka na przepisy

klara76 pisze:Fionka,
poprosze przepis na to ciasto z maszyny

kto ma pomysł w czym to upiec żeby się nie zjarało?

A jakie drożdże dodajesz?

szaraczarownica pisze:klara76, to mi pojechałaś

klara76 pisze:siarczan wapnia to ... gips

klara76 pisze:octan wapnia to konserwant a siarczan wapnia to ... gips

dzieci zmieniaja wszystko...

malulu pisze:http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-z-czosnkiem
te są pyszne.

W niedzielę upiekłam pierwszy chleb, dziś piekę drugi
Pierwszy wyszedł rewelacyjny, tyle, że trochę zbity. Dziś trochę zmieniłam przepis i zobaczymy co wyjdzie 

wiesz chleb tańszy nie wychodzi ale po pierwsze robisz sama i wiesz z czego, dodajesz co chcesz itd po drugie możesz sobie nastawić tak że na rano masz ciepły chlebek na śniadanie, nic nie musisz pilnowaćjpuasz pisze:po 1 czy opłaca się kupować
Poza tym ja uzywam jeszcze do wyrabiania ciasta drożdżowego i kruchego
Tylko że chleb z maszyny jest mały tak, ale jak umiejętnie wyjmiesz to nie ma tragediijpuasz pisze:2 czy faktycznie w chlebie zostają dziury po mieszadle?

Fuente pisze:zależy jaki chleb chcesz piec.
Sam pszenny raczej nie, jak już to pszenno-żytni, albo z otrębami no i koniecznie ze słonecznikiem, bo uwielbiam
Jak upiekę chociaż z 10 bochenków, to będę może lepiej wiedziała co nam pasuje 
ppola pisze:wiesz chleb tańszy nie wychodzi ale po pierwsze robisz sama i wiesz z czego, dodajesz co chcesz itd po drugie możesz sobie nastawić tak że na rano masz ciepły chlebek na śniadanie, nic nie musisz pilnować
Co do porannego ciepłego pieczywa, to póki co nie mam regularnych pobudek, więc na razie ten argument do mnie nie przemawia, ale pewnie z czasem się to zmieni 

jpuasz pisze:Za 20 minut będzie gotowy kolejny chleb i zobaczymy co z niego wyszło

Aaa no i taki kwadratowy, bo w keksówce piekłam 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość