Audiolka pisze:Jak to u Was wygląda? Wanna czy prysznic, a może jedno i drugie? Jaką kolorystykę oraz jakie dodatki preferujecie?

bardzo spodobała mi się ta opcja - żele itp.nie muszą leżeć na wannie. Albo jak wejdzie się do wanny a nagle się okaże że żel się skończył.

jpuasz pisze:w kwestii wymiarów i jakości płytek - polecam nie kupować w marketach, tylko w sklepach stacjonarnych np. brukowa itp. My akurat kupowaliśmy u znajomych ("sąsiedzi" z pracy męża) i nie dość, że można wytargować fajną cenę, to jakość jest zupełnie inna. Płytki w marketach są tańsze, bo to jest odrębna linia produkcyjna (zresztą ze wszystkim tak jest, z ceramiką łazienkową też). Znajomi z tego sklepu opowiadali, że nie raz mieli takie historie, że klient kupił płytki w markecie, bo były tanie i np. w promocji, czy wyprzedaż. Potem się okazywało, że płytek brakło a market już nie miał i szli do nich dokupić od producenta. Paczka płytek przychodziła (wiadomo, że nie ten numer serii, ale klienci byli uświadomieni) i okazywało się, że płytki od nich są grubsze o dobre kilka mm - ogólnie mówiąc widoczna gołym okiem inna jakość.
To samo jest z ceramiką. Ponoć rzeczy kupowane w marketach nie mają położonej ostatniej warstwy ochronnej i przez to np. wc bardzo szybko zaczyna się niszczyć, zmieniać kolor itp. Dlatego warto jednak poszukać sklepu, który zaopatruje się u producenta. Chyba, że cena jest ważniejsza niż jakość, albo remont jest robiony powiedzmy na max 5-7 lat
2017
2021
NO trudno. Będzie musiał dać sobie radę bo łazienka jest już w tak opłakanym stanie,ze juz nie jestem w stanie się na nią patrzeć ( płytki z początku lat 90tych brrrr).
to teraz mega modny kolor
2017
2021
I kolor i same płytki 
zdecydowanie wolę prysznic...no ale dzieciaki w sumie kąpaliśmy głównie w wannie i czasem przydaje się do umycia włosów w dzień 
No i łazienki u nas to jedyne pomieszczenia z projektami architekta - jednak wg mnie samemu ogarnąć dobrze rozmieszczenie płytek aby wszystko wyglądało w miarę fajnie to dość ciężka sprawa
U mnie podobne. Ładne i ciekawe te miętowe płytki, ale nie wyobrażam sobie w nich całej łazienki.kari pisze:Tasia, ładne, ale ja chyba tradycjonalistką jestem i wybiorę bardziej standardowe, skłaniam się do prostokątnych
I tu też odwrotniesardynka pisze:Co do wystroju to jednak nie jest do końca taki jakbym chciała.

kakonka pisze:sardynka, widziałam Waszą łazienkę z wanną i uważam, że prezentuje się świetnie

. Mąż myślałam, że pęknie ze śmiechu. To on ostatecznie wszystko wybrał. A ja teraz staram się ratować sytuację.
. Mięta to też raczej moda więc jest szansa, że szybko minie .

u nas farba jest biała, przeznaczona do łazienek, daje radę pomimo częstego robienia przeze mnie „sauny” w łazience 
Albo biały, albo jasnoszary.
)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość