mirabell86 pisze:tacie robi się go żal i dzisiaj go nie zaprowadzi

wg mnie dość mało dzieci, spodziewałam sie większej ilości, nie wiem, może chorują. Po obiedzie do domku i Tymek był tak zmęczony, że padł jak tylko włożyłam go do fotelika ....tyle emocji, inne zabawki, zobaczył, że istnieją inne dzieci ..... zobaczymy co będzie później 
Wydaje mi się, że przykuć uwagę malucha na całe 12 minut to i tak sukceselinka3 pisze:fajne choć mogły by być dłuższe te zajęcia a nie całe 12 min

Deco-Ania pisze:Wydaje mi się, że przykuć uwagę malucha na całe 12 minut to i tak sukceselinka3 pisze:fajne choć mogły by być dłuższe te zajęcia a nie całe 12 min

ja się zastanawiałam dlaczego taniec u Marysi, trwa raptem 30min, potem zobaczyłam że już po niecałych 20 dzieci miały w głębokim poważaniu to co pokazuje instruktoragnieszka19 pisze:3 latki w przedszkolu powinny mieć zajęcia 20 minutowe- max 30 minutowe..

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013malulu pisze:że ma charakterek i nic nie pomagało.

malulu pisze: Myślicie, że lepiej będzie jak nie będę z nim wchodziła do sali?
i stwierdzily, ze dzieci sie zawsze po jakims czasie uspokajaja i nie mialy jeszcze sytuacji, ze musialy dzwonic po rodzicow bo nie dawaly rady.

chyba nie było w żłobku osoby, która by jej nie słyszała
Podobno po 20 minutach nastąpił przełom i było w miarę ok. Akurat pod drzwiami siedziała inna mama (z którą zresztą spotykam się na rehabilitacji), więc godzinę spędziłyśmy na plotkach i nie wsłuchiwałyśmy się w to, co dzieje się za drzwiami.
A jak Lila zareagowała na Ciebie po tej godzinie? Pytałaś co robiła w grupie? Jaki masz plan adaptacyjny? Będziesz ją zawozić codziennie na godzinę? Po jakim czasie wydłużysz czas?sistermonn pisze:mamy dużo czasu (wracam do pracy na przełomie lipca/sierpnia)
martula_87 pisze:MamaŻaby, a w którym złobku coś takiego usłyszałaś mam pewne podejrzenia?
MamaŻaby pisze:na Widzewie żłobek nr 29 przy ul. Gogola 9. Zgadza się?
martula_87 pisze:Żłobek ten jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania a wszystkie dzieci w okolicy które znam rodzice zawożą do innych placówek bo ten żłobek cieszy się złą sławą na osiedlu nawet bardzo złą.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Lilka wyniesiona z sali strzeliła focha, zrzuciła mi okulary z nosa i wyrwała parę włosówMamaŻaby pisze:A jak Lila zareagowała na Ciebie po tej godzinie? Pytałaś co robiła w grupie? Jaki masz plan adaptacyjny? Będziesz ją zawozić codziennie na godzinę? Po jakim czasie wydłużysz czas?
Ja zupełnie zakręcona nawet nie zapytałam co ona tam właściwie robiła, ale jutro na pewno to zrobię.sistermonn pisze:Lilka wyniesiona z sali strzeliła focha, zrzuciła mi okulary z nosa i wyrwała parę włosów
sistermonn pisze:Plan adaptacyjny zależy od samej Lilki. Dziś była godzinę, jutro zostawię ją na godzinę z hakiem. Chciałabym wydłużać jej każdego dnia pobyt
sistermonn pisze:w czerwcu jedziemy na dwa tygodnie na wakacje i być może będzie konieczne przeprowadzenie adaptacji raz jeszcze ( oby nie!!)
czyli poza tym naborem "kwietniowym" można się starać na bieżąco o przyjęcie na już (jak zrobiła sistermonn).sistermonn pisze:rekrutacja do żłobków trwa cały rok
Paulina S. pisze:MamaŻaby, a kiedy byś chciała zacząć okres adaptacyjny?
MamaŻaby pisze:Mogłam jeszcze złożyć na Szpitalną ale tam nie chcę.
MamaŻaby pisze: naszego najbliższego na Elsnera - na 20 miejsc była chyba 36 (

gohnia pisze:MamaŻaby pisze: naszego najbliższego na Elsnera - na 20 miejsc była chyba 36 (
Ten mogę osobiście polecić, Łuki uwielbia tam chodzic
Hosiole pisze:MamaŻaby pisze:Mogłam jeszcze złożyć na Szpitalną ale tam nie chcę.
A jesli to nie tajemnica, to czemu tam nie?

kasia_m85 pisze:Moje dziewczyny chodzą na Szpitalna i jesteśmy bardzo zadowoleni,bo one uwielbiają tam chodzić
Malwina pisze:sistermonn, wyjdź ze żłobka. Idź na zakupy, do fryzjera. Cokolwiek. I tak pod drzwiami nic nie pomożesz.

agunia pisze:jak będę chciała posłać Agatkę a być może i Kornelkę do żłobka od stycznia 2016 to kiedy powinnam je zapisać????
Paulina S. pisze:Buuu i czemu na Olechowie i Janowie nie ma żadnego żłobka?
Wróć do Żłobki i kluby malucha
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości