Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiem ze dla mieszkancow domow i parterow to wydaje sie smieszne co napisalam,ale ja naprawde mam jakies koszmary.Mieszkanie powinno byc oaza spokoju a nie strachu:/

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Blue pisze:czy tuz przed podpisaniem umowy przedwstepnej tez panikowalyscie czy to aby na pewno dobry wybor i czy to TO mieszkanie?
Blue pisze:czy brac mieszkanie z milosci (to parterowe z milosci do radogoszcza i samego mieszkania,ale podbarwione strachem),czy z rozsadku to na julianowie,ze spory metraz i kazdy bedzie mial swoj kat.Tylko remont tu potrzebny wiekszy niz w tym mniejszym.Mam scisk w brzuchu doslownie.

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Blue pisze:jak dotad mamy upatrzone 3 mieszkania (dzis doszlo 3 ) ale z kazdym cos nie tak

MamaŻaby pisze:szaraczarownica, Atrium

Drogą to będzie z 250 może. Będziemy się przeprowadzali piechotą
Albo wózek dostawczy załatwimy

), ale ja bym zdecydowanie szła w większy metraż i 4 pokoje. Fajnie jest mieć dodatkowy pokój na gabinet/bibliotekę/gościnny. Nam tego brakuje, a metraż mamy właśnie podobny jak ten, o którym piszesz na Aroniowej. I właśnie myślimy, że za jakiś czas trzeba będzie się rozejrzeć się za czymś większym, najlepiej jakimś segmentem/szeregowcem.
. Cisza, spokój. Najbliższa większa ulica to Łozowa, ale ruch jest tu zdecydowanie mniejszy, obecnie najcięższe pojazdy to te dojeżdżające do powstających inwestycji, później będzie ich mniej. W 75% to, co przejeżdża Łozową, jedzie też u nas pod blokiem (a nie jest to jakoś bardzo dokuczliwe dla nas). Blisko do wybranej przez nas szkoły (droga wydłuży się o jakieś 50-100 m max).
. Edit: przepraszam, dwie 
Blue pisze:Z drugiej strony nie woem jak dużą rodzinę macie w planach

Agata. pisze:Podsumowując, szukałabym szegoś większego gdzie indziej
Oddanie kluczy w wersji pesymistycznej za rok, w optymistycznej za 10 miesięcy
Jeśli kupimy to konkretne wybrane mieszkanie, to w NASZYM już byłam pierwszy raz
Jak skończą z drugim piętrem, to wchodzą do nas kłaść tynki 
Trzeba kuć żelazo póki gorące, bo chciałabym większe mieszkanie, a już kilka razy robiliśmy podejścia i się wycofywaliśmy. Jak nie teraz, to musimy zrobić generalny remont u nas, a na to szkoda wydawać pieniądze.
oby poszło jak najszybciej!
A 2013 

jak definitywnie na 3 osoby to faktycznie 3 pokoje dają radę (ale mój szwagier wybudował dom z 3 sypialniami, bo mieli dwoje dzieci, a po 5 latach pojawiła się Ola
)Grubo ponad trzysta tysięcy za mieszkanie????
Blue pisze:nawet mieszkania z rynku wtórnego są za ponad 300tys
Byle by się teraz wszystko udało 
Na razie ustna, ale słyszę co mówi developer (buduje i sprzedaje jedna osoba, to mała inwestycja) i wiem, że już te rzeczy które chcemy nam nie uciekną, więc już jestem spokojniejsza. W sobotę jesteśmy z mężem umówieni na podpisanie umowy rezerwacyjnej 

2017
2021
Przecież samotni ludzie też mogą wziąć kredyt.szaraczarownica pisze:Przecież samotni ludzie też mogą wziąć kredyt.
co racja to racja
zatem udanych negocjacji!
2017
2021

Wróć do Kredyty, kupno mieszkania, finanse
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości