Ja mam mieszane uczucia w kwestii Jasia i Małgosi, choć znajoma była zadowolona.klarysa pisze:Dziewczyny, potrzebny prywatny żłobek na Zarzewiu, Dąbrowie lub Widzewie. W tym temacie przewinął się E-Maluch, Promyczek i Jaś i Małgosia. Co polecacie?
Dowiadywałam się w 3 (Tatrzańska/Elsnera/Gogola) o wolne miejsca, rekrutację, itd. We wrześniu złożę podanie do jednego z nich a w listopadzie do 2 kolejnych (tak mi powiedziały miłe panie). Jeszcze myślałam o żłobku na Sienkiewicza. Daleko od nas, ale blisko pracy męża. Tylko problem oczywiście ten sam - wolne miejsce. Miałam nadzieję, że jeśli z państwowym nam nie wyjdzie, to żłobek Familijny na Rokicińskiej nas przyjmie. Jednak najwyraźniej skończyło im się dofinansowanie i opłaty znacznie wzrosły.
Ale może ktoś coś powie o tym żłobku?
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
o 19 słyszałam dobre opinie.MamaŻaby pisze:kasieńka 85, ale o którym? Bo na Tatrzańskiej są dwa żłobki, nr 23 i 19. Moja Młodsza idzie do 19 właśnie od września ale będę starała się ją przepisać do naszego "rejonowego" na Elsnera. Mam nadzieję, że mi wyjdzie.
Ze względu na odległość czy są może inne powody?MamaŻaby pisze:Moja Młodsza idzie do 19 właśnie od września ale będę starała się ją przepisać do naszego "rejonowego" na Elsnera.
Jedynym minusem są opłaty, chociaż my i tak ze względu na drugie dziecko w placówce mamy zniżkę.
Dużo robi fakt, że znamy samą placówkę od roku, znamy wszystkich pracujących tam ludzi. Rano oddaję ją cioci prosto na ręce do przytulenia, wprawdzie pierwsze pięć minut jest płacz, to z tego co panie mówiły potem cały czas jest pogodna i uśmiechnięta. Wczoraj została na taki sam czas jak Hania, czyli od 9 do 15. Podobno poszła bez żadnych sprzeciwów czy płaczu na drzemkę, zjadła wszystkie posiłki, pięknie bawiła się na dworze. Także same ochy i achy usłyszałam pod jej adresem

malinka1984 pisze:Dziś dzwoniłam w sprawie rekrutacji do żłobka nr 19 na wrzesień 2016 i pani powiedziała mi że zapisy w kwietniu i w drodze losowania nabywa się miejsce bądź nie,wyniki rekrutacji w czerwcu.
) Do pracy muszę wrócić z początkiem lipca, ale chyba szanse na miejsce w żłobku od lipca są zerowe
więc najprawdopodobniej Oluś pójdzie do żłobka od września. Martwi mnie tylko ta rekrutacja w drodze losowania 
dorotatre pisze:zastanawiamy się nad żłobkiem nr 19
Po niedzieli podjedziemy i porozmawiamy jak to jest dokładnie z naborem w trakcie roku 
Nie zwolniło się, bo my czekamy na miejsce tam, prawo Murphy'ego.MamaŻaby pisze:ale np. w żłobku na Elsnera nie zwolniło się nawet jedno wolne miejsce
Żarty na bok. Z powodu braku miejsc w żłobkach publicznych szukamy dla córki prywatnego (już czuję tę "ulgę" w kieszeni). Blisko naszego domu ani mojej pracy nie ma niestety prywatnego żłobka z prawdziwego zdarzenia (przez co rozumiem przestronne sale, ogródek z mini placem zabaw itp.). W ogóle nie ma żłobka. Najbliżej nas jest żłobek/klub malucha Radosny Krasnal. Pod koniec lutego wybieramy się z małą obejrzeć klub na żywo. Z tego co się dowiedziałam przez telefon, to dwa, trzy razy można posłać dziecko na próbę i chyba mu też towarzyszyć. Mam nadzieję, że miejsce się nam spodoba, bo inaczej nie wiem, co miałabym zrobić z córką. 
Paulina S. pisze:Nie zwolniło się, bo my czekamy na miejsce tamMamaŻaby pisze:ale np. w żłobku na Elsnera nie zwolniło się nawet jedno wolne miejsce
Co prawda dzwoniłam tam już jakiś czas temu, ale powiedziano mi, że w interesującym nas okresie L. byłaby jeszcze za mała.MamaŻaby pisze:Na Elsnera jest jeszcze prywatna Hulajnoga

, chciałabym gdzieś z moim dzieckiem 'bywać' regularnie, poznać inne mamy pracujące w domu z dzieckiem, pomyślałam, że warto by było spróbować takiej częściowo zorganizowanej formy aktywności. Polecicie coś?malinka1984 pisze:W tym tygodniu przejdziemy się też do "Promyczka" zobaczyć jak to wygląda prywatnie.

Wróć do Żłobki i kluby malucha
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości