Fotelik samochodowy - pytania, porady, konkrety

czyli o fotelikach słów wiele.
Kuba Paluch odpowie na każde pytanie dotyczące bezpieczeństwa jak i trendów na rynku fotelików samochodowych.

Przewożenie małego pasażera w aucie

Postautor: niesia2708 » 03 paź 2013, 10:10

Nie mogę znaleźć tematu a jestem ciekawa jak Wy przewozicie maluchy. U nas problem jest taki że najczęściej jeżdżę z Karolinką sama. Wożę ją na tylnym siedzeniu za siedzeniem tyłem do kierunku jazdy, ale nie powiem stresuje mnie to bo jej nie widzę. Zastanawiam się nad wyłączeniem poduszki powietrznej i wożeniem jej z przodu.Gdyby to była tylko jazda blisko po mieście to ok, ale do Piotrkowa mamy 30 km, a czeka nas wyprawa do Łodzi :roll:
A jak to jest u Was??
Karolcia 19.07.2013
Misia 10.09.2017
Awatar użytkownika
niesia2708
SuperMama

Has thanked: 62 times
Been thanked: 121 times

Re: Fotelik samochodowy - pytania, porady, konkrety

Postautor: Pepsi » 03 paź 2013, 10:18

niesia2708 przeniosłam Cie do fotelikowego wątku. Jak go przekopiesz znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania ;;)
Obrazek

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie.
Awatar użytkownika
Pepsi
Moderator

Has thanked: 12 times
Been thanked: 61 times

Postautor: kasia_m85 » 03 paź 2013, 10:28

niesia2708 ja kupiłam lusterka,zamontowałam z tyłu i widzę dziewczyny w swoim przednim lusterku, dla mnie super rozwiązanie.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasia_m85
SuperMama

Been thanked: 21 times

Postautor: martula_87 » 03 paź 2013, 10:44

Ja mam auto trzy drzwiowe i w pierwszym foteliku Dominik jeździł z przodu ale ja miałam wyłączoną poduszkę. Zawsze miałam na niego oko mogłam podać smoczka i było mi wygodniej niż bym miała go upychać z tyłu a my jeździmy sporo.
Dominik 8.05.2012
Awatar użytkownika
martula_87
SuperMama

Has thanked: 243 times
Been thanked: 93 times

Postautor: szaraczarownica » 03 paź 2013, 11:10

Dopóki jeździłam Almerą, to woziłam Stasia z tyłu za fotelem pasażera. Potem po zmianie na Megankę mogłam już wyłączyć sama poduszkę, więc przez krótki czas woziłam go z przodu. Teraz z racji fotelika zamontowanego na stałe, znowu jeździ z tyłu.
Nie miałam problemu w Almerze, ale jednak z przodu woziło mi się go wygodniej.
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: taja » 03 paź 2013, 11:49

My zdecydowaliśmy się na fotelik Romera. Mały już w nim jeździ. Jest duzy,wydaje się wygodny. Kacper w końcu wszystko widzi, a podróże są przyjemnością dla wszystkich. Wybrałam jednak wersję bez bazy.
"...a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój..."

Obrazek
Obrazek
taja

Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Postautor: sardynka » 04 paź 2013, 17:58

niesia2708 ja też mam dodatkowe lusterko http://www.fotelik24.pl/besafe-lusterko.html i mniej więcej widzę co się dzieje u Mikołaja, chociaż pałąk od fotelika sporo zasłania...
U nas nie ma sensu wozić na przodzie, bo mamy bazę isofix, więc fotelik jest "na stałe" za fotelem pasażera
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sardynka
SuperMama

Has thanked: 56 times
Been thanked: 34 times

Postautor: szaraczarownica » 16 paź 2013, 16:10

Smyk z okazji urodzin ma promocję na foteliki. Safefix Plus Romera dalej się nie opłaca, ale na przykład King Plus bardzo ;)
http://www.smyk.com/roemer-king-plus-fo ... emowlaka-p
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: Akine » 20 paź 2013, 17:15

Panie Jakubie szukam fotelika z III grupy, ktory bylby bezpieczny ja Recaro ale moze nie az tak drogi:/ czy sa foteliki porownywalne do recaro? i czy fotelik Sunshine Monterey mozna porownac do tego fotelika? jakie jeszcze inne foteliki mozna brac pod uwage?

Dziekuje za podpowiedz,
Joanna
Akine

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postautor: Suelen » 20 paź 2013, 17:55

Pierwszy fotelik młodego to BeSafe Izy Sleep 0-13kg, drugi to Recaro Young 9-18kg i chyba przyszedł czas na następny, ale kiedy on z niego wyrósł to Ja nie wiem ;) Na oku mam Concord Transoformer XT czy ktoś ma poleca?
Obrazek Obrazek
Suelen

Postautor: Suelen » 21 paź 2013, 19:16

I nikt mi nie pomógł :) ale dziś kupiliśmy fotelik Recaro Monza Nova :)

Rozważałam trzy: Concord Transformer XT, Romer Kid i Recaro Monza Nova, zrobiliśmy tak samo jak przy foteliku 9-18kg posadziliśmy Natanielka i sam sobie wybrał. Usiadł w Cnocordzie no niby ok, w Romera wsiadł i się rozpłakał, pokazywał, że główka boli, a w Recaro się rozsiadł i odsunął rączką Concord.
Obrazek Obrazek
Suelen

Postautor: Jakub_Paluch » 21 paź 2013, 19:35

Akine pisze:Panie Jakubie szukam fotelika z III grupy, ktory bylby bezpieczny ja Recaro ale moze nie az tak drogi:/ czy sa foteliki porownywalne do recaro? i czy fotelik Sunshine Monterey mozna porownac do tego fotelika? jakie jeszcze inne foteliki mozna brac pod uwage?

Dziekuje za podpowiedz,
Joanna

Witam,
po raz kolejny powiem-szukanie" fotelika tak bezpiecznego" jak Recaro to tak jak "szukanie samochodu tak luksusowego jak Skoda. Niby są modele znośne ale jednak to nie to ;)
Sunshine bym sobie odpuścić, jest to fotelik przystosowany na warunki USA i u nas rzadko pasuje do auta. Polecam Romery, może Playa- zależy co jak będzie pasować do autka.

Suelen pisze:I nikt mi nie pomógł :) ale dziś kupiliśmy fotelik Recaro Monza Nova :)

Rozważałam trzy: Concord Transformer XT, Romer Kid i Recaro Monza Nova, zrobiliśmy tak samo jak przy foteliku 9-18kg posadziliśmy Natanielka i sam sobie wybrał. Usiadł w Cnocordzie no niby ok, w Romera wsiadł i się rozpłakał, pokazywał, że główka boli, a w Recaro się rozsiadł i odsunął rączką Concord.

Następnym razem proponuję samemu wybrać fotelik, bo to ostatnia rzecz którą może wybrać dziecko (co najwyżej kolor). Dokładnie tak samo jak nie zapytamy "to co, tatuś ma dziś jechać po mieście 50 czy 150 km/h? ;;))

Wybór niby dobry, jak z ulotki, ciekawe czy pasuje do auta czy kupiony "na oko"? Tymbardziej, że maluch zdecydowanie za mały na ten fotelk jeszcze.

Drogie Panie, korzystając z okazji chciałbym oficjalnie zapowiedzieć zakończenie mojej współpracy z Łódzkimi Mamami.
Niestety, zmiany które zachodzą teraz w moim życiu powodują, że nie mam już czasu aby wam pomagać, a jako, że od pewnego czasu nie pracuję już w branży, moja wiedza robi się nieaktualna.
Tym bardziej, że temat fotelików jest tematem bardziej praktycznym niż teoretycznym, a tu możemy sobie pogdybać :)
Zatem powodzenia w przyszłych zakupach, pamiętajcie o moich radach i szukajcie sprzedawców którzy znają się na rzeczy! :mrgreen:

Dziękuję za ten miło spędzony czas :)
Osiem Gwiazdek Łódź
C.H. GLOB ul. Piotra Skargi 12 Łódź
505 374 083

Otwarcie 16 maja!
Awatar użytkownika
Jakub_Paluch
Ekspert

Been thanked: 7 times

Postautor: szaraczarownica » 21 paź 2013, 19:38

Kuba, to Ty mi jeszcze tylko napisz, żebym wiedziała na 100%, czy ten Kiddy, o którym rozmawialiśmy, to jest ten sam, o którym piszesz na blogu - Kiddy CruiserFix Pro?
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: Jakub_Paluch » 21 paź 2013, 19:41

Tak, ten sam. Ale jak Twój młody tak rośnie to nie wiem czy tamten nie będzie za wąski :D
Osiem Gwiazdek Łódź
505 374 083

Otwarcie 16 maja!
Awatar użytkownika
Jakub_Paluch
Ekspert

Postautor: Patrycja11 » 21 paź 2013, 19:42

Jakub_Paluch pisze:Drogie Panie, korzystając z okazji chciałbym oficjalnie zapowiedzieć zakończenie mojej współpracy z Łódzkimi Mamami.
:((((( :((((( :((((( Kubaaaaaa nie rób nam tego ;;))
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Has thanked: 198 times
Been thanked: 117 times

Postautor: szaraczarownica » 21 paź 2013, 19:42

Kuba, spoooko, ostatnio wagowo zleciał poniżej 90 centyla. Co więcej, wzrostowo podgonił, czyli się zrównał centylowo. Gdybyś go zobaczył, to byś pewnie nie poznał ;)
Nawet nie jestem pewna, czy nam nie spadł poniżej 11 kilo, a ważył już 11,5 :D
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: szaraczarownica » 21 paź 2013, 19:44

A to wyciągnę info póki chcesz pisać. Który jest najobszerniejszy oprócz Monterey? Romer?
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: Patrycja11 » 21 paź 2013, 19:45

szaraczarownica pisze:A to wyciągnę info póki chcesz pisać. Który jest najobszerniejszy oprócz Monterey? Romer?
szara już zaczyna :lol:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Postautor: Jakub_Paluch » 21 paź 2013, 19:45

Concord (jak pasuje!)
Osiem Gwiazdek Łódź
505 374 083

Otwarcie 16 maja!
Awatar użytkownika
Jakub_Paluch
Ekspert

Postautor: szaraczarownica » 21 paź 2013, 19:46

Patrycja11, muszę wiedzieć na przyszłość :D
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: kari » 21 paź 2013, 19:47

szaraczarownica, na przyszłość to się pewnie pojawią inne modele do tego czasu ;)
Awatar użytkownika
kari
SuperMama

Has thanked: 64 times
Been thanked: 149 times

Postautor: Jakub_Paluch » 21 paź 2013, 19:48

Kobieto, za 3 lata to Ty będziesz miała 50 nowych, swietnych modeli a tych juz nie będzie (zmiana przepisów 2014-15 :> )
Osiem Gwiazdek Łódź
505 374 083

Otwarcie 16 maja!
Awatar użytkownika
Jakub_Paluch
Ekspert

Postautor: szaraczarownica » 21 paź 2013, 19:51

No i kto mi wtedy pomoże :(((((
A poza tym to co, nagle Ci producenci zaczną produkować fatalne foteliki? :p
Będę wiedziała od jakich firm zacząć poszukiwania :p

Jakub_Paluch pisze:za 3 lata

Oj daj boże, żeby tyle pojeździł, bo a. dalej kocham tę tapicerkę; b. kosztował majątek :lol:
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: malaJu » 21 paź 2013, 19:59

szaraczarownica, weź, wyluzuj. Facet ze łzami w oczach się z nami żegna, a Ty zamiast Mu podziękować za pomoc i cierpliwość do bab, to dręczysz.

Jakub_Paluch, bardzo Ci dziękuję i jest mi smutno, że mam zamknąć ten dział. Byłeś pierwszy, najukochańszy Nasz rodzynek i mam tylko nadzieję, że 1. o nas nie zapomnisz, 2. życiowe zmiany wyjdą Ci tylko na lepsze :)

Jeszcze raz - wielkie dzięki!
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Has thanked: 722 times
Been thanked: 265 times

Postautor: Patrycja11 » 21 paź 2013, 20:02

malaJu pisze:Jakub_Paluch, bardzo Ci dziękuję i jest mi smutno, że mam zamknąć ten dział. Byłeś pierwszy, najukochańszy Nasz rodzynek i mam tylko nadzieję, że 1. o nas nie zapomnisz, 2. życiowe zmiany wyjdą Ci tylko na lepsze Jeszcze raz - wielkie dzięki!

dołączam się i chociaż nie zdążyłam skorzystać z tej jakże fachowej wiedzy, to jednak na kilka pytań chociaż wirtualnie mi odpowiedziałeś :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Postautor: Suelen » 21 paź 2013, 20:10

Jakub_Paluch pisze:Następnym razem proponuję samemu wybrać fotelik, bo to ostatnia rzecz którą może wybrać dziecko (co najwyżej kolor). Dokładnie tak samo jak nie zapytamy "to co, tatuś ma dziś jechać po mieście 50 czy 150 km/h? ;;))

Wybór niby dobry, jak z ulotki, ciekawe czy pasuje do auta czy kupiony "na oko"? Tymbardziej, że maluch zdecydowanie za mały na ten fotelk jeszcze.

Foteliki wybrałam trzy po wyczytaniu wszystkich opinii, sprawdzeniu testów, telefonów do paru firm, maili do rzeczoznawców (urok mojej firmy) i stawiałam na trzy, które wydawały mi się bardzo dobre więc mogłam wziąć trzy, ale to Nataniel miał wybrać. Co z tego, że wezmę Romera i biedny by płakał? Nie dałam mu do wyboru jakiś Espiro czy Cerato.

Foteliki był kupiony w Słoniu, mierzone do dziecka i do naszego auta (z isofixem pasował super) Opel Astra III rocznik 2008.

Dziwne, ze Pan pisze, że za mały bo w Słoniu i MamaJa powiedzieli, że Nataniel jest za duży do swojego Recaro Young :| stwierdzili, że głowa 3-4 cm ponad linię to już za mały fotelik i kogo słuchać? wieku? wagi? wzrostu? obserwacji?'

Pierwszy fotelik miał BeSafe Izy Sleep, na drugi uparłam się na Maxi Cosi Tobi, ale dziecko płakało w nim i spróbowaliśmy z Recaro strzał w 10. Pamiętam ile dziewczyn mnie skrytykowało, że dziecko drugi fotelik ma do jazdy przodem, a z tego co czytam każda z krytykujących ma fotelik do jazdy przodem :))
Obrazek Obrazek
Suelen

Postautor: malaJu » 21 paź 2013, 20:12

Suelen, głowa najważniejsza. Jak wystaje (nie pamiętam, ile cm), to fotelik do zmiany
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Postautor: Malwina » 21 paź 2013, 20:17

No a ja mam problem. Moim zdaniem MC, którego teraz mam szwankuje mi trochę m.in. zapięcie.
Maksio waży 13,5 - 14 kg. Głowa zrównała się z krawędzią fotelika. Teoretycznie powinien jeździć jeszcze trochę w tej grupie wagowej.
Powinnam kupić mu nowy fotelik, ale nie chcę ładować już w grupę 9-18.
A temu fotelikowi też już nie ufam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Malwina
SuperMama

Has thanked: 29 times
Been thanked: 68 times

Postautor: Patrycja11 » 21 paź 2013, 20:18

malaJu pisze:Suelen, głowa najważniejsza.
Jakub kilka stron wcześniej odpowiadał na pytanie caixy tak:

Jakub_Paluch pisze:Głowa z fotelika 9-18 może wystawać do linii oczu, jeżeli brakuje nam tylko kilograma to nie problem- wagę dziecka do fotelika mierzymy z ubraniem. 2,5 kilo to jednak ciut za dużo i warto trochę poczekać.Sytuacja w której potylica dziecka nie opiera się już na zagłówku jest sytuacją w której automatycznie zmieniamy fotel, nie patrzyć na wagę i wiek.

więc ja się tego twardo trzymam. Myślę, że zmienimy dopiero kiedy Gab osiągnie ten pułap, jak również wagę, choć z tym drugim już niewiele mu pozostało :)

Suelen pisze:Co z tego, że wezmę Romera i biedny by płakał? Nie dałam mu do wyboru jakiś Espiro czy Cerato.
i tak podziwiam, ja bym nie pozwoliła mojemu zdecydować. Kolor bardzo proszę, reszta pozostaje do decyzji rodziców.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Postautor: Suelen » 21 paź 2013, 20:18

malaJu pisze:Suelen, głowa najważniejsza. Jak wystaje (nie pamiętam, ile cm), to fotelik do zmiany

czyli wychodzi na to, że dobrze, że zmieniłam.

Jak się patrzy na wiek Nataniela to faktycznie wcześnie, ale on jest naprawdę duży i wysoki, a tu obniżony zagłówek i jego głowa jest w samym środku. Po kim taka wielka koza rośnie to nie wiem ;) Ja jako matka jest teraz spokojniejsza o jego bezpieczeństwo.
Obrazek Obrazek
Suelen

Postautor: szaraczarownica » 21 paź 2013, 20:23

malaJu pisze:zamiast Mu podziękować za pomoc i cierpliwość do bab, to dręczysz.

Przecież jestem wdzięczna :p
Kilka razy w różnych miejscach pisałam, że Kuba potrafi dokonać rzeczy niemożliwych :)

Malwina, to kupcie nowy, przecież i tak Mateusza będziesz musiała przesadzić. Skoro temu nie ufasz, to nie wsadzisz go w stary. A potem wyjdzie tak, że będziecie kupować dwa na raz. To lepiej rozłożyć wydatki w czasie.

Patrycja11 pisze:ja bym nie pozwoliła mojemu zdecydować. Kolor bardzo proszę, reszta pozostaje do decyzji rodziców.

Ja chyba też. Teraz nawet o kolorze nie decydował :lol: Ale domyślam się, że przy następnym już na pewno będzie chciał samodzielnie podjąć decyzję :)
Nasz w Safefixie płakał przez kilka pierwszych tygodni. Już się przyzwyczaił.
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: Malwina » 21 paź 2013, 20:25

szaraczarownica, tylko kategoria 9-18 jest droższa niż 15-36, a ja po prostu teraz nie mam kasy a gównianego nie chce kupować.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Malwina
SuperMama

Postautor: Patrycja11 » 21 paź 2013, 20:30

Malwina pisze:szaraczarownica, tylko kategoria 9-18 jest droższa niż 15-36, a ja po prostu teraz nie mam kasy a gównianego nie chce kupować.
no to rzeczywiście dylemat. Wydaje mi się, że 15-36 kg to deczko za wcześnie na Maksia.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Postautor: Fuente » 22 paź 2013, 17:19

szaraczarownica, wielkie dzięki za cynk o promocji w Smyku :) Pomyślałam, pojeździłam dziś po sklepach i zamówiłam King Plusa Zeberkę w Smyku :) Poczeka jeszcze chwilę, zanim Amelka się na niego przesiądzie, ale faktycznie porównując ceny w innych sklepach, to w Smyku opłacało się zdecydowanie ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fuente
Moderator

Has thanked: 42 times
Been thanked: 91 times

Postautor: szaraczarownica » 22 paź 2013, 17:21

Fuente, cieszę się, że mogłam pomóc :)
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: malaJu » 22 paź 2013, 17:33

A my za pół roku max musimy kupić nowy fotel dla Ulki. Ma na styk z wysokością głowy.
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Postautor: Patrycja11 » 22 paź 2013, 17:39

malaJu pisze:A my za pół roku max musimy kupić nowy fotel dla Ulki. Ma na styk z wysokością głowy.
no my też, myślę, że koło stycznia, lutego zajmę się tematem.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Postautor: ava » 22 paź 2013, 20:18

Widzę, że każda z nas zastanawia się jaki fotelik wybrać, który będzie najbardziej bezpieczny dla dziecka, a wiecie, co dziś widziałam? Dziecko (ok. 2 letnie) jechało z przodu, obok kierowcy... na kolanach osoby dorosłej :o
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Has thanked: 38 times
Been thanked: 112 times

Postautor: Bian » 22 paź 2013, 20:47

ava ja przedwczoraj widziałam jak tatuś wsiadał do samochodu na tylną kanapę, a mamusia mu podała na kolana brząca około 6-7 miesięcy... Chyba na jakąś imprezę rodzinną jechali, bo ktoś ich zawoził, a oni byli "odpicowani". Można? Można...
Bian
SuperMama

Has thanked: 9 times
Been thanked: 103 times

Postautor: Hosiole » 22 paź 2013, 21:24

My właśnie przesadziliśmy Stasia w Romera kidfix sict a Lilę w beSafe izi comfort (u mnie) i romera king plus (u męża).
Obrazek
Obrazek
Hosiole
SuperMama

Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Postautor: Misiak » 24 paź 2013, 12:19

Hosiole pisze:romera king plus (u męża).

