Blue pisze:jakie szczepienie przypada w 6 roku zycia

czy dalej dzieci chodzące do żlobka są objęte tym programem darmowych szczepień?
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
mogę się pod tym podpisać tylko, że FilipBian pisze:niesia2708 u Hani nie było żadnych reakcji po szczepieniu na ospę. Mam nadzieję, że u Karolci nic się nie rozwinie.
malaJu pisze:przed wakacjami zaszczepić dzieci przeciwko odkleszczowemu zapaleniu mozgowemu.
we czwartek jadę z Gabciem do pediatry to się zapytam o szczegóły.malaJu pisze:Mój maź postanowił jeszcze przed wakacjami zaszczepić dzieci przeciwko odkleszczowemu zapaleniu mozgowemu

Misiak pisze:Pola jeszcze nie była szczepiona. Przed nami żłobek, więc tak czy siak będę szczepić.

Misiak pisze:Pola szczepiona była na świnkę-odrę-różyczkę w zeszłą środę- w końcu się zebrałam. Tak jak ostrzegała pediatra po 8 dniach, czyli dziś, pojawiła się gorączka, niewysoka na szczęście,

sardynka pisze:W ogóle jak czytam ostatnio o tych nopach po mmr to mi się odechciewa tego szczepienia (i nie chodzi mi nawet o ten autyzm bo akurat w niego średnio wierzę)
bardzo możliwe. nawet nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego. Nie wiem jaka jest różnica ale faktycznie Laura miała bąbelki w buzi bo później miała też na podniebieniu i wewnętrznej stronie policzków.sardynka pisze:a to nie był jeden z objawów odry poronnej (a nie opryszczka w gardle)? Bo z tego co wiem przy odrze właśnie w buzi też coś się dzieje...
gorączkę miała w sumie 4 doby więc wolałam podać bo widac było, że bez leku by raczej nie przeszło. Jak będę rozmawiać z moją lekarką dopytam czy to było dobre posunięcie (byliśmy wtedy na doraźnej), chociaż i tak juz po fakcie.sardynka pisze:czy można podać po szczepieniu żywym wirusem lek przeciwwirusowy?...tzn. dziwi mnie trochę ten heviran
mmrsardynka pisze:czym szczepiliście? Priorixem czy MMR?
)
sardynka pisze:Fuente, a Wy czym szczepiliście?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości