A jak to jest u Was??

Na oku mam Concord Transoformer XT czy ktoś ma poleca?
ale dziś kupiliśmy fotelik Recaro Monza Nova 
Akine pisze:Panie Jakubie szukam fotelika z III grupy, ktory bylby bezpieczny ja Recaro ale moze nie az tak drogi:/ czy sa foteliki porownywalne do recaro? i czy fotelik Sunshine Monterey mozna porownac do tego fotelika? jakie jeszcze inne foteliki mozna brac pod uwage?
Dziekuje za podpowiedz,
Joanna

Suelen pisze:I nikt mi nie pomógłale dziś kupiliśmy fotelik Recaro Monza Nova
Rozważałam trzy: Concord Transformer XT, Romer Kid i Recaro Monza Nova, zrobiliśmy tak samo jak przy foteliku 9-18kg posadziliśmy Natanielka i sam sobie wybrał. Usiadł w Cnocordzie no niby ok, w Romera wsiadł i się rozpłakał, pokazywał, że główka boli, a w Recaro się rozsiadł i odsunął rączką Concord.

Jakub_Paluch pisze:Drogie Panie, korzystając z okazji chciałbym oficjalnie zapowiedzieć zakończenie mojej współpracy z Łódzkimi Mamami.
Kubaaaaaa nie rób nam tego 

szara już zaczynaszaraczarownica pisze:A to wyciągnę info póki chcesz pisać. Który jest najobszerniejszy oprócz Monterey? Romer?

Jakub_Paluch pisze:za 3 lata

malaJu pisze:Jakub_Paluch, bardzo Ci dziękuję i jest mi smutno, że mam zamknąć ten dział. Byłeś pierwszy, najukochańszy Nasz rodzynek i mam tylko nadzieję, że 1. o nas nie zapomnisz, 2. życiowe zmiany wyjdą Ci tylko na lepsze Jeszcze raz - wielkie dzięki!

Jakub_Paluch pisze:Następnym razem proponuję samemu wybrać fotelik, bo to ostatnia rzecz którą może wybrać dziecko (co najwyżej kolor). Dokładnie tak samo jak nie zapytamy "to co, tatuś ma dziś jechać po mieście 50 czy 150 km/h?
Wybór niby dobry, jak z ulotki, ciekawe czy pasuje do auta czy kupiony "na oko"? Tymbardziej, że maluch zdecydowanie za mały na ten fotelk jeszcze.

Jakub kilka stron wcześniej odpowiadał na pytanie caixy tak:malaJu pisze:Suelen, głowa najważniejsza.
Jakub_Paluch pisze:Głowa z fotelika 9-18 może wystawać do linii oczu, jeżeli brakuje nam tylko kilograma to nie problem- wagę dziecka do fotelika mierzymy z ubraniem. 2,5 kilo to jednak ciut za dużo i warto trochę poczekać.Sytuacja w której potylica dziecka nie opiera się już na zagłówku jest sytuacją w której automatycznie zmieniamy fotel, nie patrzyć na wagę i wiek.

i tak podziwiam, ja bym nie pozwoliła mojemu zdecydować. Kolor bardzo proszę, reszta pozostaje do decyzji rodziców.Suelen pisze:Co z tego, że wezmę Romera i biedny by płakał? Nie dałam mu do wyboru jakiś Espiro czy Cerato.
malaJu pisze:Suelen, głowa najważniejsza. Jak wystaje (nie pamiętam, ile cm), to fotelik do zmiany
Ja jako matka jest teraz spokojniejsza o jego bezpieczeństwo.malaJu pisze:zamiast Mu podziękować za pomoc i cierpliwość do bab, to dręczysz.

Patrycja11 pisze:ja bym nie pozwoliła mojemu zdecydować. Kolor bardzo proszę, reszta pozostaje do decyzji rodziców.

no to rzeczywiście dylemat. Wydaje mi się, że 15-36 kg to deczko za wcześnie na Maksia.Malwina pisze:szaraczarownica, tylko kategoria 9-18 jest droższa niż 15-36, a ja po prostu teraz nie mam kasy a gównianego nie chce kupować.
Pomyślałam, pojeździłam dziś po sklepach i zamówiłam King Plusa Zeberkę w Smyku
Poczeka jeszcze chwilę, zanim Amelka się na niego przesiądzie, ale faktycznie porównując ceny w innych sklepach, to w Smyku opłacało się zdecydowanie 

no my też, myślę, że koło stycznia, lutego zajmę się tematem.malaJu pisze:A my za pół roku max musimy kupić nowy fotel dla Ulki. Ma na styk z wysokością głowy.
Hosiole pisze:romera king plus (u męża).
Zeberkę.

Będzie do wyboru Roemer King Plus albo Maxi Cosi Tobi. Mi obojetne, bo każdy ma plusy i minusy
Ale oba w b.dobrym stanie 
niestety, jak przeczytasz uważnie kilka postów wyżej to Jakub napisałmabok pisze:Co Pan o nich myśli? A może jakieś inne modele są godne uwagi. Bardzo proszę o pomoc bo mam już mętlik w głowie.
Jakub_Paluch pisze:Drogie Panie, korzystając z okazji chciałbym oficjalnie zapowiedzieć zakończenie mojej współpracy z Łódzkimi Mamami.

Wróć do Ekspert ds. bezpieczeństwa w samochodzie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości