to ja sie wypowiadać nie będęmalaJu pisze: (tak, tak, zazdroszczę Wam, więc już nie dołujcie... Ja już trzy lata nie dosypiam).

malaJu pisze: on ma już zęby i jak tu w ogóle mówić o higienie, skoro je w nocy mleko
Audiolka pisze: malaJu pisze: (tak, tak, zazdroszczę Wam, więc już nie dołujcie... Ja już trzy lata nie dosypiam).
to ja sie wypowiadać nie będę
mój tak. Choć i tak niewiele to dawało, bo potrafił koło północy obudzić się już okrutnie głodny :/Pepsi pisze:o której Wasze maluchy jedzą ostatni posiłek? Przed samym spaniem?
no u mnie odpada ze względu na zaparcia. Oczywiście zjadamy sporadycznie kaszkę, ale później muszę wlać w niego dużo soku jabłkowego, bądź śliwkowego co by spowodowało lekkie wypróżnienie się.Pepsi pisze:A może kaszka zamiast butli na kolacje?

caixa pisze:Na nic się zda większy posiłek, bardziej kaloryczny przed snem. Na nic oszukiwanie wodą. Sam organizm będzie musiał wyregulować sobie swoje potrzeby.

Fuente pisze:w nocy na karmienie budzi sie przynajmniej 3 razy,

agnieszka19 pisze: a o bliskość "cyca "

Misiak pisze:I ja bym tego Poli nie umiała zrobić... i żal mi się dzieciątka zrobiło jakoś...
Misiak pisze:"Przestaliśmy do niego przychodzić gdy płacze. Po dwoch godzinach płaczu usypiał. Po tygodniu dzikich awantur przestał się budzić".
), ktory dwie godziny krzyczy przerażony i błaga, byśmy do niego poszły, bo bardzo nas potrzebuje, a my nic. Prawda, że wtedy patrzymy na to, jako na okrucieństwo i szczyt obojętności? To na pewno wzmaga miłość, bliskość, a przede wszystkim poczucie bezpieczeństwa.... Widać, że pan jest fachowcem, ale nie od wychowania... Aż mi ciśnienie skoczyło.malaJu pisze:Aż mi ciśnienie skoczyło

) ...od tego czasu ani w nocy nie je ani nie pije...przeważnie przesypia całe noce (ok 11-12h) bez względu na to ile zje przed snem 

Żyłam nadzieją, że bliżej niż dalej końcowi nocnych pobudek a tu takie rzeczy 
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013kasia_m85 pisze:Kurczak Twoja córeczka jest jeszcze malutka i ten cycuś to dla niej cały świat. O ile Pola Misiaka to już całkiem duża dziewczynka i z każdym dniem rozumie więcej o tyle dla Twojej jest to wyznacznik bliskości w pełni i chyba musisz uzbroić się w cierpliwość.

Malwina pisze:Kurczak, Maksio ma dwa i pół roku, a my jeszcze do niego wstajemy w nocy

Malwina pisze:Kurczak, Maksio ma dwa i pół roku, a my jeszcze do niego wstajemy w nocy
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013caixa pisze:malaJu, ja może nie będę oryginalna ale po przebojach z Kają widzę, że na wszystko przychodzi odpowiedni czas.(...)
Na nic się zda większy posiłek, bardziej kaloryczny przed snem. Na nic oszukiwanie wodą. Sam organizm będzie musiał wyregulować sobie swoje potrzeby.
Przykro mi bardzo bo wiem jakie to trudne. A co do magicznej 3:00- 4:00. Nie ma na nią siły.![]()
Powodzenia.

i nie wiem co robić
jak tu dbać o zęby gdy on w nocy pije mleko? 

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
odkąd Kacper śpi z Wiktorem nie je w nocy, trwa to już 2 tygodnie więc chyba mogę stwierdzić, że już ten problem za nami
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013lmyszka pisze:ostatnio nagminnie budzi sie i przez 2h gada, bawi się, płacze
Wróć do jak zadbać o sen Sprawiedliwego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość