Fuente, czy ja wspominałam ze chętnie Cię adoptuje? Lepiej, Ty adoptuj mnie
Hosiole pisze:Ja w tym roku po raz pierwszy w życiu się wzięłam za weki i tak oto mamy 20 kg pomidorów przerobionych na przecier pomidorowy i 5 kg suszonych pomidorów.
Na pewno będą też przeciery pomidorowe i soki pomidorowe. Suszonych pomidorów w tym roku nie robię, bo zostało mi jeszcze kilkanaście słoiczków z ubiegłego roku 
kasieńka 85 pisze:Fuente, czy ja wspominałam ze chętnie Cię adoptuje? Lepiej, Ty adoptuj mnie
Jak mnie mąż wkurzy, to mu pogrożę, że ma mnie kto przygarnąć jakby co haha

kakonka pisze:ogórki(...) po meksykańsku

gorzatka pisze:ja robię sok z malin(...) w sokowniku więc mam czysty soczek

Hosiole pisze:5 kg suszonych pomidorów.
kochecka pisze: dżemy truskawkowe, poziomowe
moja mama kiedys mi patent przekazała dla dzemów i konfitur - szkło myję i wsadzam do mikrofali na minutkę, pokrywki myję i zalewam wrzatkiem. Gorący dzem wkładam w gorący słoik zakręcam goraca zakretką, stawiam do góry dnem i już. Nigdy mi się nic nie zepsułoMamaŻaby pisze:nienawidzę przygotowywać szkła i potem wekować.

bo nie umiem. Jedyną rzeczą jaką zrobiliśmy to ogórki w słoiczki na zupę ogórkową. Nic więcej nie robię, bo nie mam tego gdzie trzymać.ava pisze:Wow Dziewczyy, jestem pod wrażeniem! Ja oczywiście nic nie robię

Fuente pisze:nutelle śliwkową
, podaj przepis proszę 
W związku z powyższym w tym roku śliwkowej juz nie robię, ale przepis podaję:

ja nic nie robię, bo po pierwsze nie mam gdzie trzymać, a po drugie trochę słoiczków już dostaliśmy gotowych od Cioci 
A 2013 
Co by nie było... nadal mam 8 kg gruszek do przerobienia
A i malinówka jest super na przeziębienia 

ppola pisze:moja mama kiedys mi patent przekazała dla dzemów i konfitur - szkło myję i wsadzam do mikrofali na minutkę, pokrywki myję i zalewam wrzatkiem. Gorący dzem wkładam w gorący słoik zakręcam goraca zakretką, stawiam do góry dnem i już. Nigdy mi się nic nie zepsułoMamaŻaby pisze:nienawidzę przygotowywać szkła i potem wekować.
MamaŻaby pisze:niesia2708, ale rozumiem że po przecieraniu już nie podgotowujesz, jak Fuente?

MamaŻaby pisze:ppola, tuż za Fuente, jesteście moimi bohaterkami
Fuente pisze:mam sporo swoich warzyw i owoców
No i dobrze, że kilka lat pod rząd kupowałam słoiki na weki to teraz chociaż ten wydatek odpadnie. Fuente pisze:Macie jakieś pomysly co mogę zrobić z brzoskwiń, poza konfiturą?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości