malulu pisze:Pepsi, mogę prosić o przepis na torcik bezowy i chatkę?
podczepiema się
malulu pisze:Pepsi, mogę prosić o przepis na torcik bezowy i chatkę?
W niedziele od 6 rano suszyłam drugą, bo upiekłam zbyt cienkie. 

to akurat namniejszy problem, bo wyjdzie Ci kolorystyka odwrotna, ale nie kumam jak układasz te herbatnikimalulu pisze:Czytam dziesiąty raz jak złożyć chatkę i nadal nie wiem. Na zdjęciu nie był położony najpierw krem z kakao, później jasny i w samym środku krem z kakao?

Patrycja11 pisze:I nie z serka homogenizowanego
malulu pisze:Czytam dziesiąty raz jak złożyć chatkę i nadal nie wiem.
niektórzy kładą na środek jeszcze galaretkę.Pepsi pisze:
a zdjęcie chatki było przykładowe a netu![]()

malulu pisze:
Jutro robię chatkę i myślę jak przemycić do niej truskawki.

Jeszcze wykańczam tort z arbuza
No będa takie nietypowe urodziny mamy
Jutro postaram się wstawić zdjęcie tortu, pod warunkiem że śmietana mi nie spłynie przez noc

Patrycja11Deco-Ania pisze:Podrzućcie jakiś sprawdzony przepis na cake popsy?

Zrobiłam ciasto z białą czekoladą, sernik i czekoladki domowej roboty. Szkoda tylko, że niczego nawet nie spróbuję...caixa pisze:Ależ zdjęcie muffinów jest mało apetyczne.
malaJu pisze:nooo, te paznokcie...
tyle, że u mnie bez polewy i ze śliwkami

widziałam. I zamierzam powtórzyć.Rossie pisze:A ja upiekłam wczoraj ciasto drożdżowe z cynamonem, wg przepisu Bytnerowiczowej
zrobiłam, ale trochę mi się spiekło od góry.Deco-Ania pisze: I zamierzam powtórzyć.

W sam raz na "za godzinę wpadną znajomi".
Leciutkie, ale gęste, i strasznie słodkie- czyli to co lubię.
Ja zamiast żurawiny dałam orzechy laskowe posiekane. Pewnie z żurawiną byłoby mniej słodkie. Aha, i polewę robiłam z mlecznej czekolady. W przepisie jest 200g na polewę, moim zdaniem 100 jest odpowiednie- ciut rozrobiłam z wodą, żeby była płynniejsza. I krojenie ciasta przy niezastygłej polewie ma duże znaczenie.
Na pewno wrócę do przepisu nieraz, ale nadal szukam idealnego dla mnie brownie- ciężkiego, z konsystencją jak zakalec.

ten sernik jest pyszny...(mówię to ja, nielubiąca serników). A że narobiłaś mi smaka to już jest upieczony w piekarniku-będzie miał mąż niespodziankę na MikołajkiMisiak pisze:Na urodziny Poli oprócz tortu planuję sernik z rosą- robiłam już kiedyś wg tego przepisu:
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/04/ ... -rosa.html
Wyszło bajkowo.
Słodkie, a tam, gdzie trafiła się wiśnia, kwaskowe, chrupiące z wierzchu, miękkie w środku, aksamitne 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości