Dobrze jest mieć "takie coś", bo np. kiedy coś robi źle i chcę go postraszyć karą, mówię: bo ci wieczorem nie poczytam. 100% skuteczność 

A 2013 
Powiedzcie mi jak to robicie, że Wasze maluchy chcą słuchać czytanych bajek? U nas jak tylko pojawia się książka w zasięgu, to od razu przewraca kartki, wyrywa itp i nie ma mowy o wieczornym wyciszeniu przy bajce. Już nie mam pomysłów co zrobić, żeby Adasiowi cokolwiek przeczytać. Jakie są Wasze sposoby?

z doświadczenia (w rodzinie i wśród znajomych spokojne słuchanie bajek to raczej grubo powyżej 2 lat, a często i powyżej 3
)
Ula sama przeglada chętnie książeczki ale żby jej czytać to dopiero ostatnio przestała wyrywać z rąk
Wcześniej albo jak usypiała w łóżeczku to siadałam obok ale na tyle daleko zeby nie wyrwała mi książki
Albo mąż czytał Marysi a ja lulałam Ulę 

a jak coś to same tytuł i sama znajdę ebooka 

2017
2021

- zastąpiły ją Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek. Cała książka została przeczytana ze 3 razy, a tak to Wojtek prosi o konkretne 2-3 opowiadania z niej. Dodatkowo codziennie od ok. tygodnia przed Skarpetkami (...) czytamy 

Sama się rwę do czytania dzieciom,mimo,że Starsze dziecko płynnie czyta.To taki wspaniały powrót do dzieciństwa:)Tak samo jak czytałam im Karolcię 
A 2013 

jpuasz pisze:Ehhh no to ja się chyba poddałam Powiedzcie mi jak to robicie, że Wasze maluchy chcą słuchać czytanych bajek? U nas jak tylko pojawia się książka w zasięgu, to od razu przewraca kartki, wyrywa itp i nie ma mowy o wieczornym wyciszeniu przy bajce. Już nie mam pomysłów co zrobić, żeby Adasiowi cokolwiek przeczytać. Jakie są Wasze sposoby?

Falkowski to postać w "Na dobre i na złe"zabieganamama pisze:Córki też często sięgają po elementarz Falkowskiego
autor elementarza nazywał się Falski
2017
2021martonia pisze:Falkowski to postać w "Na dobre i na złe"zabieganamama pisze:Córki też często sięgają po elementarz Falkowskiegoautor elementarza nazywał się Falski
2017
2021
na dobre i złe nie oglądam - od lat nie mam telewicowa więc z pewnością z postacią z serialu nie pomyliłam 

A 2013 

2017
2021
Bardzo fajnie napisane, polecam.
Potem poleci Chmielewska
Najwyżej rzeczywiście sięgnę po Wolnych Ciut Ludzi, bo to jest chyba takie najlżejsze, najbardziej zabawne i przystępne dla młodszego czytelnika 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości