Potwierdzam: łatwy, szybki i smaczny. Mój wyszedł trochę za słodki, bo nie miałam kwaskowych jabłek.
Potwierdzam: łatwy, szybki i smaczny. Mój wyszedł trochę za słodki, bo nie miałam kwaskowych jabłek.
Ja niestety talentu do pieczenia nie mam za grosz (tłumaczę sobie to tym, że przecież nie we wszystkim człowiek musi być dobry evelinka pisze:Do tego ciasta żaden talent nie jest potrzebny!

Emi pisze:evelinka pisze:Do tego ciasta żaden talent nie jest potrzebny!
potwierdzam, to ciasto po prostu nie ma szans nie wyjść.
szaraczarownica pisze:Uważajcie bo podejmę wyzwanie![]()

. Masę wylewamy do formy, wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Przed wyjęciem dobrze jest sprawdzić czy ciasto jest upieczone. Po upieczeniu odstawić biszkopt do wystudzenia. 
Edi pisze:
Troche jest pracy ale efekt koncowy super SMACZNEGO!
dawno tak dobrego ciasta nie jadłam 

W środku był nieupieczony, tylko na brzegach ok (piekłam w tortownicy). Ile Wy pieczecie i w jakiej temperaturze?

Edi pisze:Pepsi pisze:Mój dzisiejszy niedzielny twór - domowe bounty![]()
podrzuc przepis

Pierników używam najzwyklejszych, jakiekolwiek uda się znaleźć bez dodatków.
Miodzio miodzio 
malaJu pisze:Pepsi, a jak pięknie wygląda, gdy pada na niego forumowy śnieg

Blue pisze:sprawdzony przepis na pierniczki
Z pół kg mąki wyszło 100 sztuk różnej wielkości, bo różne foremki mam. Mąż już pochłonął z 15, a dzisiaj mój tato z 5 tak na szybko Bian pisze:No ja póki co tylko pierniczki mam, chociaż i tak się obawiam, że do Świąt niewiele zostanie
Ja mam genialny schodzę do cukierni przy moim bloku i kupujeFrezja pisze:a może któraś z Was ma sprawdzony przepis na krówkę ,
martula_87 pisze:A ja potrzebuje przepis na dobre i łatwe i zawsze wychodzące muffinki zbieram się od kilku dni.
łączny czas przygotowania 30 min i jedna brudna miseczka
martula_87 pisze:Ja mam genialny schodzę do cukierni przy moim bloku i kupuje
martula_87 pisze:Ja mam genialny schodzę do cukierni przy moim bloku i kupuje

agnieszka19 pisze:No, a dupka rośnie
Moja rośnie od innych rzeczy, np. pizzy
A w święta zjem z 30 pierogów. I 40 uszek. Nieeee, nie przytyję od tego ;P Skąd ;PUżytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość