Pomysły na prezent gwiazdkowy dla Dzieci

Re: Pomysły na prezent gwiazdkowy dla Dzieci

Postautor: Deco-Ania » 25 paź 2015, 11:43

niesia2708, może tor na kulki:
przykładowo: Obrazek

albo jeśli masz miejsce na ścianie to labirynt:
Obrazek
(ten jest wielki - ale są mniejsze i oczywiście inne rodzaje)
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Postautor: szaraczarownica » 25 paź 2015, 22:21

A widziałyście może gdzieś kalendarz adwentowy Lego City w promocji?
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: risonia » 26 paź 2015, 11:48

U nas u starszej na topie jest niestety Monster High :( ( kupione zostały już jakiś czas temu i czekają na imieniny , mikołajki i święta ) no i coraz częściej wspomina o Celesti i Cadence . Co do młodszej to uwielbia wkładać elementy do środka , pudełka , torby . Nie mam pomysłu na prezent dla niej . Myślałam o fontannie z piłeczkami lub sorterze jakimś ?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
risonia
SuperMama

Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Postautor: kasieńka 85 » 26 paź 2015, 20:50

Chyba do świąt nie będę włączać tv. I nie o bajki chodzi a reklamy. Ostatnio Karolcia zażyczyla sobie świecącą barbie. Dobrze że wujek Google wiedział o co chodzi. Od wczoraj słyszę o księżniczce Cadence(nie wiem jak to się pisze) ;;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasieńka 85
SuperMama

Has thanked: 58 times
Been thanked: 142 times

Postautor: sardynka » 27 paź 2015, 14:58

My się zastanawiamy i albo będą dwa takie:
Obrazek
albo jeden jakiś elektryczny dwuosobowy

ew. myślę też nad kuchnią:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sardynka
SuperMama

Has thanked: 56 times
Been thanked: 34 times

Postautor: elinka3 » 27 paź 2015, 18:35

sardynka, u nas ten samochodzik Little Tikes jest hitem (używany codziennie, jak dla mnie niezniszczalny) polecam :) a quad na akumulator stoi i czeka na lepsze dni :)
elinka3

Postautor: Fuente » 27 paź 2015, 18:54

sardynka, elektryczny, dwuosobowy, baaaaardzo polecam! U nas to jest największy hit. Teraz jak jest chłodno i mniej czasu spędzamy na dworze, autko stoi w salonie i dzieci się w nim bawią... czasem trochę w nim pojeżdżą po salonie, ale zazwyczaj po prostu w nim siedzą, albo z niego oglądaja bajkę w TV wieczorem 8-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fuente
Moderator

Has thanked: 42 times
Been thanked: 91 times

Postautor: sardynka » 27 paź 2015, 19:55

Heh :)

No właśnie te little tikes Miki uwielbia...jak jesteśmy na jakiejkolwiek sali zabaw gdzie są to nic innego go nie interesuje...ale z drugiej strony z takim akumulatorowym do czynienia nie miał a podejrzewam że mógłby przepaść jeszcze bardziej bo on maniakiem samochodowym jest totalnym i jakby mu pozwolić to by z samochodu nie wysiadał ;)

aaa i w przypadku little tikes to musielibyśmy kupić (i przechowywaç w domu przynajmniej do wiosny) dwa takie wozy bo Gajka już umie zrobić awanturę "ja też chcę tak jak brat" a Miki swojego wolałby zjeść niż się z nią podzielić ;)
Akumulatorowy byłby jako wspólny prezent i nie wiem czy w tym wypadku Gajka nie byłaby nieco poszkodowana i czy nie przełożyć tego prezentu na urodziny Miśka w lutym a teraz kupić im kuchnię (obydwoje lubią się bawić)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sardynka
SuperMama

Postautor: sardynka » 27 paź 2015, 19:58

Fuente, podaj jakieś namiary na ten Wasz :) daje radę jeździć po trawie? Jak z ładowaniem / rozładowywaniem?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sardynka
SuperMama

Postautor: kasieńka 85 » 27 paź 2015, 20:12

Obrazek sardynka, Karolcia (i Gabrysia) ma takie audi. Musiało rok poczekać na zainteresowanie. Poza tym w naszym przypadku to zabawka sezonowa, na pewno w mieszkaniu nie mamy na nią miejsca. Tego lata dziewczynki korzystały z auta. Dla Gabrysi najbardziej interesujące były pasy. Wydaje mi się że za rok Karolcia może być już do niego za duża ale mogę się mylić. Co do jakości...auto wykonane jest ładnie, że szczegółami. Tylko bateria kiepsko trzyma ale to może właśnie efekt tego że auto czekało na to żeby ktoś chciał się nim bawić. Choć z tego co słyszałam to właśnie baterie w nich słabe. U nas było długie ładowanie i doszło do tego ze jedynie 10 minut jazdy. Po trawie daje rade jeździć.
Mimo wszystko ja bym tej zabawki nie kupiła. Cena wysoka.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasieńka 85
SuperMama

Postautor: Bian » 27 paź 2015, 20:24

sardynka mój szwagier wprawdzie dostał od szefa po jego dzieciach Jeepa na akumulator, więc nie wiem jaki byłby kosz nowego. Ale sprzęt jest genialny. Pomajstrował tylko coś przy akumulatorze, zwiększył moc i teraz przy naładowanym akumulatorze dzieci mają ok. godziny szaleństwa non stop. Mieszczą się do niego i maluchy, i takie dzieciaki ok 6. lat. Oni tam korzystają z auta na działce, jeździ spokojnie po trawie. Moje dziewczyny były zachwycone jak miały okazję poszaleć w lato.

Coś w tym stylu mają:
Obrazek
Bian
SuperMama

Has thanked: 9 times
Been thanked: 103 times

Postautor: MamaŻaby » 27 paź 2015, 21:00

Dziewczyny ja przepraszam, że się wypowiem bo mam inne zdanie a np. na fb ktoś napisał, że jak komuś się nie podoba to ma się w ogóle nie wypowiadać ;)
Więc po tym wstępie, ja uważam, że dzieci nie powinny się bawić takimi zabawkami. Raz, że duże i w razie jakiegoś wypadku może zrobić poważną krzywdę dziecku a dwa, że na świeżym powietrzu dzieci powinny się bawić czynnie a nie siedzieć w aucie. Wolałabym kupić kolejny rower, hulajnogę czy postawić bramki do piłki nożnej (nawet dla dziewczynek ;) ) niż kupować takie coś, bo to wg mnie nawet nie jest zabawka. Uważam, że jak kogoś stać na taki sprzęt to o wiele lepiej by było zainwestować te pieniądze nawet na koncie oszczędnościowym bo one zaprocentują i przydadzą się dzieciom wymiernie w przyszłości.
Domyślam się, że co osoba to opinia ale ja mam właśnie taką. I nawet gdyby było nas stać na taką rzecz to bym jej dzieciom nie kupiła, bo nie widzę w tym żadnej korzyści.
MamaŻaby
SuperMama

Has thanked: 0 time
Been thanked: 107 times

Postautor: mietka » 27 paź 2015, 21:32

szaraczarownica pisze:A widziałyście może gdzieś kalendarz adwentowy Lego City w promocji?

Ja zawsze kupuję w extraklocki.pl za ok 100 zł
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mietka
SuperMama

Been thanked: 16 times

Postautor: kasieńka 85 » 28 paź 2015, 6:26

MamaŻaby, ale na hulajnodze, grając w piłkę, idąc po prostej drodze dziecko też może zrobić sobie krzywdę. Wszystkiego nie przewidzisz. W kwestii statycznego spędzania czasu w aucie tez się nie zgodzę. Sama jazda nie trwa długo (przynajmniej u nas), bo bateria nie starcza na długo. Poza tym dziewczyny większość czasu wchodziły, wychodziły z auta, wymyslaly zabawy. Idąc Twoim tokiem to zabawkami z kuchni na kocu tez nie powinny się bawić? ;;)
Ja tez bym takiej zabawki nie kupiła. Szkoda byłoby mi pieniędzy. Ale nie ja ją kupowałam ;;)

A zdanie swoje możesz mieć :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasieńka 85
SuperMama

Postautor: szaraczarownica » 28 paź 2015, 8:06

mietka, to ja już widziałam w necie za około 80 zł. Ale wolałabym stacjonarnie.
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: sardynka » 28 paź 2015, 8:13

MamaŻaby, ja też się nie zgodzę ale wiadomo, że każdy ma inną opinię ;)
co do bezpieczeństwa to te autka rozwijają prędkość 3-6km/h to na rowerze (nawet biegowym) dziecko pewnie szybciej pojedzie ;) my mamy za domem 700m trawnika więc jest po czym bezpiecznie jeździć i szczerze to chyba bardziej niebezpieczna jest zabawa na zjeżdżalni, którą też mają w ogródku niż jazda takim elektrycznym autkiem ;)
nie jest to też moim zdaniem zabawa statyczna, takie autko ładuje się 10-12h i jeździ ok 1h więc tak jak pisze kasieńka85 dużo większą część zabawy zajmuje wchodzenie, wychodzenie etc ;) poza tym jak jest ciepło to dzieciaki spędzają na dworze praktycznie większość dnia i bawią się wszystkim po trochu więc raczej nie ma szans aby siedziały po 10h w takim autku ;)

MamaŻaby pisze:Uważam, że jak kogoś stać na taki sprzęt to o wiele lepiej by było zainwestować te pieniądze nawet na koncie oszczędnościowym bo one zaprocentują i przydadzą się dzieciom wymiernie w przyszłości.

No to w sumie żadnych prezentów by nie trzeba było dzieciom kupować tylko wszystkie pieniądze pakować na konto ;) (nasze dzieci mają konta oszczędnościowe od urodzenia, Gajka nawet przed urodzeniem miała już konto ;;) co miesiąc przelewamy im pewne kwoty plus wszystkie pieniądze które dostają z różnych okazji typu chrzciny, urodziny etc. więc myślę, że jak dorosną to nie powinny się czuć poszkodowane tym co tam znajdą ;;) )

A co do zabawki to staram się wybrać coś większego (składkowego z dziadkami) niż kupować po mniejszych prezentach od każdego bo np. rok temu na Świętach patrząc na ilość rzeczy, które dostały to nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać i coś z czego obydwoje w miarę skorzystają bo na co dzień niestety ale większość zabawek to wala się po całym domu bez sensu nie budząc zainteresowania...a wiem, że Miki jak dostanie takie autko to będzie najszczęśliwszym chłopcem na świecie >D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sardynka
SuperMama

Postautor: Fuente » 28 paź 2015, 8:47

sardynka pisze:czy w tym wypadku Gajka nie byłaby nieco poszkodowana i czy nie przełożyć tego prezentu na urodziny Miśka w lutym a teraz kupić im kuchnię (obydwoje lubią się bawić)

U nas autko jest właściwie prezenten Mańka, ale wiadomo kupowaliśmy podwójny, żeby mogli korzystać razem. Maniek nie jest poszkodowany ;) Oboje bawią się autkiem w równym stopniu :D

sardynka pisze:Fuente, podaj jakieś namiary na ten Wasz :) daje radę jeździć po trawie? Jak z ładowaniem / rozładowywaniem?

Też miałam obawy czy da radę jeździć po trawie i czy da rade podjeżdżać u nas pod górki, bo mamy bardzo nierówny teren. Spokojnie daje radę, zwłaszcza jak jest naładowany do pełni ;) My kupowaliśmy w Rabieniu u nas, tzn, kupowaliśmy na Allegro, odbieralismy w Rąbieniu. Namiary wyśle Ci na priv.
sardynka pisze:MamaŻaby, ja też się nie zgodzę ale wiadomo, że każdy ma inną opinię ;)
co do bezpieczeństwa to te autka rozwijają prędkość 3-6km/h to na rowerze (nawet biegowym) dziecko pewnie szybciej pojedzie ;) my mamy za domem 700m trawnika więc jest po czym bezpiecznie jeździć i szczerze to chyba bardziej niebezpieczna jest zabawa na zjeżdżalni, którą też mają w ogródku niż jazda takim elektrycznym autkiem ;)
nie jest to też moim zdaniem zabawa statyczna, takie autko ładuje się 10-12h i jeździ ok 1h więc tak jak pisze kasieńka85 dużo większą część zabawy zajmuje wchodzenie, wychodzenie etc ;) poza tym jak jest ciepło to dzieciaki spędzają na dworze praktycznie większość dnia i bawią się wszystkim po trochu więc raczej nie ma szans aby siedziały po 10h w takim autku ;)

AMEN :D Dla moich najwieksza frajdą, jest włączanie muzyczki i odpalanie silnika :D Na dworze chwile pojeżdżą a potem bawią się albo w piaskownicy, albo na trampolinie (która jest bardziej niebezpieczna, niż autko, bo nie wiem
sardynka pisze:No to w sumie żadnych prezentów by nie trzeba było dzieciom kupować tylko wszystkie pieniądze pakować na konto ;) (nasze dzieci mają konta oszczędnościowe od urodzenia, Gajka nawet przed urodzeniem miała już konto ;;) co miesiąc przelewamy im pewne kwoty plus wszystkie pieniądze które dostają z różnych okazji typu chrzciny, urodziny etc. więc myślę, że jak dorosną to nie powinny się czuć poszkodowane tym co tam znajdą ;;) )

A co do zabawki to staram się wybrać coś większego (składkowego z dziadkami) niż kupować po mniejszych prezentach od każdego bo np. rok temu na Świętach patrząc na ilość rzeczy, które dostały to nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać i coś z czego obydwoje w miarę skorzystają bo na co dzień niestety ale większość zabawek to wala się po całym domu bez sensu nie budząc zainteresowania...a wiem, że Miki jak dostanie takie autko to będzie najszczęśliwszym chłopcem na świecie >D
jak mieliby sobie w nim zrobi c krzywdę... sami go nie prowadzą, bo mają tą opcje zablokowaną... :roll: )

AMEN znowu :D
Nasze też maja konta, wszystkie pieniądze im wpłacamy, ale jak jest jakaś okazja większa (tyopu urodziny, lub Boże Narodzenie), kupujemy im jeden duzy prezent wspólny (do tej pory, była to trampolina, domek ogrodowy, piaskownica, duzy basen na lato, autko na akumulator) i ewentualnie jedna mniejszą zabawkę żeby frajde mieli od razu, a resztę dostają w gotówce i to im wpłacamy... Nie wyobrażam sobie dac im tylko pieniądze bo dla takich małych dzieci to co za frajda? Dzieciństwo maja od tego żeby się bawić, cieszyć, wygłupiać... takie prawa dzieciństwa. Gdybym miala sama kupować taki drogi prezent, nie robiłabym tego, dlatego u nas zawsze, na wszystkie duże okazje funkcjonuje system zrzutki rodzinnej, mamy jedną dużą pulę pieniędzy z niej kupujemy prezenty a reszta fruuuu na konto :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fuente
Moderator

Been thanked: 91 times

Postautor: Justinaa » 28 paź 2015, 10:29

a ja wymyśliłam :D poza Anną i Elsą, które czekają już w szufladzie będzie:

Obrazek
bo uwielbiam tą ilustratorkę

Obrazek
bo myślę, że Ha już dorosła do audiobooka :-)

Obrazek
ew. inny zestaw, bo Lego stało się prawdziwym przyjacielem :D

a dla chrześnicy już mam

Ami Gami
Obrazek
i dokupię
Obrazek
Awatar użytkownika
Justinaa
SuperMama

Has thanked: 51 times

Postautor: hatifnatka » 28 paź 2015, 13:27

Justinaa, ja też zamówiłam wczoraj 'rok w lesie' - zauroczył mnie po prostu ::)
T 2011 <3 A 2013 <3
Awatar użytkownika
hatifnatka
SuperMama

Has thanked: 94 times
Been thanked: 92 times

Postautor: mirabell86 » 28 paź 2015, 14:01

Bian pisze: Ale sprzęt jest genialny

To prawda. My mamy dokładnie ten ze zdjęcia. Mały od dłuższego czasu jeździ sam (bez pilota), denerwuje się tylko jak ma włączony wolniejszy bieg (na szczęście nie wie który guzik trzeba nacisnąć by go zmienić). Nauczył się nawet cofać gdy w coś uderzy :lol: . Fabrycznie mieliśmy 2 akumulatory dzięki czemu młody może dłużej pojeździć. To jedna z jego ulubionych zabawek, ten model daje radę jeździć po każdym terenie ::)
Obrazek
Obrazek
mirabell86

Been thanked: 5 times

Postautor: Justinaa » 28 paź 2015, 14:05

hatifnatka, noo, ja bardzo lubię Emilię Dziubak i w zasadzie jej wszystkie książki sa urocze :)
Awatar użytkownika
Justinaa
SuperMama

Postautor: lmyszka » 28 paź 2015, 15:48

Ja dla Kacpra na pewno będę szukała coś w psim temacie :lol:
On kocha, uwielbia psy ( wszystkie po za prawdziwymi bo ich się boi ) =))))

Myślę o jakimś gadającym psie, albo wykonującym polecenia bo Wiktor miał takiego ale popsuł się.

Dla Wiktora temat wciąż ten sam Lego NinjaGo, rzeczy piłkarskie.
<3 Wiktor <3 14.06.2009
<3 Kacper <3 14.08.2013
Awatar użytkownika
lmyszka
Moderator

Has thanked: 78 times
Been thanked: 108 times

Postautor: Blue » 28 paź 2015, 19:55

Justinaa-widziałam te książki polecane na miastodzieci.pl, arcypalce chyba nawet w ostatnim newsletterze:)daj znać jak się spisują.
Blue
SuperMama

Has thanked: 15 times
Been thanked: 216 times

Postautor: Justinaa » 28 paź 2015, 22:32

Blue, sama książka jest super! oczywiście zakładając, że dziecko a). lubi malować palcami czyli się brudzić :)
b). jest w miarę cierpliwe, bo wiadomo farba na jednej stronie musi wyschnąć zanim zrobi się drugą :D
Awatar użytkownika
Justinaa
SuperMama

Postautor: klarysa » 30 paź 2015, 10:19

Ktoś z naszej rodziny na pewno dostanie grę Chrono Bomb. Zobaczcie filmik na yt. :)
Awatar użytkownika
klarysa
SuperMama

Has thanked: 21 times

Postautor: Bian » 30 paź 2015, 11:01

klarysa widziałam ostatnio - zapowiada się rewelacyjnie :)

Z takich gier polecam też: Łowca duchów (najlepiej w zestawie na 2 pistolety) i Kurzy wyścig :) No i oczywiście La Cucaracha.
Bian
SuperMama

Postautor: wiolancia » 30 paź 2015, 17:56

Mój numer 1 na gwiazdkę zamówiony,mam nadzieję ,że się spodoba
Obrazek

A do tego będą takie laleczki
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
wiolancia
SuperMama

Has thanked: 44 times
Been thanked: 35 times

Postautor: martula_87 » 30 paź 2015, 20:31

U nas już też coś postanowione bo Dominik jasno sprecyzował co ma mu przynieść św.Mikołaj.
Najważniejsze coś o czym słyszę milion razy dziennie od poniedziałku po wizycie u Hosiole i jej dzieci;
Rycerz Mike i to pewnie będzie prezent na Mikołajki co by nie wymyślać czegoś innego.
Obrazek
A pod choinką zestawy Stacyjkowo choć tutaj poszczególne zestawy mogą ulec zmianie ;;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dominik 8.05.2012
Awatar użytkownika
martula_87
SuperMama

Has thanked: 243 times
Been thanked: 93 times

Postautor: Hosiole » 30 paź 2015, 21:14

martula_87, cieszę się, że mogliśmy pomóc :lol:
Obrazek
Obrazek
Hosiole
SuperMama

Has thanked: 5 times

Postautor: Deco-Ania » 30 paź 2015, 21:17

klarysa pisze:Chrono Bomb
właśnie przed chwilą Antoś o niej opowiadał.

Bian pisze:No i oczywiście La Cucaracha.
Też polecam.
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Postautor: martula_87 » 30 paź 2015, 21:29

Hosiole pisze:martula_87, cieszę się, że mogliśmy pomóc :lol:

No no on chce wszytko to co miał Staś a najbardziej Mike. No mam wrażenie że zwariuje do Mikołajek :lol:
Jak dalej tak pójdzie to już w tym tygodniu go dostanie... ;;)
Dominik 8.05.2012
Awatar użytkownika
martula_87
SuperMama

Has thanked: 243 times

Postautor: misia-misia » 30 paź 2015, 21:35

U nas już lista prezentów powstała :) Jednak podzielimy to pewnie na Gwiazdkę, pod choinkę i na urodziny. Bo wszystko od Mikołaja to decydowanie za dużo szczęścia na raz ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
misia-misia
SuperMama

Been thanked: 24 times

Postautor: Blue » 30 paź 2015, 21:46

A ja wciąż zmieniam typy na prezenty :roll: zwariuję,jeszcze nie będę kupować bo może śledząc wątek znów się zainspiruję :lol:
Blue
SuperMama

Postautor: Kurczak » 01 lis 2015, 22:18

Pod choinkę od Wujka będą organki, model chyba ten:
Obrazek
A od nas układanka-mozaika:
Obrazek

Jeszcze coś od Dziadków, myślałam o kasie sklepowej.

A na Mikołajki kolejna książeczka o Tupciu-Chrupciu i jakaś gra Trefla z serii Mały Odkrywca.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kurczak
SuperMama

Has thanked: 21 times
Been thanked: 54 times

Postautor: agunia » 01 lis 2015, 22:25

Kurczak wybraliśmy ten sam model organków :lol:
A mozaikę,też dokładnie tą już mamy i polecam,w 5 sekund się Kornelka kolorów przy tym nauczyła.
A ja wybrałam model kuchni,będzie taka:
Obrazek
agunia
SuperMama

Postautor: Marta » 02 lis 2015, 9:49

sardynka pisze:My się zastanawiamy i albo będą dwa takie:
Obrazek
albo jeden jakiś elektryczny dwuosobowy ]

Filipek dostał ostatnio motorek elektryczny, mial byc na swieta, ale ciotka nie wytrzymala :lol: jest szał, jezdzi, biega wokół motorka, smiga na podjezdzie i w ogrodku.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Marta
SuperMama

Has thanked: 2 times
Been thanked: 56 times

Postautor: Blue » 02 lis 2015, 17:26

Te mozaiki są super.My mieliśmy Quercetti fantacolor junior bodajże (2+) i dziewczynki obie kolorów się na tym nauczyły,zanim 2 lata miały.Tylko wygodniej jest bez podstawki-po prostu położyć planszę na podłodzę i wciskać te "grzybki".
Blue
SuperMama

Postautor: ava » 03 lis 2015, 0:02

W Carrefour jest już dostępny świąteczny katalog zabawek http://www.carrefour.pl/promocje/gazetk ... icationId={3A45D5A8-3F88-43E1-B308-2BA1E68D1D0F}
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Has thanked: 38 times
Been thanked: 112 times

Postautor: zbroziu » 03 lis 2015, 9:50

ava, dzięki za info
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zbroziu
SuperMama

Has thanked: 27 times
Been thanked: 37 times

Postautor: MamaŻaby » 03 lis 2015, 12:13

ava pisze: Carrefour jest już dostępny świąteczny katalog zabawek

ja dzisiaj dostałam go do domu w wersji papierowej :D
MamaŻaby
SuperMama

Has thanked: 0 time
Been thanked: 107 times

Postautor: Pepsi » 03 lis 2015, 20:25

ava pisze:W Carrefour jest już dostępny świąteczny katalog zabawek http://www.carrefour.pl/promocje/gazetk ... icationId={3A45D5A8-3F88-43E1-B308-2BA1E68D1D0F}

W selgrosie też gazetka zabawkowa już jest ;) i mają całkiem fajne ceny na lego ;)
Obrazek

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie.
Awatar użytkownika
Pepsi
Moderator

Has thanked: 12 times
Been thanked: 61 times

Postautor: AnnaMaria » 03 lis 2015, 21:21

Pepsi pisze:
ava pisze:W Carrefour jest już dostępny świąteczny katalog zabawek http://www.carrefour.pl/promocje/gazetk ... icationId={3A45D5A8-3F88-43E1-B308-2BA1E68D1D0F}

W selgrosie też gazetka zabawkowa już jest ;) i mają całkiem fajne ceny na lego ;)
też widziałam i są akurat te co chcemy dla małego ale dla 10 zł taniej niz w internecie nie opłaca się nam jechać przez całe miasto
Awatar użytkownika
AnnaMaria
SuperMama

Has thanked: 4 times
Been thanked: 36 times

Postautor: caixa » 10 lis 2015, 19:40

No to u nas prezent główny sprecyzowany. Ma być ... siostra =)))) A najlepiej starsza. Podobno Mikołaj da radę :lol: . A starsza dlatego , że będzie nam robić kanapki , więc ja będę się mogła zająć dzidziusiem.
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Has thanked: 40 times
Been thanked: 223 times

Postautor: Pepsi » 10 lis 2015, 19:48

caixa pisze:No to u nas prezent główny sprecyzowany. Ma być ... siostra =)))) A najlepiej starsza. Podobno Mikołaj da radę :lol: . A starsza dlatego , że będzie nam robić kanapki , więc ja będę się mogła zająć dzidziusiem.

=)))) =)))) =)))) =)))) proponuję Ci już zacząć szukać =))))
Obrazek

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie.
Awatar użytkownika
Pepsi
Moderator

Has thanked: 12 times
Been thanked: 61 times

Postautor: kasieńka 85 » 10 lis 2015, 19:49

caixa, no to macie problem. Rzekłabym że duży problem ;;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasieńka 85
SuperMama

Postautor: Bian » 10 lis 2015, 20:19

caixa pisze:Ma być ... siostra A najlepiej starsza

Może do świąt znajdziecie jakąś chętną :D

A u nas zakupy świąteczne rozpoczęte. Mamy w sumie trójkę dzieci w podobnym wieku do obkupienia, więc jeszcze nie wiem co do kogo powędruje :P
Obrazek

Obrazek
Bian
SuperMama

Postautor: caixa » 10 lis 2015, 21:15

:D pomysły dzieci nie znają granic. Ale po tym jak moja mama powiedziała jej , że to niewykonalne bo to nic przyjemnego siedzieć w takim worku Mikołaja i czekać aż się trafi do kogoś , zmieniła zdanie. ;)
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Has thanked: 40 times
Been thanked: 223 times

Postautor: Paulinka » 10 lis 2015, 21:40

Bian, tez sie zastanawiam nad takim zestawem duplo dla mojego chrześniaka (w grudniu będzie mial rok i 5 miesięcy), nie wiem tylko czy to jednak nie za wczesnie? Waham sie jeszcze nad tymi miękkimi klockami clemmy...
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Paulinka
SuperMama

Been thanked: 60 times

Postautor: lmyszka » 10 lis 2015, 21:43

U nas do listy dopisane la cucaracha.
Wiktor co widzi reklame to woła, że chce. Podobną gre miał na półkoloniach nazywała się Karaluchy czy jakos tak.
<3 Wiktor <3 14.06.2009
<3 Kacper <3 14.08.2013
Awatar użytkownika
lmyszka
Moderator

Has thanked: 78 times
Been thanked: 108 times

Postautor: Bian » 10 lis 2015, 21:47

Paulinka u mnie Matylda bawiła się w tym wieku klockami Duplo, ale czy można to nazwać budowaniem? :P Na pewno nie, raczej interesowały ją te figurki, a zestaw "Kreatywne zwierzątka" zbudowała jej Hania. Dla takiego maluszka niespełna 1,5 roku to rozważyłabym Clemmy w takich właśnie zestawach z figurkami, np:
Obrazek

Albo coś z serii Little People z FP.
Bian
SuperMama

PoprzedniaNastępna

Wróć do Zakupy z okazji Dnia...