amylee pisze:Szpital oczywiście ma pierwszy stopień referencyjności.

http://www.polozna.net.pl/szpitale/102-szpitale-woj-lodzkie-lista.htmlkasia_m85 pisze:amylee pisze:Szpital oczywiście ma pierwszy stopień referencyjności.
Czyli najniższy czyli póki co mało bezpieczny.
szaraczarownica pisze:A mnie w tym zestawieniu, które widziałam już jakiś czas temu, ale nie zwróciłam wtedy na to uwagi, uderzyło to, że mamy w Łodzi tak mało "dobrych" szpitali. 2 z trzecim stopniem i 2 z drugim, z czego jeden prywatny, więc nie jest dostępny dla każdego. No chyba jakiś żart
więc w zasadzie wychodzi na to, że opieka jest dobra bo 66% ma 3 stopień a 33% 2 stopień tak Kasiu Salve ma 2. stopień referencyjności w opiece neonatologicznej. Oznacza to, że może leczyć wcześniaki (od 32. tygodnia ciąży), noworodki z niską masą ciała, z niewydolnością oddechową, infekcjami i problemami metabolicznymi. Dzieci objęte są bezpłatną opieką.kasia_m85 pisze:Salve akurat ma drugi stopień od dość dawna już.
kasia_m85 pisze:amylee pisze:Szpital oczywiście ma pierwszy stopień referencyjności.
amylee pisze:kasia_m85 pisze:amylee pisze:Szpital oczywiście ma pierwszy stopień referencyjności.
No, to tak, jak Medeor. Szkoda, że te najbardziej przyjazne kobietom mają tylko pierwszy stopień.

Ale jedno mnie rozbawiło szczególnie: "W czwartek na obiad była zupa ogórkowa, na drugie do wyboru: golonka w piwie z ziemniakami i kapustą na ciepło" Już widzę jak świeżo upieczone mamy dostaną na obiad golonkę w piwie, szczególnie te po cc 
amylee pisze: jesli ktos ma blokade psychiczna, boi sie, czy uwaza, ze po cc bedzie mu lepiej, to czemu nie? To prywatna sprawa przeciez.
i jadły takie produkty przy 1-2 dniowym Maleństwie - na prawdę odważneamylee pisze:Wiekszosc moich znajomych mam nie rezygnowala z fasoli, brokulow itp i nic sie maluchom nie dzialo

amylee pisze:bo kapusty czemu nie jesc..? Ze niby wzdyma, ale skad wiadomo, ze szkodzi, dopoki sie nie sprobuje?
niekoniecznie...Natomiast coraz częściej nasze myślenie zmierza ku temu, że lepsze wszystko to, co prywatne. I nie powiem, bo i mnie kusiła opcja porodu w szpitalu prywatnym...amylee pisze:Co do warunkow, to na pewno bede lepsze, niz w panstwowych szpitalach
jak najbardziej prywatna sprawa. Nic mi do tego.amylee pisze:jesli ktos ma blokade psychiczna, boi sie, czy uwaza, ze po cc bedzie mu lepiej, to czemu nie? To prywatna sprawa przeciez.

A 2013 
I wiadomosc o porodowce bardzo mnie ucieszyla, bo mam nadzieje tam wlasnie urodzic mojego synka.
bo nie lubię , ale ja na przykład w 4 dobie po cc dostałam gołąbki no chcieć nie chcieć je zjadłam , na szczęście Dominice nic nie było .
risonia pisze:Gamecie kibicuje chodź wolałabym poprawę standardów w państwowych szpitalach niż nowy prywatny .
martula_87 pisze: risonia pisze:Gamecie kibicuje chodź wolałabym poprawę standardów w państwowych szpitalach niż nowy prywatny .
Dokładnie.

martula_87 pisze:Co do menu to mnie to rozbawiło ale oczywiście może któraś pani po porodzie by chętnie coś takiego zjadła
Ja już nawet w kartę nie patrzyłam, tylko zamawiałam stale to samo. Jakoś na frytki i kapustę brakło mi odwagi 
ale to głównie dzięki jednoosobowej sali właśnie bo nikt obcy mi się nie plątał pod nogami pół dnia...do tego super położne z którymi można było sobie na luzie pogadać i które kilkukrotnie wieczorami pytały się czy na pewno nie chcę oddać Gajki na noc 
No oby , bo jak pójdzie to będzie maszynka do robienia pieniędzy , gdzie nić się nie liczy oprócz kasy . Ja wiem Medeor nie jest zły( personel ten co jest , miły i fachowy , łóżka wygodne , jedzenie dobre ) , ale czuć tan nacisk na pieniądze , pobyt 2 doby i zmiana , bardzo dużo porodów i mała liczba personelu . Mam nadzieje , że gameta będzie miała inne podejście .sardynka pisze:oby nie poszła w ślady Medeoru
martula_87 pisze:Mam nadzieję że postawią na jakośc nie na ilośc.

dla mnie pozytywne jest to, ze powstaje kolejne miejsce, gdzie prawdopodobnie bedzie mozna rodzic po ludzku. I czy to jest szpital prywatny, czy panstwowy, to mi nie robi roznicy. Poki jest na nfz To ja jeszcze jestem za tym, żeby dwa ostatnie posty przenieść do dyskusji o Medeorze - bo chyba bardziej tego miejsca dotyczą niż Gametygwyneth1975 pisze:Połączyłam wszystko w jeden post i poprawiłam pisownię. Patrycja 11
no chyba jednak nie, dlatego zostawię je w tym miejscu w którym są.Deco-Ania pisze:To ja jeszcze jestem za tym, żeby dwa ostatnie posty przenieść do dyskusji o Medeorze - bo chyba bardziej tego miejsca dotyczą niż Gametygwyneth1975 pisze:Połączyłam wszystko w jeden post i poprawiłam pisownię. Patrycja 11
Też mam takie wrażenie bo wpis risonia jest o jej przeżyciach w Medeorze, a tu wygląda tak jakby pisała o Gamecie.Deco-Ania pisze:To ja jeszcze jestem za tym, żeby dwa ostatnie posty przenieść do dyskusji o Medeorze - bo chyba bardziej tego miejsca dotyczą niż Gametygwyneth1975 pisze:Połączyłam wszystko w jeden post i poprawiłam pisownię. Patrycja 11

kasia_m85 pisze:o ale od tygodnia nie pracuje już w Madurowiczu, więc teraz będzie w Gamecie.

Wróć do Szpitale, lekarze i położne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość