martula_87 pisze: Nie da się wszystkim dogodzić najważniejsza żebyście Wy rodzice byli zadowoleni.

kakonka pisze:martula_87 pisze: Nie da się wszystkim dogodzić najważniejsza żebyście Wy rodzice byli zadowoleni.
otóż to
A potem się okazało, że Leonów a nawet Leonardów przybywa i jakoś ludzie odpuścili. Mi tylko zależało, żeby imię nie miało obraźliwych zdrobnień i żeby nie było totalnie "od czapy", bo wtedy faktycznie można dziecko skrzywdzić.
i jakbym miała jeszcze raz wybierać to właśnie takie wybrałabym
). Tj. w sensie, żeby imię nie było jakieś bardzo wydziwnione czy ośmieszające. Bo to czy np. moim chłopakom za X lat będą podobać się ich imiona to już inna sprawa19anioleczek92 pisze:wiadomo aby dziecko nie czuło się w przyszłości pokrzywdzone

ava pisze:To my chyba mieliśmy szczęście, bo ani za pierwszym, ani za drugim razem nikt nie komentował naszych wyborów, a jeśli już to zawsze słyszałam, że to ładne imiona
Dodatkowo przy Młodszej mój tato był zachwycony bo tak miała na imię jego siostra i nadzwyczaj się wzruszył gdy potwierdziliśmy, że imię się nie zmieniło i jest Marta
Teraz to jego ukochana wnusia, myślę, że m.in. dzięki temu imieniu.tyle że tylko za pierwszym. Zresztą średnio interesuje mnie zdanie innych. To moje dziecko i to nam ma się podobać imię naszego dziecka.ava pisze:To my chyba mieliśmy szczęście, bo ani za pierwszym, ani za drugim razem nikt nie komentował naszych wyborów, a jeśli już to zawsze słyszałam, że to ładne imiona (ale nie wnikałam czy to było mówione szczerze czy tylko z grzeczności ).

połozna opiekująca się Ula, stwierdziła ze nas zmotywuje i na inkubatorze napisała Ula 

za to na fitness chodzi z nami maly Ludwik i cos mi to imie ostatnio siedzi w glowie 
Paulinka pisze:Ludwik
ppola pisze:U nas na Ulę mocno kręcili nosem ale trwało to w zasadzie do zobaczenia dziecka, potem już komentarzy nie było
ale jakbym miała mieć trzecią dziewczynę to chyba byłaby bezimienna
A fakt, dla chłopca mieliśmy tyle strzałów, natomiast dziewczynkę wg mnie dużo trudniej nazwać:)
Alina może na drugie

2017
2021
Igor też dość daleko
więc wiesz.... póki się nie urodzi i nie będzie potwierdzone przez rodziców to nie ma co się stresować 

2017
2021
2017
2021
Miałam to samo w każdej ciążymartonia pisze:dla dziewczynki, jak dla mnie trudniejsza kwestia

2017
2021
ava pisze:Miałam to samo w każdej ciążymartonia pisze:dla dziewczynki, jak dla mnie trudniejsza kwestia

Audiolka pisze:Gustawa

mam to samo, Gucio najlepszy, bo dla chłopaków tyle fajnych imion!caixa pisze:Audiolka pisze:GustawaPiękne.Gutek mały.

2017
2021
A 2013 
2017
2021Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości