na razie nikomu jeszcze nie pisnęliśmy słowa jakie to są typy, żeby nikt nam nic nie sugerował..
2017
2021
Karolci nie podoba się prawie żadne imię. A jej są "nie ludzkie"

Np.?niesia2708 pisze:A jej są "nie ludzkie"
ava pisze:Np.? ]niesia2708 pisze:A jej są "nie ludzkie"
pewnie z bajek
nawet nie potrafię powtórzyć pozostałych 
Malwinka 
Cóż pozostanie raczej w sferze marzeń 
Zofijka, Zosieńska, Zosiunia, Zofia - mogę mówić sto razy dziennie

Malena pisze:Stefanię

Malena pisze:Coś w tym jest, że dla chłopca łatwiej wybrac imię. Poza Zosią mogłabym miec już tylko Ulę lub Stefanię. A chłopców całe stado (imion oczywiscie!)
Co więcej, ja do Stasia nie jestem po ponad 4,5 roku do końca przekonana. Ale do żadnego nie byłam. Mnie po prostu męskie imiona w ogóle nie leżą.
O, Klara też super.Zgadzam się. U nas w obu ciążach brak było pomysłów na imiona dla ewentualnych córek. Za pierwszym razem ja proponowałam Marysię, ale Mężowi się nie podobało. Generalnie jak już mi się jakieś w miarę podobało, to było w najbliższej rodzinie - Ania, Asia, Ewa.Malena pisze:Coś w tym jest, że dla chłopca łatwiej wybrac imię.
i to nie, że "może być", tylko podobają mi się bardzo, np. Staś, Jaś, Franek, Mikołaj, Konrad, Olek i jeszcze parę by się znalazłoMalena pisze:A chłopców całe stado (imion oczywiscie!)
No i jest nasza Bubunia 
Bo to jest tak: jak czekasz na córkę - to łatwiejszy wybór wydaje się być dla chłopca i odwrotnie.Malena pisze:Coś w tym jest, że dla chłopca łatwiej wybrac imię
Malena pisze:Coś w tym jest, że dla chłopca łatwiej wybrac imię.
Deco-Ania pisze:A już dla drugiego
słyszałam ostatnio w sklepie, jak rodzice wołali Elizę, naprawdę rzadkie i śliczne imięszaraczarownica pisze:Eliza

2017
2021
), także Mikołaj w sumie bez wielkiego przekonania ale bardziej przez wykluczenia innych...no i szczerze nie sądziłam, że to imię jest tak popularne wśród dzieci...teraz na ulicy dwa domy dalej mamy nieco starszego od naszego Mikołaja, w przedszkolu oprócz naszego jeszcze 3 innych, generalnie gdzie się nie obrócę to jakiś chłopiec z tym imieniem
Gdybym miała mieć drugiego syna to przy wyborze imienia Fuente pisze:chyba bym sobie strzeliła w kolano
sardynka pisze:praktycznie każde imię kojarzyło się nam z jakąś osobą (przeważnie negatywnie

AgaGrusiecka pisze:sardynka pisze:praktycznie każde imię kojarzyło się nam z jakąś osobą (przeważnie negatywnie
bo jak przychodzi do wyboru imienia dla dziecka, to dopiero uświadamiasz sobie ilu osób tak naprawdę nie lubisz
Malena pisze:Coś w tym jest, że dla chłopca łatwiej wybrac imię. Poza Zosią mogłabym miec już tylko Ulę lub Stefanię. A chłopców całe stado (imion oczywiscie!)
np.ava pisze:i jeszcze parę by się znalazło
ale też np. Maciej, Piotr.martonia pisze: Filip, (...), Szymon
Chyba robi się popularne, moja znajoma ma małego Stefana. Podoba mi sięmartonia pisze:Stefan

2017
2021
Tylko te skróty/zdrobnienia mi się nie podobają. Może źle się wyraziłam, ale chodziła mi, że te "pełne" imiona mi odpowiadają a nie mogę znaleźć zdrobnienia, które mnie by się podobało 

.ava pisze:Malena pisze:
A chłopców całe stado (imion oczywiscie!)
i to nie, że "może być", tylko podobają mi się bardzo, np. Staś, Jaś, Franek, Mikołaj, Konrad, Olek i jeszcze parę by się znalazło

ava pisze: moja znajoma ma małego Stefana. Podoba mi się

Gdyby nie fakt, że mój brat i mój wujek noszą to imię, namawiałabym usilnie męża, żebyśmy tak nazwali syna.
). Zresztą Mężowi i tak średnio się podobało.
Tylko niech może w życiu rodzinnym trochę rozważniej postępuje 
Hehe, na szczęście sukces nie zależy od imieniaszaraczarownica pisze:gdyby miał powtórzyć sukces medialny, to czemu nie
_Bella_ pisze:sara86, imiona Twoich synków różnią się tylko jedną głoską, nie jest to jakiś problem? Nie mylą się jak ich wołasz?

_Bella_ pisze:sara86, imiona Twoich synków różnią się tylko jedną głoską, nie jest to jakiś problem? Nie mylą się jak ich wołasz?

znam takie rodzeństwo, w ogóle w rocznikach z lat 80tych to bardzo popularne imiona, po 3-4 dziewczynki w klasiesardynka pisze:Joanna i Katarzyna

2017
2021
Znam też siostry Asie i Anię, ich mama śmiała się, ze jak chce zawolac obie to wystarczy krzyknąć JoAnna! gohnia pisze:Właśnie czytałam newsy, że Lewandowscy spodziewają się córki i chcą jej dac na imię Klara. No nie! Będzie gadanie, że nasza Klara ma imię po "royal baby"
Lewandowscy zostali rodzicami Klary. Ciekawe, czy teraz będzie "szał" na to imię 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości