Najgorzej choruje ja i mąż . Dominika ładnie je pierś , zjadła zupkę (kleik ryżowo-marchewkowy ) , pije trochę , kupę zrobiła jedną od rana rzadką . Mam pytanie o odwodnienie , kiedy ono następuje , jak rozpoznać , kiedy jechać do szpitala czy lekarza . My z tych rodzin , gdzie rzadko się choruje i nie mam doświadczenia . Basia też je i pije , obie mają dobry nastrój .a dlaczego? Przecież jeśli mama jest np. przeziębiona to nie ma potrzeby odstawiania dziecka od piersi.martula_87 pisze:ja to się zastanawiam czy skoro Ty się tak słabo czujesz czy Twoja pierś to dobry pomysł

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Jutro Basia idzie do przedszkola
Ma dostawać probiotyk przez tydzień tak samo Misia . Czyli udało nam się przeżyć
Pani pediatra stwierdziła , że twarde dzieci mam .nie wiedziałam, że można" za mocno" wydmuchać nos.caixa pisze:Mała prawdopodobnie za mocno wydmuchała nos i wtoczyła bakterie do ucha.

Patrycja11 pisze:risonia, a nie myślisz że Basia może teraz zarazić tym inne dzieci?
Patrycja11 pisze:risonia, a nie myślisz że Basia może teraz zarazić tym inne dzieci?
No i bądź tu człowieku mądry ?
To jak się ma do tego używanie fridy i katarku?malulu pisze:Nie można długo dmuchać jednej dziurki
dobrze wiedzieć. Jak widać czasem banalne czynności człowiek robi nieświadomie źle.malulu pisze:misiao1983, mi laryngolog mówił, że należy dmuchać nos przez 1 sekundę i zmienić dziurkę. Powtarzać kilka razy do opróżnienia nosa. Nie można długo dmuchać jednej dziurki.
myślę, że jest różnica, bo przy samodzielnym dmuchaniu nosa, wytwarza się ciśnienie w uszach, a jak ciągnie się katarkiem to raczej nie. Może o tę kwestię się rozbija. Wstyd się przyznać, ale Adaś dopiero niedawno nauczył się smarkać, tak był oswojony z katarkiem. A w przypadku np. problemu z uszami potrzebne jest przedmuchiwanie uszu / nosa balonikiem ( otovent) m.in.żeby ciśnienie wyrównywać w uszach.ava pisze:To jak się ma do tego używanie fridy i katarku?
widzisz ja myślałam że to dobrze... Jednak człowiek uczy się całe życiecaixa pisze:A najgorzej jak dziecko dmucha obie dziurki naraz.

Dobrze wiedziećcaixa pisze:A najgorzej jak dziecko dmucha obie dziurki naraz.
Basia poszła do przedszkola .caixa pisze:A najgorzej jak dziecko dmucha obie dziurki naraz.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość