.

Misiak pisze:Kurczak, też jestem ciekawa ale pewnie nie. Moja pediatra powiedziała, że to nowa szczepionka i jeszcze nikogo tym nie szczepiła.
Zdania są bardzo podzielone, każdy rodzic postępuje tak, jak uważa za słuszne. U nas nasilenie zaburzeń faktycznie wystąpiło po szczepieniu bodaj czwartą dawką Infanrixu. Niemniej wszystkie obowiązkowe szczepienia zaliczamy. Ostatnie przypominające (błonica, tężec, krztusiec, polio) mieliśmy w czerwcu. Nic złego się nie zadziało 

Malwina pisze: Ograniczyłabym się chyba do państwowych szczepionek i obowiązkowych szczepień.
caixa pisze:szczepionka na rota.
Każda jelitówka robi ze mnie i męża niemal denatów, podczas gdy Jul raz beknie, puści 5 bąków i finito. Jedyna szczepionka, która naprawdę namacalnie działa przy każdej jelitówce - oczywiście w przypadku naszego dziecka 

.szaraczarownica pisze:Ja myślę też, że duża ilość rodziców (oczywiście nie mówię, że wszyscy) którzy szczepili na NFZ, robiła to ze względów finansowych. A jeszcze większa bo po prostu mają to w nosie. I ta grupa może po prostu olać zaburzenia, bo albo ich nie stać na żadne terapie, albo (jak szczepienia) mają to w nosie.
Kurczak pisze:Przeczytałam wątek, ale może coś się zmieniło - szczepiła któraś z Was Bexsero?

co najwyżej żałuję, że moje dzieci się nie załapały 
Ciekawe czy i kiedy szczepienie na meningokoki lub rotawirusy będzie bezpłatne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości