Ja mam dwie lewe ręce do wypieków 

kasieńka 85 pisze:Bian, bardzo ładny myszkowy tort

Właściwie to próba generalna przed urodzinkami Amelki, bo zaplanowałam że sama zrobię masę lukrową (cytrynową), bo nie uśmiecha mi się wydawać kasy na gotową, a nie byłam pewna jak ta własnoręcznie robiona będzie się "zachowywać" na stolnicy... jestem mega pozytywnie zaskoczona
No i tort był robiony jako eksperyment, na szybko
W środku biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany konfiturą malinową i kremem z białej czekolady na bazie bitej śmietany 

ava pisze:apetycznie wygląda

pokroili jak pokroili ale zjedlippola pisze:kasieńka 85, dziecko żeście pokroili - żli ludzie z Was![]()
![]()
A tort super
Bo ten typ podobno tak ma. Dlatego trzeba go nałożyć na krem odpowiednio wcześniej ,żeby miał czas na "rozprostowanie się"kasieńka 85 pisze:Czemu wafel się sfatygowal? Później się rozprostował ale i tak nie było idealnie.

kasieńka 85 pisze:Czemu wafel się sfatygowal?

niesia2708 pisze:Pytanie do Was- jak obkładacie tort biszkoptami to tylko na krem??

Fuente pisze:kakaowy biszkopt, przekładany konfiturą malinową, świeżymi malinami, i bitą śmietaną, nasączany sokiem z ananasa

Chciałam tylko pokazać że w prosty sposób można zrobić efektowna ozdobę 

ppola pisze:to jest sprzed 3 tygodni - mogloby być lekko nieswieze

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości