Sucha skora na rękach

Sucha skora na rękach

Postautor: daria34 » 26 lis 2024, 15:04

Hejka, macie jakieś pomysły, co dobrze działa na mega suchą skórę na rękach? Próbowałam już kilku kremów, ale dalej są suche i czasem nawet pękają. Zima się zaczęła i jest coraz gorzej. Piszcie, co u was działa, pliiis.
Awatar użytkownika
daria34

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Sucha skora na rękach

Postautor: gohnia » 26 lis 2024, 17:14

U mnie zima, to alergia na rękach. Pod wpływem zimna wychodzi podrażnienie od mydeł innych niż hipoalergiczne. Remedium dla mnie to mydlo hipoalergiczne, smarowanie Dermosanem i w razie poważnych podrażnień mam Elocom na receptę.
W 2011 Ł 2013 K 2017

Szczęście to skutek uboczny postępowania zgodnie ze swoimi wartościami.
Awatar użytkownika
gohnia
SuperMama

Has thanked: 90 times
Been thanked: 85 times

Postautor: marlina » 27 lis 2024, 9:58

U mnie to problem zimą wraca jak bumerang, ręce mam suche jak papier, szczególnie po myciu naczyń. Powiem ci tak – kremy kremami, ale najważniejsze, żeby używać rękawiczek, jak wychodzisz na mróz albo sprzątasz. Do tego unikaj gorącej wody, bo jeszcze bardziej wysusza. Z kremów szukaj takich, które mają mocznik albo glicerynę, bo one naprawdę dobrze nawilżają i nie trzeba smarować co 5 minut. A jak już masz pęknięcia, to może warto pomyśleć o regenerującym kremie albo nawet czymś, co złagodzi podrażnienia.
https://produktybonifraterskie.pl/kosme ... iesc-ulge/
co do kosmetyków to tutaj jest dobry przegląd tych polecanych przy problemie suchej skóry.
Awatar użytkownika
marlina

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postautor: Misiak » 27 lis 2024, 12:46

Uzależniłam się od kremów Bath& Body works, jest napisane że do ciała ale ja używam do rąk, takie po 70g. Mega nawilżają, trochę natłuszczają ale wchłaniają się błyskawicznie i przy okazji obłędnie pachną:) tą w promocji 2+1 gratis. Gdy regularnie kremuję kilka razy dziennie przestałam mieć problemy ze skórą na rękach nawet jak zapomnę rękawiczek.
5.12.2012 Polunia <3
7.07.2023 Rodzina <3
Awatar użytkownika
Misiak
SuperMama

Has thanked: 40 times
Been thanked: 67 times

Wróć do Leki, leczenie farmakologiczne