Mala Ju-masz racje w tym co napisalas-zarowno ze stolikami jak i tym,ze sie nie widza.
Po kupnie mieszkania wiem,ze nie ma rozwiazan idealnych,cos za cos:/
Teraz nad sypialnia mysle bo tez mam zagadke jak to wszystko ustawic.
Mam dosc.Jest po 11 a ja w pizamie siedze bo ciagle rozrysowuje i przeliczam metry i centymetry.Dobrze ze Hania spi.
Sypialnia-plan prostokata zblizonego do kwadratu o powierzchni niecałe 10m2 (9,84 m2), a dokladnie 3,44 m x 2,86 m.
Drzwi na przeciwko okna.Potrzeby sa takie ze ma wejsc duze lozko z 2 szafkami i spore biurko z komputerem stacjonarnym
jako miejsce do pracy.Komputer stacjonarny byc musi-moj maz uwaza ze na takim sprzecie lepiej sie pracuje,zwlaszcza ze kupiony nowy rok temu.Laptop to dla niego za malo.Te rzeczy sa koniecznoscia (mimo ze jestem przeciwniczka "ciezkiej" elektroniki w sypialni).Na dzien dzisiejszy nie przewiduje TV w sypialni,ale jest to do rozwazenia.Komoda lub waski regal slupek tez konieczny nie jest-ale jak wejdzie to fajnie.Szafa zadna nie wejdzie,poza tym beda zabudowy w przedpokoju i garderoba.,to jakos sie pomiescicmy z ciuchami.
Zaplanowalam 2 ustawienia + 3 z modyfkacja biurka.Oczywiscie oba maja wady:/
Wersja 1- zaproponowana wyzej Agnieszce przez Caixe,zalete ma taka ze maksymalnie wykorzystuje sie sciane ta na ktorej jest okno (wymiary pasuja) oraz spora powierzchnia na biurko z krzeslem (moze byc biurko narozne lub biurko z szafka),ale wady to zastawienie zaglowkiem grzejnika pod oknem oraz cieplo w glowe,byc moze zaglowek nie zmiesci sie pod parapet,co wymusi odsuniecie lozka od okna.Jesli bedzie wyzszy niz parapet to oczywiscie odpada bo nie otworzy sie okna:/Poza tym dostep do okna taki sobie.
Linia przerywana sa zaznaczone ewentualne makarony do oddzielenia biurka od lozka,ale to nie jest istotne i nie wiem czy to zastosuje.
Wersja 2 kolor czarny-zalety to dostep do okna i mozliwosc wstawienia jakiejs komody lub waskiego regalu (kolor zielony).Grzejnik tez odsloniety.Jednak na biurko z krzeslem zostaje malo miejsca.Kolorem niebieskim dodalam ustawienie biurka w innej pozycji,ale trzeba je bedzie obchodzic naokolo zeby usiasc...Mam dosc;/