Audiolka pisze: mogę z ręką na sercu powiedzieć, że w Naszym przedszkolu jestem jedną z niewielu mam, które nie posyłają tam chorych dzieci.
Szizel pisze:Bo odkąd poszła do żłobka we wrześniu dostała katar, który jest z nami do dnia dzisiejszego z przerwami tydzień nie ma kataru, 3 tygodnie katar jest i nie jest to katar zielony, a przezroczysta woda. I nic po za katarem jej nie dolega brak kaszlu, osłuchowo czysta

Szizel pisze:I panie opiekunki powinny wymagać karteczki od lekarza po chorobie, albo jeśli jest podejrzenie chorego dziecka. U nas karteczki wołają i już nie raz nie dwa przynosiłam karteczkę, że Julcia mimo kataru jest zdrowa. I co Wy na to.

U nas w przedszkolu te karteczki tez są "wymagane".Szizel pisze:I panie opiekunki powinny wymagać karteczki od lekarza po chorobie, albo jeśli jest podejrzenie chorego dziecka.
agnieszka19 pisze:U nas było dokładnie tak samo. Na początku zostawiałam Natalę w domu, ale co wyleczyłam katar i posłałam ją do żłobka, katar wracał. Mielimy zatem 2 tygodnie z katarem, 1 tydzień bez,potem znowu 2 z katrem itd. Przestałam trzymać ją zatem w domu z katarem i po jakimś pół roku w końcu minęło.
Pepsi pisze:W przedszkolu do którego mała chodzi jest mozliwośc wynajęcia opiekunki w razie gdy dziecko zachoruje a rodzice nie mogą wziąć wolnego. zawsze to jakaś furtka jest.
klarysa pisze: co to znaczy chore? Bo wg mojego pediatry, jeśli dziecko ma tylko normalny katar, żadnych innych objawów, normalnie się zachowuje i je, to nie jest chore. I może wtedy wychodzić na dwór czy chodzić do żłobka czy przedszkola.

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013lmyszka pisze:Zresztą czy dorosli z katarem ( często i gorszą chorobą ) zawsze biorą L4 i nie idą do pracy ?
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Szizel pisze:Bardzo dobra alternatywa drogie te opiekunki ?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość