Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Mój na etapie zmiksowanych papek też je bardzo lubił. Teraz zje 2-3 łyżeczki buraczków startych na małych oczkach, już wymieszanych z ziemniakami, a potem nie chce otworzyć buzilmyszka pisze:wprowadziłam małemu do zupek buraczka i je aż mu się uszy trzęsą

Każde Dziecko moze zareagować inaczej, dopoki nie spróbujesz podać nie będziesz wiedziala
Proszę o pomoc, mam wrażenie że syn nie najada się już samą piersią. Jak przesypiał bez problemu noce przez miesiąc, tak od kilku dni znowu budzi mnie w nocy 2 razy i chce jeść. Czuję się jakbyśmy wrócili do pierwszego czy drugiego miesiąca jego życia.Myski pisze:3. czy mogę mu podać jakąś kaszkę? Pediatra odrzuciła mleczno-ryżowe ze względu na ryzyko alergii na mleko. To może Sinlac albo Bobovita minima? I czy można równocześnie z warzywami zacząć, czy osobno (znowu 10-14 dni?)
Myski pisze:ale ona jest bardzo zachowawcza (i dobrze)
Myski pisze:Pediatra odrzuciła mleczno-ryżowe ze względu na ryzyko alergii na mleko.
Myski pisze:od czego zacząć? Sam gluten, sama kaszka, samo warzywo, a potem gluten?
niesia2708 pisze:Może na buzi to wcale nie alergia skoro wapno nie pomaga i zarazem czynniki alergizujące już dawno były odstawione?
niesia2708 pisze:A w ogóle to czy Moderatorki mogłybyście przenieść te posty do wątku o alergiach?? Bo tam chyba ich miejsce....

Bian pisze:niesia2708 pisze:A w ogóle to czy Moderatorki mogłybyście przenieść te posty do wątku o alergiach?? Bo tam chyba ich miejsce....
Albo do wątku o rozszerzaniu diety
Myski pisze: Dziś w nocy znowu co 2h na cycu...

u nas ostatnio miesiąc temu był okres "jojczenia". Okazało się że to był skok rozwojowy
a synek nie nauczył się ostatnio nowych rzeczy?? 
zbroziu pisze:dziewczyny chciałabym zacząć wprowadzać małemu do diety kanapkę z szynką i tu moje pytanie jaka szynkę najlepiej zaserwować na początek i jaki chleb najlepiej? do tej pory jadł razowy i nie było żadnych problemów.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013zbroziu pisze:do tej pory jadł razowy

lmyszka pisze:To ile on ma już zębów??
Świetnie sobie radzi 

Ja to chyba młodemu kanapkę dam jak rok skończy albo i dalej 
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
A szyneczke drobiowa 
Odcinam skórkę z pieczywa i je 
lmyszka pisze:To ile on ma już zębów??
Fuente pisze:zbroziu, ja Amelce podaje angielke A szyneczke drobiowa
zbroziu pisze:ale mały już od bardzo dawna doskonale gryzie pokarm dziąsłami.

zbroziu pisze:agnieszka19, a jaki chleb Wy podajecie Martynce?

powiedzcie mi jeszcze tylko czy taką kanapkę można potraktować jako jeden posiłek np. kolacja?
zbroziu pisze:dzięki dziewczynypowiedzcie mi jeszcze tylko czy taką kanapkę można potraktować jako jeden posiłek np. kolacja?

agnieszka19 pisze:Ja podaję zwykły biały lub angielkę jak mam. Używam "prawdziwego" masła
A szyneczki nie tylko drobiowe daję
. Powoli zaczynam się nastawiać psychicznie Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości