Torba jak pielęgnacyjna

co kupić, gdzie kupić, a czego nie kupować

Torba jak pielęgnacyjna

Postautor: mikołajkowa » 13 gru 2012, 11:34

Chciałabym kupić sobie nową torebkę, ale z uwagi, że coraz częściej mam ze sobą malucha na wyjściach potrzebuję czegoś dużego ;-).
Chciałabym żeby to była zwykła torba, ale taka, że zmieści się w nią podkład do przewijania, kilka pieluch, chusteczki i ubranko na zmianę.
Macie coś godnego polecenia?
mikołajkowa

Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Torba jak pielęgnacyjna

Postautor: malaJu » 14 gru 2012, 8:39

mikołajkowa, ja niczego innego poza ładną torbą do wózka nie polecę. Myślę, że większość dzieli wszystko na dwie torby i ta osobista osobistą pozostaje. Poza tym, w praktyce u mnie wygladało to tak, że podkładu do przewijania nie brałam - pielucha flanelowa była ok, do tego wszystko w reklamówce albo w torbie do wózka na stałe przyczepionej. A im dzieci starsze, tym wygodniej. Już nie trzeba zabierać tyle mleka, wody etc. Deserek i łyżeczka wystarczą, itp.
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Has thanked: 722 times
Been thanked: 265 times

Postautor: martula_87 » 14 gru 2012, 8:58

Ja mam 2 torby moja mała przekładana przez ramię i Dominka duża taka od wózka w której mieszczę wszytko.
Dominik 8.05.2012
Awatar użytkownika
martula_87
SuperMama

Has thanked: 243 times
Been thanked: 93 times

Postautor: Blue » 14 gru 2012, 9:10

u nas podobnie jak u martuli
Blue
SuperMama

Has thanked: 15 times
Been thanked: 216 times

Postautor: martula_87 » 14 gru 2012, 9:14

I ja się tak zastanawiam że ja w swoich torebkach dużych czy małych mam zawsze ogromny bałagan i tera zjakbym dorzuciła rzeczy Młodego to już nigdy nic bym nie odnalazła.No i u mnie zbyt duże ryzyko bo w Dominka torbie mam zawsze oliwkę bo często mamy masaże więc jakby to się rozlało na moje dokumenty to byłby dramat.
Dominik 8.05.2012
Awatar użytkownika
martula_87
SuperMama

Has thanked: 243 times
Been thanked: 93 times

Postautor: Blue » 15 gru 2012, 16:22

jeszcze odnosnie toreb itp.generalnie im mniejsza tym lzejsza i nie doklada wagi wozkowi (zazwyczaj i tak za ciezkiemu :)) ),no ale nie wszystko sie do niej miesci-chyba ze jest duzy kosz na zakupy i tam cos jeszcze mozna wrzucic.

Obecnie mam 2 i z zadnej nie jestem w 100% zadowolona.Jedna taka mniejsza saszetka ktora miesci przewijak (kiedys dawali ceratowe do pieluch Huggies),kilka pieluch,nieduza butelke i inne drobniutkie akcesoria.Przy duzym koszu na zaupy jest OK,przy malym juz nie.Druga duza kobyla,jak sie ja zaladuje to potrafi niezle wazyc,ale jej pojemnosc nie przeklada sie na ilosc przegrodek i mam w niej totalny rozpierdzielnik-znalesc cos zwlaszcza drobnego to wyczyn.

Teraz przymierzam sie do kupna torby-organizera FP,mimo ze jest lazienkowa to mysle ze da sie ja wykorzystac poza lazienka.Wydaje mi sie byc dosc uniwersalna.Ma duza ilosc przegrodek,przyda sie tez w podrozy.czy nadaje sie do wozka-nie wiem.Moze ktos ma?W kazdym razie sklada sie jak normalna torba.Jak ktos ja ma to poprosze o wady i zalety:)

http://allegro.pl/fisher-price-lazienko ... 29002.html
Blue
SuperMama

Postautor: Deco-Ania » 15 gru 2012, 17:06

malaJu pisze:Myślę, że większość dzieli wszystko na dwie torby i ta osobista osobistą pozostaje
No to ja do większości nie należę. Może dlatego, że w moje osobistej torebce potrzebny mi tylko tak naprawdę: portfel, telefon i klucze od mieszkania.

W związku z tym początkowo przeniosłam się do torebki wózkowej, kiedy zrezygnowaliśmy z wózka a liczba rzeczy do zabrania dla Antosia zmalała (właśnie do: chusteczki, 1-2 pieluszki, ubranko na zmianę sztuk 1) - jego rzeczy przeniosły się do mojej torebko-worka

wizualnie podoba do:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Postautor: Blue » 15 gru 2012, 18:34

Deco-Ania to jestes konkretna babka.Ja obojetnie czy mam mala torebke czy duza to zawsze wypakowana roznymi roznosciami bez ktorych wydaje mi sie ze sie nie obejde-bo moga sie przydac.

A te torby fisher price sa teraz w Smyku w przecenie za 34,99 zl-taniej jak w necie! faaajnie:)
Blue
SuperMama

Postautor: szaraczarownica » 16 gru 2012, 9:28

Ja założyłam w ciąży, że będę starała się brać ze sobą jak najmniej rzeczy, więc kupiłam sobie taką torbę z Rossmanna - to taki zwykły worek z fajnymi zapięciami na rączkę wózka. Oczywiście życie szybko zweryfikowało moje wyobrażenia, gdy okazało się, że moje ulewające i jedzące często małe porcje jedzenia dziecko wymaga zabrania przynajmniej 3 pełnych zmian ubranek i co najmniej 3 butelek. Za Chiny Ludowe nie chciało to wejść do tej torby co miałam. Zaczęłam więc szukać innej torby. Oczywiście zakochałam się w najdroższej możliwej, bo z Mothercare. O takiej:
Obrazek
Więc próbowałam szukać dalej, ale w międzyczasie mój tata się dowiedział, że ta mi się spodobała i podobnej szukam i kazał mojej mamie ją kupić.
Jestem z niej bardzo zadowolona. Ma dużo kieszonek, specjalny zamek tak, że można sięgnąć do środka bez podnoszenia klapy, przenośny podkład do przewijania - bardzo fajny, bo dosyć gruby, worek na zużyte pieluchy, wbudowaną komorę izotermiczną i kieszonkę na butelkę. Mnie ten układ bardzo pasuje. W kieszonce mam malutki termos z wodą, w komorze izotermicznej butelkę z zimną przegotowaną wodą (ale dzieki ochronie nie wychładza się tak szybko). Duże komory mieszczą tę masę ubranek, którą zabieram oraz wszystkie butelki i pojemniki z mlekiem.
Oczywiście do tego mam wielką torbę z moimi rzeczami, ale od tygodnia próbuję się przepakować do mniejszej i jakoś mi nie wychodzi. Problem z moją torbą polega na tym, że noszę ze sobą sporą ilość leków i wszystko do wyjęcia szkieł kontaktowych + okulary. Nie mogę się zatem całkowicie przenieść do torby od wózka, bo to już trochę za dużo.
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: evelinka » 16 gru 2012, 15:47

Ja mam podobnie, jak Deco-Ania. Zwykle wszystko mam w jednej dużej torbie. Tylko, że moje wyjścia/wyjazdy są raczej samochodowe. W swojej torebce zwykle mam telefon, portfel, chusteczki hig. Kiedyś miałam jeszcze książeczki dzieci, ale mało mi się ramię nie urwało i juz nie noszę ich. Jak wychodzę z dziećmi, to dopakowuje do torby kilka pampków i chusteczki nawilżane. Jeśli wyjeżdżamy na kilka godzin, to wtedy do osobnej torby/reklamówki pakuje zmianę ubrań dla obojga i tyle. Nigdy nie zabieram butelek itp, bo moje dzieciaki nie korzystają.
Awatar użytkownika
evelinka
SuperMama

Has thanked: 13 times
Been thanked: 21 times

Wróć do Porady zakupowe i nie tylko