i dawaj! Nie ma? No nie ma, bo pan zabrał. Pan Buba. Akurat było tak, że przechodził wcześniej pan z duuużą torbą. Ach, ten Buba, do tej pory mu nie wybaczyła. Ale nie zabiera młodemu smoczka. Dla Ulci cudze to święte.Bian pisze:Hania z tych egzemplarzy, które od początku nie przepadały za smoczkiem.
sam się odsmoczył między 4-5 miesiącem życia 
kakonka pisze:Bian pisze:Hania z tych egzemplarzy, które od początku nie przepadały za smoczkiem.
Nasz lubiłsam się odsmoczył między 4-5 miesiącem życia
po wakacjach nad morzem zaczął gardzić smokiem- od tego czasu kilka razy próbowałam mu włożyć smoczek do buzi - wypluwał go z miną obrzydzenia
![]()
Także nie muszę się o to martwić

martula_87 pisze:Tylko jest jeden problem mój syn zasypia tylko ze smokiem i tu może byc najgorzej

Patrycja11 pisze:Pepsi, a skąd się bierze tą cierpliwość do np. wycia w nocy za smoczkiem ??

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
wiec problemu nie byloDeco-Ania pisze:My również nie mieliśmy tego problemu, bo Antoś był bezsmoczkowy.

A 2013 
to właśnie jesteśmy my.Blue pisze:Za odsmoczkowanie jej,bralismy sie z mezem jak pies do jeza,bo balismy sie ze bedzie plakac,nie chcielismy miec histerii

Patrycja11 pisze:Obawiam się że na drzemce już nie będzie tak kolorowo, ale cóż, powiedziałam A to już nie mogę się wycofać
Za to zasypia zawsze po wypiciu ciepłej herbatki lub wody, inaczej nie ma szans.

Misiak pisze:Pola bezsmoczkowa, ale tak jak Wy boicie się rozstania dziecka ze smoczkiem, tak ja- rozstania Poli z cycem. Który jakby nie było służy czasem za smoczek- w sensie, że się przy cycu pociesza i uspokaja.
także Misiak nie obawiaj się 
)
marciami pisze:warto byłoby smoczek odstawić po ich pojawieniu się

Bian pisze:Hania z tych egzemplarzy, które od początku nie przepadały za smoczkiem. W zasadzie przez pierwsze 5 miesięcy używała go sporadycznie, w zasadzie tylko w chwilach jakieś wielkiej złości czy smutku. (...) Między 5. a 6. miesiącem smoczek poszedł w odstawkę.
tulipan87 pisze:No u nas to też będzie ciężki temat Smoczek jest niezbędny do spania
martula_87 pisze:smoczek będę chciała odstawić jak najszybciej albo nie podam w ogóle.

Malwina pisze:martula_87 pisze:smoczek będę chciała odstawić jak najszybciej albo nie podam w ogóle.
Teraz tak mówisz
martula_87 pisze:No i boję się też tego jaka będzie reakcja jak zobaczy inne dziecko ze smoczkiem czy będzie zabierał

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości