przykładowo:

albo jeśli masz miejsce na ścianie to labirynt:

(ten jest wielki - ale są mniejsze i oczywiście inne rodzaje)

( kupione zostały już jakiś czas temu i czekają na imieniny , mikołajki i święta ) no i coraz częściej wspomina o Celesti i Cadence . Co do młodszej to uwielbia wkładać elementy do środka , pudełka , torby . Nie mam pomysłu na prezent dla niej . Myślałam o fontannie z piłeczkami lub sorterze jakimś ?

a quad na akumulator stoi i czeka na lepsze dni 

daje radę jeździć po trawie? Jak z ładowaniem / rozładowywaniem?
sardynka, Karolcia (i Gabrysia) ma takie audi. Musiało rok poczekać na zainteresowanie. Poza tym w naszym przypadku to zabawka sezonowa, na pewno w mieszkaniu nie mamy na nią miejsca. Tego lata dziewczynki korzystały z auta. Dla Gabrysi najbardziej interesujące były pasy. Wydaje mi się że za rok Karolcia może być już do niego za duża ale mogę się mylić. Co do jakości...auto wykonane jest ładnie, że szczegółami. Tylko bateria kiepsko trzyma ale to może właśnie efekt tego że auto czekało na to żeby ktoś chciał się nim bawić. Choć z tego co słyszałam to właśnie baterie w nich słabe. U nas było długie ładowanie i doszło do tego ze jedynie 10 minut jazdy. Po trawie daje rade jeździć. 
) niż kupować takie coś, bo to wg mnie nawet nie jest zabawka. Uważam, że jak kogoś stać na taki sprzęt to o wiele lepiej by było zainwestować te pieniądze nawet na koncie oszczędnościowym bo one zaprocentują i przydadzą się dzieciom wymiernie w przyszłości.szaraczarownica pisze:A widziałyście może gdzieś kalendarz adwentowy Lego City w promocji?

my mamy za domem 700m trawnika więc jest po czym bezpiecznie jeździć i szczerze to chyba bardziej niebezpieczna jest zabawa na zjeżdżalni, którą też mają w ogródku niż jazda takim elektrycznym autkiem 
poza tym jak jest ciepło to dzieciaki spędzają na dworze praktycznie większość dnia i bawią się wszystkim po trochu więc raczej nie ma szans aby siedziały po 10h w takim autku 
MamaŻaby pisze:Uważam, że jak kogoś stać na taki sprzęt to o wiele lepiej by było zainwestować te pieniądze nawet na koncie oszczędnościowym bo one zaprocentują i przydadzą się dzieciom wymiernie w przyszłości.
(nasze dzieci mają konta oszczędnościowe od urodzenia, Gajka nawet przed urodzeniem miała już konto sardynka pisze:czy w tym wypadku Gajka nie byłaby nieco poszkodowana i czy nie przełożyć tego prezentu na urodziny Miśka w lutym a teraz kupić im kuchnię (obydwoje lubią się bawić)
Oboje bawią się autkiem w równym stopniu
sardynka pisze:Fuente, podaj jakieś namiary na ten Waszdaje radę jeździć po trawie? Jak z ładowaniem / rozładowywaniem?
My kupowaliśmy w Rabieniu u nas, tzn, kupowaliśmy na Allegro, odbieralismy w Rąbieniu. Namiary wyśle Ci na priv. sardynka pisze:MamaŻaby, ja też się nie zgodzę ale wiadomo, że każdy ma inną opinię
co do bezpieczeństwa to te autka rozwijają prędkość 3-6km/h to na rowerze (nawet biegowym) dziecko pewnie szybciej pojedziemy mamy za domem 700m trawnika więc jest po czym bezpiecznie jeździć i szczerze to chyba bardziej niebezpieczna jest zabawa na zjeżdżalni, którą też mają w ogródku niż jazda takim elektrycznym autkiem
nie jest to też moim zdaniem zabawa statyczna, takie autko ładuje się 10-12h i jeździ ok 1h więc tak jak pisze kasieńka85 dużo większą część zabawy zajmuje wchodzenie, wychodzenie etcpoza tym jak jest ciepło to dzieciaki spędzają na dworze praktycznie większość dnia i bawią się wszystkim po trochu więc raczej nie ma szans aby siedziały po 10h w takim autku
Dla moich najwieksza frajdą, jest włączanie muzyczki i odpalanie silnika
Na dworze chwile pojeżdżą a potem bawią się albo w piaskownicy, albo na trampolinie (która jest bardziej niebezpieczna, niż autko, bo nie wiemjak mieliby sobie w nim zrobi c krzywdę... sami go nie prowadzą, bo mają tą opcje zablokowaną...sardynka pisze:No to w sumie żadnych prezentów by nie trzeba było dzieciom kupować tylko wszystkie pieniądze pakować na konto(nasze dzieci mają konta oszczędnościowe od urodzenia, Gajka nawet przed urodzeniem miała już konto
co miesiąc przelewamy im pewne kwoty plus wszystkie pieniądze które dostają z różnych okazji typu chrzciny, urodziny etc. więc myślę, że jak dorosną to nie powinny się czuć poszkodowane tym co tam znajdą
)
A co do zabawki to staram się wybrać coś większego (składkowego z dziadkami) niż kupować po mniejszych prezentach od każdego bo np. rok temu na Świętach patrząc na ilość rzeczy, które dostały to nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać i coś z czego obydwoje w miarę skorzystają bo na co dzień niestety ale większość zabawek to wala się po całym domu bez sensu nie budząc zainteresowania...a wiem, że Miki jak dostanie takie autko to będzie najszczęśliwszym chłopcem na świecie

poza Anną i Elsą, które czekają już w szufladzie będzie:

A 2013 
Bian pisze: Ale sprzęt jest genialny

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

No i oczywiście La Cucaracha.

właśnie przed chwilą Antoś o niej opowiadał.klarysa pisze:Chrono Bomb
Też polecam.Bian pisze:No i oczywiście La Cucaracha.
Hosiole pisze:martula_87, cieszę się, że mogliśmy pomóc
Jednak podzielimy to pewnie na Gwiazdkę, pod choinkę i na urodziny. Bo wszystko od Mikołaja to decydowanie za dużo szczęścia na raz 

sardynka pisze:My się zastanawiamy i albo będą dwa takie:
![]()
albo jeden jakiś elektryczny dwuosobowy ]

ava pisze: Carrefour jest już dostępny świąteczny katalog zabawek

ava pisze:W Carrefour jest już dostępny świąteczny katalog zabawek http://www.carrefour.pl/promocje/gazetk ... icationId={3A45D5A8-3F88-43E1-B308-2BA1E68D1D0F}
i mają całkiem fajne ceny na lego 
też widziałam i są akurat te co chcemy dla małego ale dla 10 zł taniej niz w internecie nie opłaca się nam jechać przez całe miastoPepsi pisze:ava pisze:W Carrefour jest już dostępny świąteczny katalog zabawek http://www.carrefour.pl/promocje/gazetk ... icationId={3A45D5A8-3F88-43E1-B308-2BA1E68D1D0F}
W selgrosie też gazetka zabawkowa już jesti mają całkiem fajne ceny na lego
A najlepiej starsza. Podobno Mikołaj da radę caixa pisze:No to u nas prezent główny sprecyzowany. Ma być ... siostraA najlepiej starsza. Podobno Mikołaj da radę
. A starsza dlatego , że będzie nam robić kanapki , więc ja będę się mogła zająć dzidziusiem.
proponuję Ci już zacząć szukać 
caixa pisze:Ma być ... siostra A najlepiej starsza

pomysły dzieci nie znają granic. Ale po tym jak moja mama powiedziała jej , że to niewykonalne bo to nic przyjemnego siedzieć w takim worku Mikołaja i czekać aż się trafi do kogoś , zmieniła zdanie. 
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wróć do Zakupy z okazji Dnia...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość