Coś się ostatnio wieczorami głodna robię

malaJu pisze:Ale na pewno w Lany Poniedziałek będzie woda. Mnóstwo wody wszędzie

malaJu pisze:wychodzi na to, że święta wielkanocne to kompletny niemal brak tradycji
Na słodko na pewno będzie sernik domowej roboty, a rodzice pewnie kupią jakiegoś małego mazurka. Myślę jeszcze nad mięsem obiadowym, może np. roladki schabowe z boczkiem i papryką.to dokładnie jak u mnie. ponieważ w tym roku zamierzam się nie dać z wkręceniem szykowania wszystkiego u nas, jedziemy pierwszy raz do siostry.malaJu pisze:O ile w Boże Narodzenie jest dość tradycyjnie i ubogo w sensie bogactwa smaków, tak w Wielkanoc jedyne, co jest pewne u mnie w domu, to święconka i biała kiełbasa rano. Reszta to wolna amerykanka.

Fuente pisze:konsternacja nastąpiła kiedy obie mamy ustalając menu uświadomiły sobie, że w czasie świąt będą pewnie miały przy stole matkę karmiącą, więc trzeba jakoś menu dostosować co latwe nie jest
Mi się marzą takie święta, żebyśmy mogli się spotkać dwiema rodzinami - żebym nie musiała wybierać, czy na śniadania wielkanocne iść tu czy tu.Mirasek pisze:Ja jeszcze nigdy sama nie robiłam i przygotowywałam świąt-za małe mieszkanie
Deco-Ania pisze:Aaa - i jeszcze jedna różnica pomiędzy śniadaniem wielkanocnym u M. i w mojej rodzinie mi się przypomniała.
Nasze rodziny zawsze się spotykają ale już w naszym domu będzie właśnie to o czym marzeDeco-Ania pisze:Mi się marzą takie święta, żebyśmy mogli się spotkać dwiema rodzinami
Z biegiem lat coraz bardziej lubię gotowaćmalaJu pisze:Ale na pewno w Lany Poniedziałek będzie woda. Mnóstwo wody wszędzie
http://demotywatory.pl/uploads/201303/1 ... zx_600.jpg
w każdym razie co roku jest coś innego i nowego 
I na stole tradycyjne wędliny- pasztetowa, kaszanka, szynka- takie swojskie.Niestety babcia się zbuntowała i już nie chce robić u siebie 

nawet takiemu beztaleciu jak ja.
Ile można przechowywać taką babkę jak owinę ją folią spożywczą, żeby nie wyschła?

Jak raz gdzieś się zapodział, to wyszedł jeden wielki zakalec i tata oberwał po głowie za utkanie klucza tak, że nie można go było znaleźć 
robi ją moja koleżanka i jest tą szczęściarą, że ma taką specjalną formę, ale i tak ją dociska jakimś żelastwem żeby właśnie tego zakalca nie było
ale babka jak dla mnie jest pyszna i w ogóle ach i eh 
http://allegro.pl/forma-do-babki-gotowa ... 71851.html

ale w razie czego będę pamiętać 

Moja mama często robi. A ze zdobyciem formy nie ma już problemu - moja siostra nie dawno kupowała w Selgrosie.

sorrykasieńka 85 pisze:ciasto mi się nie zmieściło. Ale nie poszło na straty. To, co się nie zmieściło zjadł mąż.

malulu pisze:upiekę babkę z przepisu tulipan87, zobaczymy czy też nas zachwyci.

2017
2021
2017
2021Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości