Nie szczepiłam.MadMar pisze:Szczepiłyście swoje dzieci?
jak powszechnie wiadomo, nam ospa dała popalić. Chociaż bardziej gorączka przy ospie niż same krosty. Te, odkąd przestałam smarować pudrodermem (który non stop się sypał) ładnie się goiły. Gdybym jeszcze raz miała podjąć decyzję to nie zaszczepiłabym.MadMar pisze:Myślicie że powinno się szczepic?

dzięki, że czuwaszszaraczarownica pisze:kasieńka 85, przeniosłam Cię

Dokładnie też tak uważam...kari pisze:MadMar, a ja uważam, że bardziej chyba chodzi o to, ze w żłobku jest skupisko dzieci i się szybciej zarażają i może chodzi o minimalizację ryzyka
MadMar pisze:Szczególnie zastanawia mnie dlaczego jest refundowana dla dzieci zlobkowych. NNasuwa mi się myśl, ze moze jest jakas niebezpieczna dla dzieci?

no właśnie, w przedszkolu tez duzo dzieci i to właśnie jest arumentem który powoduje ze się nad ta szczepionka zastanawiam.kari pisze:MadMar, a ja uważam, że bardziej chyba chodzi o to, ze w żłobku jest skupisko dzieci i się szybciej zarażają i może chodzi o minimalizację ryzyka

niesia2708 pisze:pulmonolog stwierdziła że jest zbędna

) dla wcześniaków z niską wagą urodzeniową - poniżej 2 kg mają bezpłatną szczepionkę skojarzoną - Infanrix. No i pneumokoki oczywiście nadal tez bezplatnie 

u Nas jest w przychodni Rodzinnej na Przybyszewskiego.gwyneth1975 pisze:Czy któraś z Was kupowała ostatnio infanrix hexa? Jeśli tak to gdzie????? Szukam pilnie
Czekam do wakacji jak może przestanie chorować. Była to decyzja moja i pediatry więc jestem chroniona.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013nic w tym dziwnego. Moja Gabrysia była szczepiona w szpitalu i w 6 tygodniu życia. Najpierw przez kaszel pediatra nie wyrażała zgody na szczepienie a teraz non stop jakieś przygody. Mimo że chciałabym ja zaszczepić to nie mogę.gwyneth1975 pisze:lmyszka pisze:ola, Kacper prawie 2 lata a szczepienia nie było.
Żadnego? No oprócz oczywiście tych w szpitalu
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
no ale i tak nie zmienia to faktu że pupa jeszcze w 100% nie jest wygojona. Tak teraz zaczęło ropieć oczko, więc spokojnie odłożę to w czasie... planuję pod koniec lipca. Ale jak to wyjdzie zobaczymy.na pneumokoki.caixa pisze:Patrycja11, a co to za szczepienie ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości