Kredki? Ale jakie?

Re: Kredki? Ale jakie?

Postautor: Blue » 29 sty 2016, 18:49

U nas od zerówki przodują BIC Evolution Triangle.Takie same kupiliśmy do 1 klasy,bo się sprawdziły:)
Kolorowanki antystresowe (ja dostawałam odbitki na xero po każdej terapii :lol: ), kolorowałam cienkopisami,ale szybko mi się znudziło i w oczach od tych drobnych wzorów mi się troiło:)
Blue
SuperMama

Has thanked: 15 times
Been thanked: 216 times

Postautor: gohnia » 29 sty 2016, 19:55

Ja jestem fanką tych mazaków
Obrazek
Są bardzo wytrzymałe (robienie kropek im nie straszne), ale co najważniejsze łatwo je zmyć. Mamy biały stół i niestety ikeowskie mazaki trochę go odbarwiły, a te schodza całkowicie.
Widziałam w gazetce Biedronki, że będą mazaki BIC o podobnych parametrach i chyba też je wypróbuję
Obrazek
W 2011 Ł 2013 K 2017

Szczęście to skutek uboczny postępowania zgodnie ze swoimi wartościami.
Awatar użytkownika
gohnia
SuperMama

Has thanked: 92 times
Been thanked: 85 times

Postautor: szaraczarownica » 26 sty 2017, 20:16

My w końcu znaleźliśmy kredki idealne :)
Po próbach z różnymi firmami zostaję wierna Koh-i-Noor.
Staś ma Triocolor, czyli grube, trójkątne kredki
Obrazek
i Progresso - bezdrzewne
Obrazek

A mojemu tacie, który z nudów wciągnął się w kolorowanki, kupiłyśmy z mamą Mondeluz
Obrazek
Kiedyś malował farbami olejnymi i akwarelami i ogólnie ma talent plastyczny, więc tworzy piękne wzory, ale brakowało mu odcieni tego samego koloru.

Wszystkie z tych kredek są miękkie (ale nie ZA miękkie), bez wysiłku uzyskuje się kreskę, kolory są piękne, nasycone.A ponieważ są to już profesjonalne kredki (wcale nie tanie), to można potem dokupić pojedyncze kredki, a nie całe opakowanie.

Natomiast nie możemy nadążyć za kredkami Bambino. I my, i moja mama mamy serie z Biedronki. My mamy z Samolotami, mama z Minionkami. Nasze są tak miękkie, że się kruszą i po dwóch maźnięciach trzeba je od nowa temperować, a mamy są tak twarde, że ledwo daje się nimi kolorować. Beznadziejna firma :evil:
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: kangurek » 26 sty 2017, 20:52

szaraczarownica pisze:i Progresso - bezdrzewne
Obrazek
A ponieważ są to już profesjonalne kredki (wcale nie tanie), to można potem dokupić pojedyncze kredki, a nie całe opakowanie.

Adaś ma chyba 5 sztuk. Kupione na próbę. Bardzo wciągnęło mnie kolorowanie nimi :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kangurek
SuperMama

Has thanked: 5 times
Been thanked: 21 times

Postautor: mikołajkowa » 26 sty 2017, 21:15

szaraczarownica pisze:
A mojemu tacie, który z nudów wciągnął się w kolorowanki, kupiłyśmy z mamą Mondeluz
Obrazek
Kiedyś malował farbami olejnymi i akwarelami i ogólnie ma talent plastyczny, więc tworzy piękne wzory, ale brakowało mu odcieni tego samego koloru.

Wszystkie z tych kredek są miękkie (ale nie ZA miękkie), bez wysiłku uzyskuje się kreskę, kolory są piękne, nasycone.A ponieważ są to już profesjonalne kredki (wcale nie tanie), to można potem dokupić pojedyncze kredki, a nie całe opakowanie.

Też takie mam do kolorowanek i potwierdzam - są super. Dostałam w prezencie, samej pewnie szkoda by mi było wydać tyle kasy na kredki.
mikołajkowa

Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Postautor: hatifnatka » 26 sty 2017, 21:20

ja także dostałam te kredki mondeluz do kolorowanek (w prezencie od Męża). potwierdzam - są super :)
T 2011 <3 A 2013 <3
Awatar użytkownika
hatifnatka
SuperMama

Has thanked: 94 times
Been thanked: 92 times

Postautor: wikusia » 26 sty 2017, 21:51

szaraczarownica, mamy kpl Progresso i dzieciaki nie lubią nimi malować. Zdecydowanie wybierają grube kredki bambino. Mamy kolejny komplet z biedronki i nic się z nimi nie dzieje. A z cienkich, najbardziej lubimy kredki NOSTER, trójkątne, 12 szt to koszt ok. 6 zł. Są miękkie, ładne żywe kolory. I nie ma problemu przy temperowaniu. Także, jak widać co dziecko i matka to opinia:))
wikusia
SuperMama

Has thanked: 10 times
Been thanked: 18 times

Postautor: szaraczarownica » 26 sty 2017, 22:20

wikusia, my chyba mamy po prostu pecha do kredek Bambino. Dyrektorka przedszkola też je poleca i tylko takie kupuje.
Ja teraz znalazłam fajny sklep z artykułami dla plastyków, gdzie sprzedają kredki Koh-i-Noor (i jeszcze są niedaleko nas :D ), więc nie mam zamiaru zmieniać. Pasują wszystkim, mają piękne kolory, więc po prostu będę Stasiowi uzupełniać braki :)
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: wikusia » 26 sty 2017, 22:24

szaraczarownica, najważniejsze, że każda z nas kupuje kredki, z których jest zadowolona:)
wikusia
SuperMama

Has thanked: 10 times
Been thanked: 18 times

Postautor: Hades » 26 kwie 2018, 19:52

Polecam Wam kredki, które do niedawna sama używałam na uczelni :) Są to kredki ze Stabilo. W ogóle się nie łamią i pięknie rysują.
Hades

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postautor: krys_k » 22 sie 2018, 5:54

Córka najlepiej lubi bambino :)
Pozytywna :)
Awatar użytkownika
krys_k

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poprzednia