My chcemy taki fotelik.:) Zeberkę.:)

Obrazek
5.12.2012 Polunia <3
7.07.2023 Rodzina <3
Awatar użytkownika
Misiak
SuperMama

Has thanked: 40 times

Postautor: Fuente » 24 paź 2013, 12:22

Misiak, my właśnie zakupiliśmy go w promocji Smyka... Poczeka jeszcze zanim Amelka się w niego przesiądzie, ale promocja kusiła, więc go przetrzymam kilka miesięcy ;;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fuente
Moderator

Has thanked: 42 times
Been thanked: 91 times

Postautor: Malwina » 24 paź 2013, 15:14

No ja Mateuszowi też chcę go kupić, ale to dopiero za 6 miesięcy.
No chyba, że Ju będzie mi chciała po Uli odsprzedać :P
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Malwina
SuperMama

Postautor: malaJu » 24 paź 2013, 21:33

Malwina, spoko ;) Będzie do wyboru Roemer King Plus albo Maxi Cosi Tobi. Mi obojetne, bo każdy ma plusy i minusy ;) Ale oba w b.dobrym stanie ;)
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Postautor: Malwina » 25 paź 2013, 4:33

malaJu, piszę się na to :-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Malwina
SuperMama

Postautor: mabok » 29 paź 2013, 10:35

Witam Panie Jakubie
Nasz synek ma 6,5 mca ale jest dużym dzieckiem 80 cm i 9,5 kg. Jeszcze samodzielnie nie siedzi ale jego główka powoli sięga końca pierwszego fotelika. Czy już powinniśmy kupić kolejny fotelik? Nie jeździmy dużo ale wiadomo chcemy zapewnić maxymalne bezpieczeństwo. Jaką kategorię wagową powinniśmy wybrać 9-18 czy 9-36 (nie wiadomo czy starsze dziecko się zmieści w niego ) ? Na razie nasze typy to Recaro young sport i Maxi Cosi Priori. Co Pan o nich myśli? A może jakieś inne modele są godne uwagi. Bardzo proszę o pomoc bo mam już mętlik w głowie.
Awatar użytkownika
mabok

Postautor: Patrycja11 » 29 paź 2013, 10:45

mabok pisze:Co Pan o nich myśli? A może jakieś inne modele są godne uwagi. Bardzo proszę o pomoc bo mam już mętlik w głowie.
niestety, jak przeczytasz uważnie kilka postów wyżej to Jakub napisał
Jakub_Paluch pisze:Drogie Panie, korzystając z okazji chciałbym oficjalnie zapowiedzieć zakończenie mojej współpracy z Łódzkimi Mamami.

tak więc obecnie niestety chwilowo nie posiadamy eksperta odnośnie fotelików samochodowych, natomiast zachęcam do przewertowania wątku, tam znajdziesz odpowiedzi na temat Recaro i MC.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Postautor: Malwina » 29 paź 2013, 11:07

Patrycja11, ale nie tak ostro :)
Nie każda nowa osoba może chcieć wertować 10 stron wątku :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Malwina
SuperMama

Postautor: malaJu » 29 paź 2013, 11:17

Malwina, juz poprawiłam ;)
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Postautor: kasia_m85 » 29 paź 2013, 11:26

Hosiole już przesadziłaś Lilę? Z powodu?
Pierwszy fotelik zmieniamy jak wystaje głowa albo powyżej 13 kg? Bo u nas wystają tylko nogi, głowa ma jeszcze z 10-15 cm, a do 13 kg jeszcze daleko czyli jeszcze nie wymieniamy?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasia_m85
SuperMama

Been thanked: 21 times

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ekspert ds. bezpieczeństwa w samochodzie